10.7.12

Scoala de la Frankfurt si ucenicii Vladimir Tismaneanu si Monica Macovei



“Oarecum contrariat de aplombul lui Vladimir Tismăneanu, am fost curios să văd dacă în CV-ul dumnealui postat pe site-ul University of Maryland se regăsesc următoarele contribuții la ideologia comunismului:
Tismăneanu, Vladimir, Noua stângă și Școala de la Frankfurt, București, Editura Politică, 1976, 105 p. – VEZI AICI
și
Tismăneanu, Vladimir, „Conceptul de revoluție în ideologia Noii Stângi“, în Caiet Documentar al Academiei „Ștefan Gheorghiu“, nr. 6/1980, p. 49-73 – VEZI AICI
Eu nu am găsit cele două texte în CV-ul oficial al lui Vladimir Tismăneanu. Poate nu am fost atent, deși mă îndoiesc!”, scrie istoricul Ilarion Tiu, pe blogul sau.
Deranjat ca Ilarion Tiu i-a descoperit si publicat teza marxist-leninista, Vladimir Tismaneanu, “liderul spiritual” al “Institutului de Studii Populare” (ISP) si al afacerii ONG-iste a cercetatului Valeriu Stoica, pompos intitulatul “Centru de Studii si Analiza Institutionala” (CADI), il mustra amarnic, fara sa-l numeasca, pe tanarul doctor in istorie. Tismaneanu sustine si azi, in luarile sale de pozitie, ca analiza sa asupra Scolii de la Frankfurt, ale carei “idealuri” le-a imbratisat si le propaga in continuare, este valabila si astazi, drept pentru care si-a propus (dar nu a avut timp)  sa si publice Teza sa de doctorat (niciodata echivalata in sistemul academic occidental).
Tismaneanu, care se afirma drept un “convertit” – ca si cum comunismul ar fi o religie – sustine cu nonsalanata ca bazele ideologiei marxiste antiumane ale Scolii de la Frankfurt erau, de fapt, “idealuri utopice”, care o indepartau de marxismul sovietic.
“Aceasta a fost convertirea lui Georg von Lukacs devenit dialecticianul en titre al marxismului revolutionar, fondatorul de fapt a ceea ce avea sa se inchege drept marxism occidental, opusul marxismului sovietic. Era marxismul (ori mai exact spus hegeliano-marxismul) ereticilor, al perdantilor, al indragostitilor de utopie (ca opus al ideologiei), al unui radicalism care nu uita omul, caruia ii pasa de supliciile subiectivitatii.”, scrie Tismaneanu, ca aparare, pe blogul sau.”Teza mea doctorat, sustinuta in 1980, despre acest marxism vorbeste.  Trebuia sa apara in colectia “Idei Contemporane”, am plecat din tara in 1981, n-a mai fost sa fie.  Acum cativa ani, am vorbit cu Mihaela Miroiu si Adrian Miroiu sa o public, fara absolut nici o modificare, eventual cu o prefata semnata de Adrian. Sper sa se intample si acest lucru. In fine, toate la timpul lor…” N-a venit timpul, se pare, pentru dl Tismaneanu, nici dupa 22 de ani de continua minciuna.
“Georg von Lukacs” despre care vorbeste Tismaneanu este in realitate  György Lukács, alias Löwinger György Bernát, nascut intr-o familie de bancheri evrei din Budapesta, conform Wikipedia. Este fondatorul Scolii de la Frankfurt (“Institutul de Cercetari Sociale”), in 1922, creuzetul anti-uman unde s-a conceput distrugerea Occidentului prin atacul la valorile crestine traditionale si instaurarea “corectitudinii politice” de azi.  Tinand cont ca a fost si comisar bolsevic pe cultura, nu e de mirare ca Tismaneanu il idolatrizeaza pe “von Lukacs”. Tismaneanu nu foloseste, insa, degeaba, termenul de “convertire” in ce-l priveste. El ramane loial Scolii de la Frankfurt, unde s-au pus bazele permutarii religiozitatii taranului rus dinspre Biserica Ortodoxa spre Partidul Bolsevic. Rezultatul il constatam azi, cand “sfintii” Putin si Stalin sunt asezati printre icoanele ortodoxe din bisericile “celei de-a treia Rome”.
Daca despre Monica Macovei stim ca s-a convertit  – vorba lui Tismaneanu -, conform spuselor ei, de la comunism la greco-catolicism, in ce-l priveste pe lidericiul spiritual al PDL, nu este deloc clar de la ce la ce s-a “convertit”, cand el s-a declarat public drept ateu. Un ateu “de dreapta”, ce-i drept. Ca si Monica Macovei, sustinatoarea infocata a lesbianismului si homosexualitatii, inclusiv prin programe scolare (Conform HJ nr. 6727/25.10.1996 a Judecatoriei Sectorului 2 Monica Luisa Macovei este membra fondatoare si de onoare a asociatiei homosexualilor si lesbienelor ACCEPT).

Tezele antiumane de la Frankfurt: de la distrugerea moralitatii la “corectitudinea politica”
In cadrul Scolii de la Frankfurt s-au pus bazele distrugerii programatice a Occidentului, de la credinta la arta si cultura. Theodor Adorno, de exemplu, cel de la care Andrei Plesu a plagiat cu nesimtire titlul cartii “Minima Moralia”, a pus la punct un plan de pervertire a muzicii, care trebuia sa fie – cum a si ajuns azi – fara linie melodica, fara tonuri, “pentru ca numai muzica urata ne spune adevarul despre uratenia existentei noastre mizerabile”. Walter Benjamin, unul dintre idolii populari ai “Scolii”, a sustinut eliminarea bucuriei din arta. Scopul artei este sa exprime pesimismul pentru ca “a organiza pesimismul nu inseamna altceva decat a expulza metfora moralitatii din politica”, se arata intr-un studiu asupra subiectului, din 1993, intitulat “The Evil Philsophy Behind Political Correctness”.
Ceea ce poate parea straniu insa, este faptul ca “liderul spiritual” al laboratoarelor “de dreapta” ale PDL impartaseste, inca – si pune in practica – planurile diabolice ale acestei “Scoli”. Daca luam in considerare si faptul ca “preoteasa” societatii civile si “procuroare natiunii” via PDL, recte Monica Macovei,  este si membra fondatoare si de onoare a asociatiei homosexualilor din Romania ACCEPT, tezele Scolii de la Franfurt par a fi parte din ideologia transpusa in fapte de fostii guvernanti “de dreapta” ai PDL.
Iata-le, asa cum sunt ele sintetizate in studiul “The Frankfurt School: Conspiracy to corrupt“, realizat de Timothy Matthews, in 2009, pentru Catholic Insight:
Pentru a promova si avansa pe furis “revoluţia lor culturală”, dar fara a ne da noua nici o idee despre planurile lor de viitor, “Scoala” recomanda, printre altele:
1. Crearea infracţiunii de “rasism”.
2. Continua schimbare pentru a crea confuzie generala.
3. Invatarea copiilor in cadru didactic a aspectelor ce tin de sex şi homosexualitate.
4. Subminare autoritatii şcolilor şi a profesorilor.
5. Imigraţia intensa cu scopul de a distruge identitatea nationala.
6. Promovarea consumului excesiv de alcool.
7. Golirea bisericilor.
8. Un sistem juridic nesigur, duplicitar fata de victimelor infracţiunilor.
9. Dependenţa de stat si de alocatiile de stat.
10. Controlul şi amuţirea mass-media.
11. Încurajarea distrugerii familiei.
Daca privim la “liniile directoare” ale lui Vladimir Tismaneanu si ale Monicai Macovei o sa constatam, fara surprindere, suprapunerea dezideratelor lor cu cele ale “Scolii de la Frankfurt”. (Colimator)
Foto/Info Monica Macovei: Realitatea mea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails