26.1.13

Luna uraciunii homosexuale la Facultatea de Sociologie din Bucuresti si Muzeul Taranului Roman. Mircea Vulcanescu se rascoleste in mormant!



De la o zi pe an - practic cateva ore de exhibitionism homosexual desfasurat sub protectia jandarmilor la "marsul gay" - manifestarile anticrestine derulate sub mantia "drepturilor omului", recte a drepturilor "homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transexualilor", s-au extins de anul trecut la "luna istoriei" homosexualilor si au intrat, tot de anul trecut, in sfera oficiala si educationala, in cadrul institutiilor de invatamant din Romania. Anul acesta se va dezbate despre "lupta de eliberare" si "necesitatea casatoriilor intre persoane de acelasi sex" chiar in altarul lui Dimitrie Gusti, Simion Mehedinti si Mircea Vulcanescu: Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. Nu lipseste din "parteneriat" nici Facultatea de Istorie! Maglavaisul de "evenimente" din cadrul lunii de celebrare a "Istoriei Homosexuale" alatura organizatii anarhiste ca Militia Spirituala de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, Institutul Francez si... Muzeul Taranului Roman (!). De prisos sa mentionam cum va fi reflectata in presa doar de limba romana mareata manifestare, zi de zi din luna care vine. Fara o pozitie ferma din partea tuturor vocilor care mai pot vorbi, de la anul copiii Dvs vor invata inca din licee si scoala generala despre "mama si tata care au acelasi sex". Tacerea Dvs va insemna acceptare - exact ceea ce este dorit si definit prin insusi numele ales de Reteaua Soros pentru organizatia homosexualilor din Romania - ACCEPT!

Doar cateva dintre "evenimente":

Luna Istoriei LGBT are loc in Romania si in alte 8 tari din Europa in fiecare februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT. E o ocazie de a ne bucura de diversitatea lumii in care traim prin constientizarea faptului ca fiecare istorie personala contribuie in modul ei unic la o istorie mai mare, colectiva. De asemenea, este o sansa de a invata si de a discuta despre lupta continua pentru emanciparea comunitatii LGBT din Romania si intreaga lume.
In 2013, organizam Luna Istoriei LGBT pentru a 2-a oara. Pe parcursul acestei luni va avea loc o paleta larga de evenimente: proiectii de filme, expozitii de arta, teatru, discutii, educatie non-formala, petreceri si ateliere. (...)
Luna Istoriei LGBT este organizata cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Olandei, ERSTE Foundation si Ambasada S.U.A la Bucuresti
Parteneri: Muzeul Taranului Roman, Institutul Francez, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Aiurart, ARDOR, Militia Spirituala, Facultatea de Istorie, Lords of the Boards, A.R.T Fusion, Atelier 35, Revista de povestiri, Dianei 4, Asociatia Translucid, Chestionabil, Club Modern, Club Purple Voyage.
Acest festival face parte din proiectul european “Engaging hearts and minds, changing attitudes” initiat de LGBT Youth Scotland in 2011, cu sprijinul Comisiei Europeana prin programul – Fundamental Rights and Citizenship.


La sfarsitul secolului al XIX-lea avocatul Karl Heinrich Ulrichs, dorind sa schimbe legea anti-sexuala din Germania, a dezvoltat o teorie conform careia homosexualitatea ar trebui privita ca o variatie naturala a vietii sexuale. Strategia sa politica a esuat – actele homosexuale au fost considerate in continuare ilegale in tara – insa teoria sa a fost un succes. Un numar mare de medici si psihiatri i-au urmat exemplul si au elaborat teorii ale sexualitatii dand nume noilor variatii sexuale: de la hetero si homosexual - la sadic, masochist, fetisist, exhibitionist, voyeur, zoofil etc. O noua stiinta, sexologia, a luat nastere si o noua profesie a fost creata de oameni ca Von Krafft-Ebing, Binet, Freud, Ellis si multi altii. O principala tema a acestei noi stiinte a fost homosexualitatea, avand printre sustinatorii sai pe Magnus Hirschfeld si Albert Moll.
In 1897, Hirschfeld a pus bazele primei miscari a homosexualilor si lesbienelor in Germania. Complicatiile si consecintele acestei dezvoltari vor fi dezbatute in cadrul acestui curs in termeni de teorii, subiectivitati si politica. 



Gert Hekma este lector/conferentiar in Departamentul de Sociologie si Antropologie din cadrul Universitatii din Amsterdam pentru studii de gen si sexualitate si studii pe homosexualitate si lesbianism.
A publicat numeroase articole pe problema istoriei si sociologiei homo/sexualitatii si a fost co-editor pentru publicatiile “The Pursuit of Sodomy” (1989), “Gay Men and the Sexual History of the Political Left” (1995) si pentru o sectiune in jurnalul academic “Sexualities: Queer Netherlands” (2011). In limba olandeza a scris “Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd” (2004) – “Homosexuality in the Netherlands”, “1730 until the Modern Times”, “ABC van perversies” (2009) – “ABC of Perversions”, precum si multe alte carti si articole. In prezent editeaza impreuna cu Alain Giami o carte in franceza si engleza despre revolutia sexuala.

