24.2.11

Cititorii Evenimentului zilei sunt mai destepti decat Mirela Corlatan (slujbasa lui Tismaneanu si a lui Shafir), cea care nu stie gramatica, dar il ataca pe Parintele Justin. Vezi comentarii la articolul jurnalistei care denigreaza Biserica din cauza faptului ca n-a fost angajata la un ziar al Patriarhiei


      elisav
      0 răspunsuri, 0 voturi
      23 februarie, 19:09. elisav

      Stimata doamna,
      Dupa articolul despre "Fenomenul Pitesti" ma pregateam sa va transmit cateva ganduri crezand ca as fi scris unei peroane de buna credinta si poate doar cu oarecari lipsuri la capitolul informatii privitoare la aceasta chestiune.
      Dupa "articolul", de-l putem numi asa, de astazi trebuie sa-mi cer scuze pentru confuzia facuta. Nu sunteti nici de buna credinta si sunteti departe de adevar privind subiectele atacate: Biserica Ortodoxa Romana si Miscarea Legionara.
      Fara a dori sa va jignesc in vreun fel, cred ca identificarea dumneavoastra cu o paranteza, pe care o puteti gasi mai jos, este ceea ce ati reusit sa probati.
      Sa auzim doar de bine.


Puscasu Vlad Irimie

      Dear Viviane Reding,

      As results of Romania Coruption in Justice (result of comunism ocupation),and abuses of power,but also the inexistent Human rights issues and freedom of speech,the most important spritual father, and nuns from Petru Voda Monastery,Romania,were illegal interogated by the justice,for a tradition of Romania song.

      Please note this for European Comission of Culture,and justice,but also for C.E.D.O. to stop this abuse of Justice in Romania.

      Romanian mass-media manipulated,and desinformed all the people.

      We belive that Ortodox Church must be free,and we refuse to belive that for a romanian song, a monk and nuns from Petru Voda can be arrested.

      Best regards,

      Puscasu Vlad Irimie,Cluj Napoca Romania

         
*
      d.c.branici

      cum este posibil ca autoritatile statului nu se autoseziseaza uzaand de dreptul celui care subventioneaza biserica ?
      cei ce vor sa-si exprme crezurile impotriva reglementarilor statului Roman trebuio s-a faca cu forte proprii si sa renunte la subventia de stat.

o
            Mihaela

            Care crezuri, branici?Ale tale? Sau ale poporului roman?
            Ce misel!

o
            VyckTube

            "Au indemnat la moarte si au ucis ceea ce este absolut anticrestin"
            Acuma depinde ce parte a paharului vrei sa vezi, au atras si intreaga intelectualitate interbelica de partea lor ( Eliade, Noica, Cioran, Acterieni, Ioan Barbu, Radu Gir, Nichifor Crainic ...) au fost si printre singuri care s-au retras cu arma in mana si au luptat cu impotriva comunismului.
            Au suferit in inchisori, fara sa renute la religia ortodoxa sau sa colaboreze cu securitatea!

*
      alex

      Legionarismul (national - crestinismul) nu poate fi acuzat ca a facut "rau" acestei tari, dupa cum este de parere unul dintre cetatenii ce a comentat mai jos, sau cel putin nu cu efecte negative resimtite pe scara larga sau de lunga durata.Pur si simplu, cat au fost la putere nu au avut timp de a face ori rau ori bine. Iar de crime impotriva umanitatii nici nu incape discutia (vezi procesele de la Nuerneberg sau arhivele statului, sau orice alta scriere istorica fara interese politice)
      O intrebare pentru doamna ziarista, ca nu imi dau seama prea bine. EVZ este o publicatie jurnalistica in care evenimentele sunt puse in echilibru si relatate obiectiv, sau almanah in care toti isi dau cu parerea din susoteli auzite in Poiana lui Iocan?
            
VyckTube
23 februarie, 18:51. VyckTube

                  "Nurnberg"
                  In procesul de la Nurnberg s-a discutat atat legionarismul cat si organizatile nationaliste ukrainene, nu doar ca legiunea nu a fost condamnata, dar legionari au putut sa se manifeste liber in America, Spania, Si chiar in Germania incepand cu primi ani de dupa eliberare ( vezi cazul "guvernului de la viena") Guvernul Statelor Unite si nato au colaborat cu miscarea, prin parasutarea unor legionari in sprijinul rezistentei din munti.

o
            Lagardere
            0 răspunsuri, 1 vot
            23 februarie, 17:24. Lagardere

            Cine anume a condamnat aceasta doctrina? Puteti fi mai precis? Comunistii? Cand si cu ce prilej a fost inmormantata doctrina aceasta? Cumva cand au venit comunistii la putere? Va recomand cu caldura forumurile ziarelor din RP Chineza, RPD Coreeana sau Cuba. Poate acolo veti avea succes cu prezentarea istoriei staliniste...Inca mai tine pe acolo...Pe aici, lumea a cam pus mana pe carte si a cam inceput sa citeasca istoria adevarata...Dar de comunism, care a facut CEL MAI RAU acestei tari, de ce nu spuneti nimic? Ati auzit cumva de lagare de exterminare legionare? Nu??? Dar de lagare d exterminare comuniste ati auzit? Pai da...

*
      Lucian
      23 februarie, 17:01. Lucian

      Domnisoara ziarista de unde ai atata venin in tine? Ai supt de la coministii evrei si atei care ne-au inrobit bolsevicilor? Citeste istoria adevarata nu cea scrisa de comunisti. Dumnezeu sa te lumineze!

*
      Pandele
      0 răspunsuri, 10 voturi
      23 februarie, 15:51. Pandele

      Chiar ma miram sa piarda d-na Corlatan ocazia de a mai lovi o data in ortodoxia autentica. N-avea cum sa rateze subiectul "Petru Voda". Interesant ca in ultimul paragraf divulga fara sa vrea motivul ferventei sale atitudini anti-ortodoxe: "BOR a condamnat masoneria". Nici nu trebuia sa fie mai explicita ca sa ne dam seama de pe ce pozitii ataca Biserica.

o
            Lagardere
            23 februarie, 15:59. Lagardere

            Apropo, carcotasule, stii cumva ce spuneau securistii prin anii 50 cand au arestat pe membrii grupului Rugul Aprins de la Antim? Erau asa de cretini incat spuneau ca " aprins" inseamna ca " aia vor sa dea foc la oranduirea noastra socialista"...Deh, se pare ca fiecare epoca isi are papagalii ei. Acum, dupa 60 de ani, vin altii, carcotasi din fire si spun ca " mersul la biserica nu te face mai crestin". Nu...Nici mersul la frizerie nu te face un inotator excelent, nu-i asa? Si de fapt ce inseamna sa " postezi" in crestin? Opreste-te, te rog, ma faci sa rad in hohote si nu este cazul, aici discutam de lucruri serioase...


*
      DIASPORA
      0 răspunsuri, 10 voturi
      23 februarie, 15:13. DIASPORA

      DUDUIE esti o mamaligara care ai primit cati/va saci in plus de malai si au ales omul potrivit ca tine ,un copil fara minte ,drept MOMEALA DIAVOLULUi sa vatami sufletele multora romani , ;denigrezi tara ,neamul si credinta noastra de 2000 de ani ! . Oare poti manca in pacea sufleteasca interioara ,oare ce familie ai ,daca ai ,daca NU ai esti O ateiista si SLUJESTI direct lui SATANA alimentand cu aceste bazaconii .Dute si cauta/ti alt post de munca ,nu fi dusmanul tarii si cedintei DREPTE ,care nu esti aproape de EA?

o
            Lagardere
            23 februarie, 14:54. Lagardere

            Citez din nou din Parintele Iustin: " cei care au incercat sa asemuiasca legionarismul cu fascismul nu au facut decat sa duca orice judecata pe o pista gresita, falsa, tendentioasa. (...) ce putea sa scrie dracul despre inger? Decat numai asa, ca sa ascunda si mai tare adevarul...La ora actuala, DACA VREI SA DISCREDITEZI PE CINEVA, IL ARATI CU DEGETUL SI SPUI CA ESTE LEGIONAR". Acum vin eu, Lagardere, prostul, si va intreb: cine are interes sa-l discretiteze pe Parintele Iustin , Manastirea Petru Voda si ortodoxia? Raspunsul, prieteni, este suflare de vant...Puneti-va capetele ca contributie, eu stiu, da' nu vreau sa spun...

*
      florin
      0 răspunsuri, 6 voturi
      23 februarie, 14:36. florin

      Doamna Corlatan, va aventurati, scriind acest articol, pe un taram pe care nu-l cunosteti deloc. Va dati cu parerea in legatura cu viata unui om care si-a jertfit cei mai frumosi ani ai vietii pentru ca noi sa putem arunca, din ignoranta sau rea-vointa, cu laturi in stanga si in dreapta. Dumnezeu sa va ierte!

*
      Virgil
      23 februarie, 13:16. Virgil

      In Romania nici cei care au putrezit in inchisorile comuniste nu au voie sa aiba opinii proprii .Comisarii sovietici si activistii din securitate erau in majoritate EVREI .Pt ca nimenea sa nu aiba curajul sa constate ca cei care jupoaie in continuare Romania sunt urmasii primilor deveniti democrati si anticomunisti o naiva ziarista este o mina de aur!

*
      Lagardere
      23 februarie, 13:10. Lagardere

      Buna ziua, doamnelor si domnilor. Astazi, o mica lectie " live" de demontare a unui peoudo articolas scris de un pseudo jurnalist aservit unei asa zise noi oranduiri mondiale conduse de un anumit popor pe care nui vreau sa-l numesc pentru a nu fi acuzat de antisemitism( este vorba de evrei). Trec rapid peste procesul de la Nurnberg unde miscarea legionara din Romania NU a fost pusa sub acuzare de nici un fel, trec la fel de rapid si peste lista induiosatoare de cetateni evrei care s-au aflat la conducerea tarii in perioada neagra 1947-1958 si ma opresc tocmai la acest magnific articol demolator al propriei imagini a unui ziar si a unui jurnalist. Sa ma adresez direct, pentru ca face mai bine la stomac:doamna, scrieti de neadaptarea spirituala a unor preoti la vremurile actuale...Asa gogomanie nu am mai auzit in viata mea! Preotii NU se adapteaza vremurilor, ortodoxia ramane una de doua mii de ani, daca aveati curiozitatea elementara sa cititi din Sf Pavel ati fi aflat cum sta treaba. In alta oprdine de idei, ca sa a jungi sa critici un munte de credinta si bunatate cam este Parintele Iustin, socotesc ca trebuie sa fii cineva in lumea asta...Cine sunteti dvs? Pai sa va spun eu: de Iustin Parvu are sa se vorbeasca si peste 300 de ani de acum inainte. De dvs., probabil nici peste 3 luni...Scrieti dohovnicul neamului cu ghilimele, dand o nota de circ acestei probleme. Dvs. , doamna, prin incultura de care dati dovada si prin reaua vointa evidenta, reprezentati nici mai mult nici mai putin pe lumea asta decat o...ghilimea. Ce stiti de fapt despre miscarea legionara din Romania? Ce stiti despre ortodoxie si Sfintii Parinti? Cunoasteti ce a spus Sf marcu al Efesului in legatura cu pastrarea nealterata a traditiilor? Cunoasteti dedesubturile istoriei interbelice romanesti? sau va ghidati numai dupa manualele de istorie ale lui Roller??? Va laudati, lipsita de orice modestie, ca intrati in biserica si participati la slujbe? Asta nu ar trebui sa stiti decat dvs, nu si un milion de cititori on line! Asta dovedeste ca nu intelegeti nimic din ortodoxie, din istorie, din fenomenlul Petru Voda si din gandirea Parintelui Iustin Parvu. Vreti buletin cu CIP? Luati-l sanatoasa...Cip- cirip pana la loc comanda, dar nu ne atacati cu articole mirobolante care nu spun nimic si au menirea de a invrajbi oamenii. Critica dvs, fara de Manastire Petru Voda este exact ca si efortul unei gaini de a se crede condor. Dvs. vedeti lumea de la nivelul cotetului si al grauntelor care vi se arunca. Parintele Iustin vede lumea de la inaltimile de dincolo de nori...Structura dvs nu va da voie nici macar sa ridicati capul intr-acolo, unde el deja este...

*
      gogu
      23 februarie, 12:34. gogu

      Pe jigodia de Volodea cat timp aveti de gand sa-l feriti de sentimentele cititorilor sai?

o
            Cors
            23 februarie, 12:24. Cors

            Domnule Manea, se vede ca nu-l cunoasteti pe parintele Parvu, altfel nu vad cum ati putea banui ca este manipulat. Daca starea sa fizica nu este dintre cele mai infloritoare, la minte este mai apt si mai lucid decat toti jurnalistii si ong-istii lui peste prajit. Asa ca nu are cum sa fie manipulat de nimeni.

*
      ovidiu-is
      23 februarie, 11:43. ovidiu-is

      Duduia Mirela infiereaza o manifestatie a unor maici care au incercat sa mai tempereze durerile provocate de aducerile aminte a chinurilor indurate de un om in inchisorile comuniste, nu stiu ce a facut acest om ca legionar dar stiu ca asemenea lui multi intelectuali,studenti si alte categorii au inbrasitat doctrina legionara, de, asa erau vremurile, e de condamnat? poate da, poate nu, daca da atunci hai sa condamnam toata istoria Romaniei, pentru ca de-a lungul timpului au existat grupari mai mult sau mai putin nationaliste. Nu vreu sa fac apologia legionarismului, dar vad ca unii uita crimele, torturile,si tot felul de privatiuni la care a fost supus poporul roman timp de aproape 50 de ani de comunisti si condamna cei 2 ani de legionarism, ei bine, atunci nu am dreptul sa ma gandesc ca acestia vor fi platiti de niscai urmasi ai celor care au adus comunismul stalinist de la Moscova?

*
      Mihaela
      1 răspuns, 16 voturi
      23 februarie, 10:57. Mihaela

      Aloo, donsoara/doamna(?),

      Puteti sa-mi explicati ce ati vrut sa spuneti prin cuvintele:" Mulţi dintre cei ce intrăm regulat în bisericile ortodoxe, dintre cei ce ascultăm predicile preoţilor sau poveţele date sub taina spovedaniei putem realiza profunda neadaptare spirituală a unor preoţi la vremurile actuale"....????????
      Ce intelegi mata prin "neadaptare spirituala la vremurile actuale"?.Au nu stii mata ca valorile spirituale crestin ortodoxe sunt perene si nu necesita "adaptare " la vremuri? Pai noi nu suntem papistasi, ca sa ne "modernizam ! Noi pastram cuvantul lui Hristos si invataturile Apostolilor neschimbate!!
      TE-AI SPOVEDIT MATA VREODATA? Ma indoiesc!!!!!!!
      Ce scoala ai terminat? Vad ca esti tare in noul limbaj de lemn. Ma mir ca nu ai folosit si termenul "toleranta","corectitudine ..."(de fapt atata m-ai indispus, ca nu am putut termina de citit "articolul"
      Esti vreo feminista, sau vre ongista, vreo europeana, dar CRESTINA si ORTODOXA nu esti!

*
      calin
      23 februarie, 08:54. calin

      Stimata ziarista,
      A realiza= a produce ceva,a face ceva
      To realise=A-ti da seama .
      Daca faceti parte din aceasta breasla, folositi limba romana si nu romgleza!

corneliu
      23 februarie, 08:41. corneliu

      Legionarismul o boala rusinoasa ? Doamna Corlatan - masoara-ti cuvintele si mai bine pune mana pe niste carti ( da pe cele de la Petru Voda de exemplu, nu-ti recomand Diverta) si apoi vorbeste in cunostinta de cauza. Incearca un "Sfantul Inchisorilor" sau " Intoarcerea la Hristos"

      Dar probabil ca esti doar o mica corporatista care scrie la comanda. Sper sa te trezesti totusi la un moment dat si sa te caiesti.

      Doamne ajuta!

o
            Tica
            1 răspuns, 9 voturi
            23 februarie, 03:54. Tica

            Hidoasa pocitura…
            ............................
            De-onoare, castitate ‘i este gura plină
            Ai crede că ‘nainte-ţi tu ai pe genialul
            Erou a ‘nţelepciunii ş’a patriei lumină
            Că propria lui viaţă curată ca cristalul
            O pildă-i de caracter şi inimă creştină
            N’ai crede că ‘nainte un stâlp de cafenele
            Ce-şi bate joc de vorbe servindu*-se de ele
            Ghebos, urît şi lacom, stegar de craialîcuri
            El ziua stă pe oameni de treabă să inculpe
            Tovarăşi de beţie [şi] de caraghiozlîcuri
            Aprob’ a lui cuvinte şi schimele de vulpe
            Spre sară, toţi bătrânii* pornesc la craialîcuri
            Şi fete de vânzare le strâng atunci de pulpe
            Purtând* pe buză miere, e ‘n el monetă calpă
            Canalie deplină din creştet pân în talpă
            Dar cine-i ceata asta cu nasuri înroşite
            Cu dârele prin barbă, cu feţele nerase
            Guri mari şi buhăite, musteţile sborşite
            Cu cismele cârpite, cămăşile soioase
            Privirile sunt crunte şi feţele ‘ncruşite
            Cu frunţi mai mici de-un deget, cu cefe roşii groase…
            Ei sunt smântâna lumii.. . Când clopotu auzi-vei
            Să ştii că toţi sunt faţă… s’au adunat beţivii.
            Acolo prezidentul frizând* o faţă calmă
            Că e cam după masă n’ar vre să se cunoască —
            Şi cum îi vede astfel pe dragii săi de-avalma
            Intoarce: asupra tutor scârboşii ochi de broască
            In fund unul* mai* scârnav* îşi suflă nasu ‘n palmă
            Şi de surtuc o şterge, mahmur* se uită, cască
            Berlicoco întinde [a]* mână după clopot
            Tăcere pretutindeni, în sală* câte*-un* şopot
            Se scoală, unul atuncea şi strigă: Cer cuvântul
            — L’aveţi»— ce om e- Legea, virtutea*, adevărul*;
            O faţă uricioasă* şi peliţa gălbue*
            Pe capul lui păr aspru, sborşit şi roş de câne
            Colo unde urmaşul lui Budha Sakya Muni
            Nazarineanul, dulce, în deal, îşi are casa
            Işi poart[']* bătrânul rabbin Berlicoco perciunii
            S’adună francmasonii, şi fiii periciunii
            Işi strânge corifeii* şi secta lui hidoasă,
            Acolo* fac contorul* comediei* ş’a minciunii
            Calomniei*, vânzării*, făţarnică grimasă
            Alăturea cu crucea*, cu moaştele din templu
            De uri* şi infamie* sunt stâlpi şi [sunt] exemplu
            Biserica-i tr’o parte, negrită şi străveche
            Bordel dă conştiinţe* făcură* ei alături
            O Crist, cum nu mai vii cu biciul, cu reteveiul*
            Hidoasele fiinţe* ca cojile* să-i mături
            Să pui să se citească molitve ‘ndelungate
            In curte, ‘n tâmple*, trepte* şi treceri*, pe de lături
            Să iasă negrul spirit, hidoasa pocitură
            Ce ‘n cap* cloceşte acolo sămânţa lui de ură .
            Or cine stă ‘n arenă, de tină are parte.
            Eu, nedeprins cu tina, mă ţiu de ea departe
            Ş’aştept să văd sub trăsnet hidoasa pocitură
            Care-au sădit în ţară invidie şi ură.

            Eminescu, Opere, Vol II

*
      Mihail
      23 februarie, 01:17. Mihail

      TU, MIRELO, AI FI PREFERAT SA SE INTONEZE "INTERNATIONALA"???

*
      Yeti
      0 răspunsuri, 19 voturi
      23 februarie, 01:12. Yeti

      Madame Corlățan matale de când nu ai mai fost să te spovedești la un preot?

      Nu te poate obliga nimeni să crezi în valorile creștin-ortodoxe te poți duce și la Sinagogă sa pupi Vițelu de aur.
      Adevarata misiune creștină nu se bazează in primul rând pe bani cum faci matale scrii articolu denigrator și încasezi douăzeci de parale.
      Va credeți atotștiutoare, dați lecții de moralitate??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails