12.3.09

Ziua: A murit scriitorul şi criticul Mihai Ungheanu. Dumnezeu să-l ierte!



Scriitorul si criticul literar Mihai Ungheanu a murit, joi, la varsta de 70 de ani, anunta Mediafax, preluat de Antena3.
Mihai Ungheanu s-a nascut la 17 martie 1939. In anii '70-'80 a fost apropiat de grupul protocronistilor, fiind unul dintre promotorii revistei "Luceafarul". Dupa 1990 a continuat sa publice numeroase carti de esenta nationalista, in care si-a exprimat rezervele fata de noua intelighentie, democratica, de dupa 1990, pe care a acuzat-o de continuitate cu mediile intelectuale din anii '50, pro-sovietice. Dintre aceste carti amintim "Holocaustul culturii romane, 1944-1989" si "Enciclopedia valorilor reprimate" (in colaborare cu Ilie Badescu), potrivit wikipedia.
Ungheanu a fost senator PRM de Arges in doua legislaturi, din 2000 pana in 2008.
Apropiatii si familia anunta ca profesorul Mihai Ungheanu s-a imbolnavit subit de cancer, galopant si s-a stins joi, la ora 14.10, dupa impartasania pe care o facuse cu o zi in urma. "Ucenicii celui care a fost una dintre cele mai sclipitoare minti romanesti si unul dintre cei mai mari aparatori ai lui Eminescu si romanitatii din ultima jumatate de secol anunta cu pioasa reculegere ca maine, vineri, la ora 11.00, trupul profesorului de romanism va fi depus la Biserica Amzei. Slujba in memoria sa se va desfasura sambata, la ora 13.00, in aceeasi Biserica cu Hramul Bunei Vestiri si a Sfantului Ierarh Nicolae, inainte de inmormantarea care va avea loc la ora 14.00, la Cimirul Bellu Ortodox. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace alaturi de toti martirii neamului romanesc asteptand invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina!".
Z.O.

2 comentarii:

  1. Anonim3/13/2009

    DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE, DOMNULE PROFESOR ! Acum va bucurati de prezenta Domnului Hristos, a Maicii Domnului, a Sfintilor si a Sfantului Neamului Romanesc Mihail Eminescu.

    VESNICA POMENIRE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim3/14/2009

    "Mergi la Cer si te aseaza
    Langa Tatal Creator,
    TU ce lasi in lume pace,
    O, Iisuse Salvator"....!

    ( Asa canta crestinii, cand ii conduc pe ultimul drum pe cei chemati de Domnul )

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails