18.3.09
Ziua in care accesul la internet va fi interzis nu este departe
Sursa: www.urbaniulian.ro
Părintele Arsenie Papacioc: Nu primesc aşa ceva (cip)! Nu mă tem! Cu o moarte toţi suntem datori!
Sunt curios: pe cine o sa creada credinciosii - pe Parintele Duhovnic Arsenie Papacioc sau pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Costel Stoica, cel cu cipul in frunte?
“RASPUNSUL ASTA ESTE : Ca sunt ARSENIE ! NU PRIMESC ASA CEVA !”Revista Atitudini: Cum vedeti pozitia mitropoliei Clujului fata de pozitia sinodului ? Stiti bine ca Inaltul Anania nu a participat...Parintele Arsenie: A facut ce trebuie. A facut un sinod mitropolitan si s-a precizat. Pentru ca practic nu avea incredere 100% in hotararea de dincoace (n.n. a sinodului BOR). Dar atat cat a facut si patriarhul, eu sunt multumit. Ca se intrezareste impotrivă. Ceea ce este cel mai bun. (n.n. Patriarhul) cu dibacie s-a strecurat… nu-i intereseaza… sunt multe lucruri. VA INDEMN SA NU PRIMITI ASA CEVA. Pentru ca asta e un inceput si ii incurajam sa ne bage pe gat, nu numai in piele… S-a descoperit ca-i si cancerigen. M-a informat Anania la telefon… A venit aseara la mine, un consilier de la patriarhie. M-am ocupat de el bineinteles. Dar nu ma tem. Stiu ca le sunt adversar. Cu o moarte toti suntem datori ! Dar una-i ortodox sa mori alta ecumenist vandut !“
Transcriere de la http://apologeticum.wordpress.com/
Vezi si LA MULTI ANI INTRU MARTURISIRE, IPS BARTOLOMEU ANANIA!Vladica Bartolomeu implineste astazi venerabila varsta de 88 de ani!
Vezi si Un oarecare Tarziu prigoneste credinciosii anti-cip la http://apologeticum.wordpress.com/2009/03/18/la-paris-un-preot-roman-prigoneste-rezistenta-anti-cip/
Ediţia specială Veghea dedicată creştinismului lui Eminescu a fost reeditată!
Revista de cultură şi atitudine creştină Veghea a dedicat o ediţie specială lui Mihai Eminescu, concentrându-se pe abordarea reliefării credinţei creştine în opera eminesciană. Sub titlul “Creştinismul lui Eminescu”, publicaţia îşi propune restaurarea chipului creştin al lui Eminescu, reînnodând tema cercetării credinţei lui Eminescu din perioada interbelică, după interzicerea acesteia în perioada comunistă şi tentativele de demitizare ale detractorilor mai vechi sau mai noi ai lui Eminescu. Revista conţine studii, cele mai multe inedite, ale unor teologi de marcă, cum ar fi Părinţii Profesori Constantin Galeriu, Ilie Moldovan şi Ovidiu Moceanu, dar şi ale tinerilor cercetători şi jurnalişti Crina Palas, Camelia Suruianu, George Roncea şi Florian Palas. O menţiune aparte pentru studiul academicianului Zoe Dumitrescu-Buşulenga, care a intrat în monahism în ultima perioadă a vieţii sale, purtând numele de Maica Benedicta, precum şi pentru mărturiile emoţionante ale Aspaziei Oţel Petrescu şi ale doctorului Teofil Mija despre hrana spirituală pe care au reprezentat-o poeziile lui Eminescu pentru deţinuţii politic. ”Prin versurile sale, Eminescu m-a luat în experienţa sa de credincios, m-a ajutat să-mi aflu diagnosticul şi mi-a îndreptat speranţa către Crăiasa îngerilor pe aripa Rugăciunii sale”, scrie Aspazia Oţel Petrescu. Revista poate fi comandată la adresa de e-mail: veghea_media@yahoo.com.