19.7.11

Parintele Arsenie Papacioc a plecat la Domnul. Dumnezeu sa-l odihneasca! "Nu putem gandi decat la moarte. Fericiti toti ce mor pentru iubirea crestina - Singura eliberare!" (Parintele Arsenie - 23 august 1988)



Parintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Techirghiol, în vârstă de 97 de ani, a decedat în urmă cu oră. Părintele se afla la mănăstire când a făcut stop cardio-respirator. Înmormântarea va avea loc joi, la aşezământul religios la care a slujit aproape 3 decenii.
El s-a stins din viaţă în urmă cu mai puţin de o oră în sânul obştii monahale căreia i-a fost îndrumător timp de 35 de ani. Părintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace şi renale, pentru care a şi fost internat de mai multe ori în decursul acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Parintele Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii.
A scris mai multe volume duhovniceşti, printre care Convorbiri duhovniceşti, Ne vorbeşte Părintele Arsenie, Singur Ortodoxia şi Veşnicia ascunsă într-o clipă.

Iată şi unul dintre memorabilele interviuri acordate presei de către Părintele Arsenie Papacioc:

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/arsenie-papacioc-dati-mi-mie-tineretea-voastra-daca-nu-stiti-ce-sa-faceti-cu-ea-21179.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails