2.12.11

General chinez: "Vom apăra Iranul, chiar dacă asta înseamnă declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial!"

La scurt timp după ce Statele Unite au sancţionat planurile Iranului de înarmare nucleară, generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Naţională de Apărare, a declarat că statul chinez va apăra interesele Iranului, "chiar dacă asta ar însemna declanşarea celui de-al Treilea Razboi Mondial", relatează  infowars.com.
China a sesizat reacţiile violente ale ţărilor implicate în acest conflict şi este îngrijorată de amploarea pe care au căpătat-o aceste neînţelegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe.

China este un aliat important al Iranului, de la care cumpără petrol, iar schimburile comerciale bilaterale ajung la peste 30 miliarde de dolari annual, relatează AFP. Alături de China, şi Rusia a anunţat că se va opune cu vehemenţă oricăror acţiuni militare împotriva Iranului.

China a luat poziţie şi în cazul Pakistanului. Oficialii militari au început detaşarea de trupe la graniţă, declarând că "orice ameninţare împotriva Pakistanului este o ameninţare împotriva Chinei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails