19.1.11

Semnal Bogdan Manolea: Blocarea site-urilor ajunge pe masa Parlamentului European. Raportul preliminar penduleaza intre “blocarea optionala” (stabilita de fiecare stat in parte) si “auto-reglementarea” (ceea ce inseamna ca in cazul asta ISP-ul devine politist, procuror si judecator)

Insemnarea asta este o actualizare la ceea ce prezentasem in Septembrie anul trecut - Blocarea site-urilor de Internet prin ISP - o noua gogorita europeana - referitor la un proiect de directiva care ar crea infrastructura pentru blocarea site-urilor web in cadrul furnizorilor de acces la Internet.

Intre timp proiectul de directiva respectiva a ajuns in Parlamentul European -PE (desi se pare ca ar mai fi voci impotriva si in Consiliu). Raportul preliminar al raportorului din PE este mai degraba neclar, pendulind intre “blocarea optionala” (stabilita de fiecare stat in parte) si “auto-reglementarea” (ceea ce inseamna ca in cazul asta ISP-ul devine politist, procuror si judecator). De asemenea, orice parlamentar poate sa propuna si alte amendamente pina pe 20 Ianuarie care pot duce la un text mai dur sau mai putin dur, ori chiar la respingerea ideii. (ceea ce ar fi logica normala).

Proiectul va fi supus unui prim vot in Parlamentul European pe 3 Februarie, deci pina atunci cei interesati ii pot contacta pe membrii Parlamentului care vor vota pe acest proiect. (detalii aici)
Pentru mai multe detalii, vezi insemnarea trecuta si Brosura Blocarea Internetului (tradusa de Matei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails