23.2.11

Biroul de presa al Patriarhiei Romane: Scopul articolului "Oaza verde de la Petru Voda" nu este informarea publicului, ci denigrarea Bisericii.

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:


În legătură cu opiniile exprimate de către domna Mirela Corlăţan în editorialul cu titlul Oaza verde de la Petru Vodă, apărut în Evenimentul Zilei din 23 februarie 2011, ţinem să precizăm următoarele:

Nu ne mai miră stilul doamnei Mirela Corlăţan de a-şi scrie editorialele referitoare la diferite aspecte ale vieţii bisericeşti, stil care, trădează, de fapt, pentru cine lucrează şi, mai ales, ce urmăreşte. Bineînţeles că domnia sa are toată libertatea de a scrie despre orice subiect şi oricum, cu atât mai mult cu cât nu are nicio responsabilitate privind menţinerea unităţii sau comuniunii într-o comunitate bisericească. De regulă, în materialele sale de presă, doamna Mirela Corlăţan urmăreşte cu orice preţ senzaţionalul, inclusiv prin încercări de învrăjbire sau punere în contrast a unor ierarhi sau prin speculaţii gratuite în legătură cu presupuse atitudini contradictorii ale activităţii acestora.

Însă un păstor spiritual al unei comunităţi bisericeşti trebuie să adune nu să dezbine pe credincioşi, să vadă mai întâi lumina din oameni, nu să caute cu prioritate umbre spre a-i denigra.

În acest sens, vedem că doamnei Mirela Corlăţan îi este mult mai uşor să critice „taxe mari la botezuri şi cununii” în Bucureşti, decât să observe totala lipsă de transparenţă privind finanţarea unor publicaţii cotidiene care în mod sistematic atacă Biserica Ortodoxă Română.

Iar în legătură cu nedumeririle sale referitoare la înfiinţarea unei subredacţii a publicaţiilor Lumina în municipiul Cluj-Napoca, precizăm faptul că aceasta era necesară şi pentru că în oraşul de la poalele Feleacului se tipăreşte ediţia regională de Transilvania a ziarului Lumina al Patriarhiei Române. Probabil că răspunsul negativ primit de doamna Mirela Corlăţan la solicitarea sa de angajare la cotidianul Lumina cu mai mult timp în urmă nu a fost uitat. Se vede că scopul articolului nu este informarea publicului, ci denigrarea Bisericii.

2 comentarii:

  1. Alexandru2/23/2011

    Sunt si eu odata de acord cu Biroul de presa al Patriarhiei. Mint, a doua oara, a mai fost si comunicatul exceptional despre educatia religioasa in scoli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela Corlatan este trompeta lui Shafir si a lui Tismaneanu. Faptul ca, intamplator, cei doi sunt evrei, nu inseamna ca sunt antisemit. Dar e important de precizat in chestiunea de fata, cunoscand adversitatea unor evrei fata de legionari.
    Mirela, de-asta esti tu suparata pe BOR, ca n-ai fost angajata la Ziarul Patriarhei?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails