19.8.11

A apărut cipul care imită creierul uman. IBM, substitut al lui Dumnezeu: Tehnologia va ajunge la un punct în care conştiinţa maşinii este posibilă!!!


Compania americană IBM a anunţat că a construit un cip revoluţionar care imită comportamentul creierului uman, permiţând computerelor să înveţe din experienţele trecute, să elaboreze ipoteze şi să formuleze concluzii pe baza rezultatelor obţinute.

"Aceste computere trebuie mai degrabă să înveţe din experienţele lor, să găsească corelaţii, să elaboreze ipoteze şi să îşi amintească, să formuleze concluzii pe baza rezultatelor, imitând astfel flexibilitatea creierului uman", spune IBM într-un comunicat.

IBM a dezvoltat un microprocesor despre care susţine că se apropie cel mai mult de reproducerea creierului uman. Cercetătorii spun că tehnologia, maşinăria, ar putea începe să înveţe. Dharmendra Modha, şeful proiectului a explicat ca echipa sa a încercat să recreeze aspecte ale minţii umane precum emoţia, percepţia, senzaţia şi cunoaşterea.

În lumea experţilor în computing-ul cognitiv se speculează că tehnologia va ajunge la un punct în care conştiinţa maşinii este posibilă.

"Este o nouă frontieră. Nimeni altcineva nu a făcut astfel de cercetări", a declarat Roger Kay, de la Endpoint Technologies Associates.

Ceea ce încearcă inginerii de la IBM să facă este să introducă în noul cip "acelaşi tip de flexibilitate pe care o are creierul atunci când trebuie să se adapteze", a declarat Anthony Movshon, profesor de ştiinţe neuronale la Universitatea New York.

"Într-un computer, conexiunile dintre diversele elemente ale unui circuit sunt fixe, iar programele sunt acelea care variază. În creierele noastre, conexiunile dintre diversele elemente şi circuite sunt modulabile", a explicat Movshon.

Două prototipuri pentru acest cip au fost deja fabricate şi sunt în curs de a fi testate, a precizat grupul american. Ele conţin echivalentul a 256 de neuroni (celule nervoase). Obiectivul pe termen lung este de a construi un complex de compuşi conţinând 10 miliarde de "neuroni", încă destul de departe de creierul uman, care conţine 100 de miliarde de neuroni.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails