11.3.11

Si China vrea controlul total al populatiei

Autorităţile din capitala Chinei comuniste vor testa în această vară un nou sistem cu ajutorul căruia vor fi în stare să-i localizeze cu exactitate pe proprietarii telefoanelor mobile.


Noul sistem al regimului de la Beijing pare la prima vedere inofensiv. Vicedirectorul Comisiei pentru Ştiinţă şi Tehnologie de la Beijing, Li Guoguang, a declarat televiziunii de stat că primăria capitalei va reuşi, cu ajutorul noului sistem, să dizolve nesfârşitele ambuteiaje.

Experţii în telecomunicaţii declară însă deschis că rămâne un mister de ce este necesar controlul şi localizarea exactă şi în timp real a peste 17 milioane de locuitori ai Capitalei, doar pentru un mai bun ghidaj al traficului.
"Cred că acest sistem este absolut inutil şi violează sfera intimă a clienţilor şi centăţenilor. În fond, administraţia nu are alt interes decât controlul populaţiei şi stabilitatea socială", spune un expert în telecomunicaţii, care, de frica represaliilor, doreşte să rămână anonim.

Apărătorii drepturilor omului, disidenţii şi jurnaliştii străini trebuie să înţeleagă că telefoanele lor mobile pot fi supravegheate. Mulţi militanţi pentru Drepturile Omului sunt siguri că autorităţile le verifică mişcările şi le supraveghează convorbirile cu ajutorul semnalelor transmise de telefoanele lor mobile. Noul sistem oferă autorităţilor şansa de a extinde observaţia asupra altor milioane de chinezi.

Telefoanele mobile nu sunt doar utile 

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Telefoanele mobile nu sunt doar utile
Telefoanele mobile ca mijloc de control

"Suntem martorii unei extinderi a controlului (efectuat de regimul comunist chinez). Toate acestea sunt o consecinţă directă a nervozităţii strârnite guvernului de chemările anonime la protest şi de rolul jucat de tehnologia modernă şi de telecomunicaţii în revoltele din Orientul Apropiat şi Mijlociu", a explicat Wang Songlian. Songlian este expert al organizaţiei Chinese Human Rights Defenders din Hongkong.
Potrivit presei, activiştii partidului comunist chinez au asigurat că datele personale ar urma să fie în continuare "protejate" şi că nu vor fi publicate. Însă criticii noului sistem nu se arată deloc liniştiţi de aceste declaraţii.
Administraţia chineză a înăsprit deja de anul trecut controlul asupra utilizatorilor de telefoane mobile. Între timp, fiecare proprietar sau utilizator al unui celular trebuie să poată fi identificat iar cartelele reîncărcabile nu mai sunt vândute decât după prezentarea unui act de identitate. Regulamentele de până acum corespund celor din alte ţări, dar prin noul sistem, administraţia contravine dreptului chinez, conform căruia doar procuratura are dreptul de a-i pune sub observaţie pe cetăţeni.

Autorităţile intenţionează să testeze sistemul în prima jumătate a anului curent în două din cele mai dens populate cartiere din Beijing.

Autori: Ruth Kirchner/ Maria Pascu
Redactor: Petre M. Iancu

Seismul devastator din Japonia, urmat de un tsunami de zece metri. Vezi cele mai recente informaţii

Update 14.27 - Oficialii japonezi au anunţat că numărul morţilor a ajuns la 90.

Update 14.35 - Stare de urgenţă în Ecuador, în urma seismului din Japonia. Mii de oameni sunt evacuaţi din calea valului devastator. 

Update 14.35 - Politiţia japoneză, citată de AP, a anunţat că numărul morţilor a ajuns la 60. 56 de persoane au fost date dispărute.

Update 14.00 - Până în prezent au fost semnalate 40 de replici ale cutremurului, anunţă seismologii americani.

Update 13.55: Primele valuri provocate de tsunami au ajuns în America Latină

Update 13.50: Transporturile în Tokyo au fost închise, potrivit Reuters.

Update 13.40: Numărul morţilor a ajuns la 44, potrivit Reuters. 

Update 13.15 : Autorităţile japoneze au declarat stare de alertă la centrala nucleară Onagawa după ce s-a înregistrat o defecţiune la sistemul de răcire al unui reactor, în urma seismului, informează BBC. Potrivit businessinsider.com, Japonia a declarat stare de alertă nucleară. 2.000 de persoane au fost evacuate.

Update 12.45 - Alertă de tsunami pe coastele americane şi canadiene

Update 12.35 - O româncă stabilită în Osaka, Japonia susţine că numărul morţilor a ajuns la 39, iar cel al răniţilor, la 45. Autorităţile japoneze citate de AP anunţă 32 de morţi. Insulele Hawaii se pregătesc pentru tsunami.

Update 12.20 - Numărul morţilor a ajuns la 29, potrivit autorităţilor japoneze, citate de BBC News.

Update 12.10 - Incendiu la o centrală nucleară din Onagawa

Update 12.00- Numărul morţilor a ajuns la 26, anunţă AFP.



Update 11.30 - Japonia a resimţit 13 replici cu o magnitudine de peste 6.0, informează USGS. Un cutremur cu magnitudinea de 4.5 a fost înregistrat în Hawaii. Potrivit Huffington Post, a fost emisă alertă de tsunami pentru coasta de vest a SUA, inclusiv statele California şi Oregon.

Update 11.25 - Autorităţile locale din statul american Hawaii, insulele Filipine şi insulele Mariane au emis ordine de evacuare a zonelor de coastă.

Update 11.15:  Primele valuri seismice, cu o înălţime de până la un metru, au fost înregistrate în insulele Kurile. 11.000 de persoane au fost deja evacuate, a anunţat Centrul pentru tsunami din Sahalin, citat de AFP.

Update 11.10 - Autorităţile japoneze: Numărul morţilor a ajuns la 19. Este cel mai puternic produs în Japonia vreodată.

Update 11.05 - Reuters anunţă cel puţin zece morţi.

Update 10.50:  O replică de 6,7 a cutremurului puternic care a afectat vineri Japonia s-a produs în largul regiunii Tokyo, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie, citată de AFP.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 a avut loc vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, informează CNN.  Seismul a generat un tsunami de pânã la zece metri înãlţime, în nordul Japoniei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, in timp ce altele au fost evacuate. Până la această oră, au fost anunţaţi patru morţi. Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al victimelor.

Cutremurul a fost resimţit şi la Tokyo, timp de cel puţin douã minute. Majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi. Potrivit seismologilor americani, cutremurul s-a produs la 250 de kilometri de capitală, la o adâncime de 20 de mile, informează  BBC News, Seismul a avut loc la ora 14.46  (ora Japoniei).

Specialiştii americani susţin că seismul petrecut vineri în Japonia a fost cel mai puternic din ultimul secol.

Acoperişul unei clădiri din centrul Tokyo, unde 600 de studenţi participau la o ceremonie de înmânare a diplomelor, s-a prăbuşit, Mai multe persoane au fost rănite, potrivit pompierilor şi medicilor citaţi de AFP. Japonia şi-a trimis navele aparţinând forţelor navale de autoapărare (FAD) către zona Miyagi.


Tsunami distrugător în Japonia, Rusia şi Filipine

Autorităţile japoneze au emis o alertã de tsunami de nivel maxim. Coasta japoneză ar fost lovită de un tsunami de mare amploare, a cãrui înãlţime a ajuns pânã la zece metri.  Alerta de tsunami vizează atât teritoriul Japoniei, dar şi Rusia, Insulele Mariane şi Filipine.

 "Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", au precizat experţii.

Seismologii au plasat în alertă şi Insula Guam, Taiwanul, Filipine, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.


Potrivit imaginilor emise de televiziunile locale, coasta Japoniei a fost lovită de un tsunami de zece metri. Imaginile arată cum mai multe maşini şi case plutesc pur şi simplu pe apele care au inundat un oraşel de coastă.

Principalul aeroport din Tokyo a fost închis de către autorităţi, în urma seismului. În urmă cu două zile, Japonia a fost zguduită de un alt seism puternic, de 7,4.

Cel puţin şase incendii au fost semnalate la Tokyo, in urma cutremurului, informează agenţia de presă Jiji, citată de AFP. Un incendiu de amploare s-a produs la o rafinărie din oraşul Iichihara, din regiunea Tokyo.

Sursa: Ziare.ro

Profesor Ilie Badescu despre răsturnarea axială a americanismului. Ştiinţa falimentării asistate: „Aripa de fluture” şi rolul ei în istorie.


E. Durkheim a consemnat întâiul acele fenomene care, deşi aproape inefabile în „locul” lor, ar fi capabile să stârnească o furtună în câmpul mai apropiat ori mai îndepărtat faţă de locul în care se produc (teoria haosului a numit acest fenomen efectul „aripii de fluture”). Că este aşa, o dovedeşte, bunăoară, modul în care s-a propagat efectul căderii bahtului tailandez (moneda Tailandei), de la 2 iulie 1997.

O monedă oarecare, într-o ţară mică, ce prin ea însăşi n-avea puterea să influenţeze starea economiei mondiale mai mult decât ar putea să influenţeze aripa de fluture starea atmosferică. Şi totuşi, acea cădere (cu aproape 25%, peste noapte) a declanşat o „furtună” financiară în lume, cum ne-o dovedeşte laureatul Premiului Nobel, Joseph Stiglitz: „Când s-a prăbuşit bahtul tailandez, la 2 iulie 1997, nimeni nu ştia că acesta era începutul celei mai mari crize economice după Marea Criză – una care avea să se întindă din Asia până în Rusia şi America Latină, ameninţând să cuprindă întreaga lume” (Globalizarea, Editura Edon, Bucureşti, 2003, p. 197). Oare nu tot aşa, adică printr-un fenomen din clasa fâlfâitului „aripii de fluture”, a început dezastrul Europei moderne, cu lucrarea unui grup obscur ca acela al „luminaţilor” ori, încă mai obscur, cu acel gest neînsemnat al unui copil care, la 13 ani, refuza Sfânta Euharistie în Franţa? Acel copil era Saint-Simon şi gestul lui va con-răsuna în ivirea acelor bizare biserici saint simoniene, care, împreună cu cele proudhoniene, vor înfăşura Europa în cea mai deşănţată erezie dintre cele cunoscute de la marile erezii ale epocii patristice timpurii, în frunte cu Arie şi cu nestorianismul. Cam la fel a început şi dezastrul Rusiei ţarilor, cu manifestări de aceeaşi magnitudine ca fâlfâitul „aripii de fluture”, prin acel Rasputin, care pusese stăpânire pe sufletul feminin al Curţii, ori cu acel gest ce părea cu totul neînsemnat, precum decizia Germaniei de a-l transporta pe Lenin într-un vagon plumbuit în Rusia, o Rusie care, fără lucrul acela obscur, ar fi urmat o cu totul altă linie istorică. Infinitezimal fusese, faţă de amploarea conflagraţiei şi de urieşenia maşinii de război şi a birocraţiei ţariste, vagonul acela plumbuit care-l purta pe Lenin spre Rusia, cum infinitezimal era refuzul acelui copil de 13 ani, cu numele lui întâmplător de Saint-Simon, într-o Franţă cu o uriaşă maşinărie de ordine călugăreşti, de ierarhii bisericeşti, de ritualuri şi puteri, cum neînsemnată spre infinitezimal era moneda Tailandeză pentru Rusia, America Latină, restul lumii (care, evident, nici n-avea cunoştinţă de ea, deci, în planul informaţiei, era o cantitate infinitezimală spre zero); şi totuşi, acestea toate au probat puteri de a stârni mari furtuni în atmosfera socială şi economică planetară. Şi aceasta pentru că lumile sunt întotdeauna interconectate, au înlăuntrul lor interconectări care le aseamănă radical cu „câmpurile” (stările de câmp), încât umbra unei microparticule se propagă şi devine stare a câmpului şi aşa mai departe. Problema este, însă, că, între diversele stări de câmp, se disting aşa numitele câmpuri dense, ivite prin propagarea unei unde pur spirituale, ivită undeva în chip inexplicabil, neprecedată de nimic. Oare nu un fenomen infinitezimal a fost acea stare de spirit care a cuprins sufletul şi mintea statelor americane în anii ‘70, cum arată Galbraith, fenomen căruia America îi datorează mai mult decât îşi închipuie economiştii şi politicienii ei cei mai mari (dovadă că unul dintre ei, K. Galbraith, l-a simţit şi i-a apreciat amploarea continentală şi efectul mondial, fiindcă prosperitatea Americii este un factor de scară mondială, iar această prosperitate datorează enorm soţiilor modeste, fără de ocupaţii, fără de funcţii, asumându-şi pur şi simplu sarcinile casnice şi mondene ale familiilor lor)? Mondenitatea aceasta, dimpreună cu spiritul familist, însă, au cântărit mai mult decât cele mai spectaculoase politici ale guvernului ori ale Băncilor şi ale Burselor, adică ale uriaşei maşinării aparţinând societăţii masculine.

Ceea ce n-ar fi reuşit acestea au reuşit discretele soţii din familiile clasei mijlocii superioare americane, care s-au jertfit cu o inegalabilă discreţie, pentru a fi suport şi punte sufletească soţilor şi familiei întregi, preluând sarcini şi obligaţii care totalizau un uriaş volum de prestaţii, ale căror costuri nu le-a contabilizat nimeni. Şi totuşi, aceste prestaţii fac parte din economia nevăzută a gospodăriilor, fără de care totul ar fi fost mult mai greu şi mai urât, iar bugetul acelor gospodării ar fi fost mult mai încărcat şi mai greu de suportat. Dar oare nu aripă de fluture, malefic în acest caz, va fi fost gândul feminin de întrerupere a sarcinii în România? – dar ce înspăimântător efect! Gestul acela a provocat o cădere catastrofală a ratei medii a fertilităţii. Şi încă nu ştim ce efecte dezastruoase antrenează decizia unui segment cât de mic al unor aşa-zise „mame” de a-şi vinde copiii. Cum ştim că un copil, după botez, este înger, ne dăm seama că segmentul acela foarte mic al lumii feminine din România practică cel mai apostatic comerţ: comerţul cu îngeri, vânzarea de îngeri. Această „aripă de fluture” induce categoric furtuni în atmosfera noologică a planetei, chiar dacă noi nu mai avem organe de simţ pentru a percepe la scara lor asemenea dezastre. Dar suntem noi conştienţi, oare, de dezastrul sufletesc al „secularismului”, ca să ne referim la acest adevărat flagel spiritual care bântuie toată lumea modernă?! Evident că nu, deşi este una dintre cele mai mari catastrofe noologice prin care a trecut Europa de la marile erezii încoace. Şi nouă, catastrofa aceasta nu ne apare mai mult decât fâlfâitul aripii de fluture.

Preoţi martirizaţi în închisorile comuniste: Părintele Ioan F. Coliţă (ucis în 6 octombrie 1959)

Preot în Cetate, Dolj, unde a slujit 34 ani, având 9 copii, vrednicul preot Coliţă se încadrase în Mişcarea Legionară pentru care va fi arestat la 15 august 1952 de securitate şi eliberat în 1954, fără judecată. A fost arestat când era la pat, după o operaţie de ulcer. Îmbrâncit pe scări, a căzut rostogolindu-se până în curte apoi l-au urcat într-un camion. Trece prin închisorile Jilava, Bragadiru şi Lugoj.

În iunie 1959 este arestat din nou şi trimis în lagărele de exterminare de la Ostrov şi Salcia (Măcin). Mărturiile unor supravieţuitori sunt cutremurătoare. Ioan Coliţă a suferit bătăi la tălpi cu funia udă, i s-au smuls unghiile şi dinţii cu cleşte de cuie, a fost ars cu fierul roşu şi atârnat cu capul în jos de către ofiţerii de securitate lt. Molnar, lt. Kelemen şi cpt. Anton.

Plăcerea lui Molnar era să treacă, călare pe calul său alb, peste trupurile deţinuţilor culcaţi cu faţa la pământ, unul lângă celălalt. Fără a ţine cont de vârsta sau suferinţele lor, călăii îi băteau zilnic, cu pumnii şi cu picioarele. Părintele era bătut, pentru că nu reuşea să-şi facă norma. Este omorât în lagărul de exterminare de la Salcia. 

Într-o zi a fost călcat în picioare de un caraliu, lovit cu cizmele în cap, murind la infirmerie în scurt timp. Se crede că ucigaşul a fost lt. Kelemen, o brută cu chip de om. Era 6 octombrie 1959. Certificatul de deces seria MD, nr. 176571, a fost eliberat după 10 luni, la data de 8 august 1960, sub nr. 386/1960, de către Primăria comunei Ostrov.

(cf. V. Manea, Preoţi ortodocşi…, p.79; O. Bjoza, Victime şi călăi, vol. 1, Braşov, 2008)

- extras din lucrarea lui Fabian Seiche - "Martiri şi mărturisitori români din secolul XX. Închisorile comuniste din România"
Related Posts with Thumbnails