Cursul/prelegerea va avea loc la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti.

Adresa: Str. Schitu Magureanu, nr. 9


In Romania, legile s-au schimbat in ultimii 20 de ani, oferind persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale, trans) recunoastere si protectie.

In acealsi timp, desi discriminarea pe criteriul orientarii sexuale este explicit interzisa, exista in continuare diferente fundamentale intre drepturile pe care le au in Romania cetatenii heterosexuali si cei LGBT. Pentru autoritatile si institutiile de stat din Romania, familiile intemeiate de cupluri de acealsi sex nu exista.

Prin aceasta dezbatere propunem spre discutie intrebarea: E timpul sa cerem recunoasterea parteneriatelor LGBT in Romania?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare vom folosi ca metoda dezbaterea. Doua echipe, una a afirmatorilor si una a negatorilor, isi vor sustine, fiecare, punctul de vedere, iar apoi publicul va putea interveni cu argumente suplimentare. Tot publicul este cel care, in cele din urma, va alege raspunsul pe care-l considera potrivit pentru intrebarea propusa. Echipele vor fi formate din cate 2 persoane, un debater profesionist si o persoana publica.

Eveniment organizat impreuna cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si Militia Spirituala .

Adresa: In curand

Ginecolog de succes, Nic, si arhitecta peisagista, Jules, formeaza un cuplu de lesbiene de aproximativ 20 de ani si sunt mame a doi adolescenti pe nume Joni si Laser.

Cei doi copii conceputi prin inseminare artificiala fac demersurile pentru a-si aduce tatal (donatorul de sperma) in viata familiei lor.

Filmul este o incursiune in viata de familie a celor 4 personaje, dificultatile intampinate dar si momentele fericite.

Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bdDSqgZ87fM

Adresa: Soseaua Kiseleff, nr. 3
25/2/201320:00Film: XXY

Alex, o adolescenta de 15 ani, are un secret : este intersex. La putin timp dupa nasterea ei, parintii se muta din Buenos Aires intr-o casa pierduta printre dune. Aici soseste un cuplu de prieteni, insotit de fiul lor Alvaro, de 16 ani. Tatal, specialist in chirurgie estetica, a acceptat invitatia din interes medical pentru Alex. O atractie inevitabila se naste intre cei doi tineri, care-i va obliga sa-si infrunte temerile… Zvonurile incep sa circule prin oras. Lumea incepe incepe s-o priveasca pe Alex ca pe un monstru. Fascinatia pe care o exercita risca sa devina periculoasa.

Filmul este proiectat in cadrul Cine - Club organizat de ACCEPT impreuna cu Institutul Francez. Proiectia va avea loc la Cinema Elvire Popesco.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=pFTmunT0ujc

Adresa: Bulevardul Dacia, nr. 77

“Stonewall uprising” este un documentar ce prezinta revolta pentru drepturile omului a persoanelor LGBT care a avut loc la Stonewall.

Unul dintre motivele care a dat startul revoltei a fost abuzurile politistilor care considerau homosexalitatea o boala. Persoanele care apar in film sunt persoane LGBT si politisti care au fost prezenti la revolta de la Stonewall.

“Stonewall uprising” este un documentar ce reflecta o realitate dureroasa pentru multe persoane. In acelasi timp, filmul portretizeaza inceputul luptei pentru emancipare a comunitatii LGBT, lupta pe care o ducem in continuare si astazi.

Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GwtSjpW-14w

Adresa: ?oseaua Kiseleff, nr. 3

11/2/201318:00Film: Milk

Milk este un film biografic din 2008 care descrie viata activistului gay si a politicianului american Harvey Milk, care a fost primul homosexual declarat ales intr-o functie publica in California drept membru al San Francisco Board of Supervisors.

Filmul a fost nominalizat de opt ori la Oscar si a castigat doua Oscaruri: premiul Oscar pentru cel mai bun actor - Sean Penn (rolul titular) si premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original scris de Dustin Lance Black.

Filmul va fi proiectat la Studio Horia Bernea din cadrul Muzeului Taranului Roman, ora 18:00.

Proiectie organizata cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si Muzeului Taranului Roman.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=ufhZ2yUHj9Y

--
13/2/2013
19:00Literatura: Romane gay traduse in Romania

Miercuri, 13 februarie, va invitam la o discutie despre literatura cu tematica, personaje si problematica LGBTQ, cu accent pe cartile disponibile pe piata noastra de carte, fie romanesti, fie traduse sau in alte limbi. Cum stam cu oferta de carte LGBTQ din librarii? E important sa fie cat mai multe sau nu? Va alegeti si simtiti nevoia de carti scrise din perspective non-heteronormative? Ce v-ati incumetat sa cumparati, ce v-a placut, v-a marcat (pozitiv sau negativ) si ce puteti recomanda? Ce carti v-au multumit/nemultumit/frustat/dezamagit/entuziasmat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails