15.9.10

Parintele Arsenie Boca - SFANTA CRUCE PE CER


Luminata in slava, mai stralucitoare ca soarele, careia inca i-au stat oamenii impotriva [1] si au injurat-o, se va arata, in ciuda tuturor vrajmasilor ei, semn slavit de biruinta a binelui asupra raului. Atunci, in zilele acelea infricosate, pe pamant si in tot trupul, Insusi Dumnezeu-Cuvantul vine sa cheme pe oameni, pentru cea din urma oara, insa nu la pocainta, ci la judecata. Atunci Dumnezeu si iconomia mantuirii nu mai e pe crezute, ci pe vazute.
Iar pe Antihrist, in care lucra toata puterea satanei:

2 Tesaloniceni 2:
8. Domnul il va ucide cu suflarea gurii Sale,
si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale.

Daniil 12:
12. Fericit va fi cel ce va astepta si va ajunge la 1335 de zile.

E ziua Domnului cea mare si infricosata, zi de fericire pentru cei chemati, alesi si credinciosi [2], zi de bucurie negraita, ziua intoarcerii Acasa, in tara de obarsie [3] si capatul plangerii. Zi de fericire, vazand izbanda rabdarii, vazand invierea cea de obste, vazand mostenirea cea gatita de la intemeierea lumii celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si au ramas in dragostea Lui pana in sfarsit. Si taine intre taine, numai de Dumnezeu stiute, atunci se vor vedea.
Ceilalti insa, vor sta sa-si dea sufletul de groaza si de asteptarea celor pornite sa vie peste lume, caci Tariile Cerului vor fi zguduite. Atunci vedea-vor pe Cel ce L-au rastignit, venind pe nori, cu putere si cu marire multa [4]; pe Cel ce este dragostea noastra, care noua ne imprastie frica, dar groaza groazelor [5] pentru cei ce L-au prigonit si L-au rastignit pentru iubirea Sa de oameni si trebuind sa-si capete plata vesnica dupa faptele lor.
Si va fi judecata, caci faradelegile au adus potopul si faradelegile striga si grabesc judecata.
Drept aceea, vazand ca s-a luat pacea de pe pamant [6], dar timpul [7] inca nu ni s-a luat, cu glasul lui Dumnezeu [8] chemam pe toti oamenii de pretutindeni sa se pocaiasca, pentru ca a hotarat o zi in care va sa judece lumea! [9] Iar ziua aceea poate fi oricand.
Iata mai pe inteles graiul rugaciunii Mantuitorului, pentru crestinatatea de peste veacuri si de peste tot pamantul, prinsa pe cat s-a putut, in sunetul acestor sapte surle...
Iar despre Antihrist se mai poate scrie si altfel...


[1] Luca 2, 34.
[2] Apocalipsa 17, 14.
[3] Ieremia 22, 10.
[4] Luca 21, 26-28.
[5] Intelepciunea lui Solomon 17, 6.
[6] Apocalipsa 6, 4.
[7] 1 Petru 4, 11.
[8] Apocalipsa 10, 6-7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails