1.11.10

Poezia detentiei. Nichifor Crainic: Unde sunt cei care nu mai sunt? VIDEO Tudor Gheorghe


Intrebat-am vantul, zburatorul
Bidiviu pe care-alearga norul
Catre-albastre margini de pamant:
Unde sunt cei care nu mai sunt?
Unde sunt cei care nu mai sunt?

Zis-a vantul: Aripile lor
Ma doboara nevazute-n zbor.

Intrebat-am luminata ciocarlie,
Candela ce legana-n tarie
Untdelemnul cantecului sfant:
Unde sunt cei care nu mai sunt?
Unde sunt cei care nu mai sunt?

Zis-a ciocarlia: S-au ascuns
In lumina celui nepatruns.

Intrebat-am bufnita cu ochiul sferic,
Oarba care vede-n intuneric
Tainele necuprinse de cuvant:
Unde sunt cei care nu mai sunt?
Unde sunt cei care nu mai sunt?

Zis-a bufnita: Cand va cadea
Marele-ntuneric, vei vedea.


Parintele Justin Parvu: Reeducarea continua!

Parintele Justin despre masonerie, ieri si azi. VIDEO

Pomenirea Sfintilor si facatorilor de minuni fara de arginti Cosma si Damian, fiii Teodotei celei din Asia.


Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian împreună cu mama lor Teodota erau din Asia Mică (după unii, din Mesopotamia). Tatăl lor care era necredincios a murit când ei erau încă copii. Mama i-a crescut în evlavia creştină. Prin exemplul vieţii ei şi prin citirea cărţilor sfinte, Sf. Teodota a păstrat puritatea vieţii copiilor ei prin respectarea poruncilor lui Dumnezeu, ajutîndu-i să devină bărbaţi virtuoşi şi drepţi. Educaţi şi formaţi ca doctori, ei au primit în dar harul vindecării trupurilor şi sufletelor bolnave prin puterea rugăciunii. Ei vindecau chiar şi animale. Din iubire curată faţă de Domnul şi faţă de semeni ei nu luau niciodată plată pentru serviciile lor, respectînd porunca Mântuitorului Nostru Iisus Hristos care a spus: "În dar aţi luat, în dar să daţi" (Mt. 10:8). Faima Sf. Cosma şi Damian s-a răspândit în toată regiunea şi oamenii i-au numit doctori fără de arginţi.

Odată, sfinţii au fost chemaţi la căpătâiul unei femei foarte grav bolnave, pe nume Paladia, care nu a mai găsit vindecare la nici un doctor. Cei doi sfinţi, numai prin credinţă şi puterea rugăciunii au reuşit să o vindece pe Paladia, care s-a sculat perfect sănătoasă şi a dat slavă lui Dumnezeu. Dorind să-i răsplătească pentru binele făcut, Paladia s-a îndreptat spre Damian, arătîndu-i trei ouă şi zicînd: "Ia acest dar în numele Sfintei Treimi Dătătoare de Viaţă, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt." Auzind numele Sf. Treimi doctorul fără de arginţi nu a îndrăznit să refuze. Când a auzit Cosma întâmplarea, s-a întristat crezînd că făcînd aceasta fratele său a încălcat porunca.

Pe patul de moarte, el a cerut ca fratele său să nu fie înmormântat lângă el. Sf. Damian s-a stins şi el din viaţă la scurt timp şi toţi se întrebau unde va fi îngropat. Dar Dumnezeu a făcut o minune printr-o cămilă, pe care "doctorii" au vindecat-o şi care glăsuind cu voce omenească le-a spus să nu se îndoiască şi să-l pună pe Damian lângă Cosma pentru că Damian nu a acceptat ouăle de la femeie drept plată ci din respect pentru numele lui Dumnezeu. Sfintele trupuri ale doctorilor fără arginţi au fost îngropate împreună în Thereman (Mesopotamia). După moartea lor s-au înfăptuit multe minuni.

În Thereman, aproape de biserica Sfinţilor Cosma şi Damian, trăia un om pe nume Malchus. Într-o zi el a plecat în călătorie, lăsîndu-şi femeia singură pentru o perioadă destul de lungă de timp. Înainte să plece el s-a rugat la biserica "doctorilor fără de arginţi" să aibă grijă de nevasta lui. Dar vrăjmaşul omului a luat chipul prietenului lui Malchus uneltind uciderea femeii. El i s-a arătat femeii spunîndu-i că l-a trimis bărbatul ei să o ia şi să o ducă acolo unde era el. Crezîndu-l, ea s-a dus cu el şi când au ajuns într-un loc pustiu vrajmaşul a vrut să o omoare. Văzînd pericolul care o păştea, femeia s-a rugat fierbinte lui Dumnezeu să o ajute.

Atunci au apărut doi bărbaţi înfricoşători care l-au alungat pe diavol şi acesta a căzut de pe o stâncă. Cei doi au condus-o pe femeie acasă unde ajungînd ei, ea s-a închinat şi i-a întrebat cum le este numele ca să le poată mulţumi toată viaţa. Ei au răspuns că sunt slujitorii lui Dumnezeu, Cosma şi Damian, după care s-au făcut nevăzuţi.

Tremurînd de uimire şi bucurie, ea a povestit la toată lumea minunea şi a mers la icoana binefăcătorilor ei rugîndu-se şi mulţumind lui Dumnezeu. De atunci, cei doi sfinţi sunt consideraţi protectori ai sfinţeniei căsniciilor creştine, precum şi dătătorii de armonie în viaţa soţilor. Sărbătorirea lor se face până şi în Rusia din vremuri străvechi.

Sfinţii Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian din Asia Mică nu trebuie confundaţi cu Sfinţii Cosma şi Damian din Roma (prăznuiţi la 1 iulie) sau cu Sfinţii fără de Arginţi din Arabia (prăznuiţi la 17 octombrie).

Sursa: http://www.calendar-ortodox.ro/

ASCOR Brasov ia atitudine impotriva demonicei actiuni a MISA

Săptămâna Arhanghelilor, o acţiune demonică!!!

I Ioan 4

,,1.

Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.

2.

În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu.

Studenţia este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii, în care aspitraţiile noastre copilăreşti încep să se concretizeze, iar în sufletul nostru se naşte scântâietor şi firav dorinţa tainică de a săvârşi binele şi simţim reunindu-se în noi sentimentul tânjirii după Dumnezeu prin mireasma Hainei: Hristos cu care ne-am îmbrăcat când am fost mici, prin Sfântul Botez.

Dragi colegi, iubiţi colegi, ştiţi că trăim într-o perioadă în care arta demonica şi arta minciunii au ajuns să se desăvârşească; trăim într-un veac al minciunii şi al înşelării, încat nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumăm, toate sunt modificate si nefireşti. Se lucrează cu informarea si dezinformarea în asa grad, încat nici tu nu mai ştii care este partea reala a lucrurilor. Ca să distingi azi adevărul de minciună e greu şi pentru oamenii duhovniceşti şi cat de cat aşezaţi; este nevoie de o mare atentie si trezvie, sa ne cunoaştem inamicul ce ne stă înainte. Este însuşi tatăl minciunii şi işi adună în laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucreaza şi pe care le compromite neîncetat.

MISA declanşează operaţiunea „Săptămâna arhanghelilor“. O institutie de stat, Casa Studentilor Bv, este implicata in organizarea blasfemiei publice


Săptămâna îngerilor, o actiune indoielnica

Oficial, organizatorii, care neagă orice legătură cu MISA, susţin că vor să compenseze „ impactul malefic al Halloween-ului şi promovam organizarea în aceeaşi perioadă a Săptămânii Îngerilor, manifestare spirituală care se derulează simultan în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate. Prin această iniţiativă unică la nivel planetar, mii de oameni apelează la unison graţia şi susţinerea lumii îngerilor. Astfel că fiecare dintre noi avem de ales: teroarea demonilor sau binecuvântarea paradisului. Ambele ne sunt la îndemână, alegerea e a noastră!“.

Invitaţia la eveniment, la Braşov, este făcută online pe http://angelinspir.ro/saptamana-ingerilor/saptamana-ingerilor-la-brasov.html. Site-ul este inregistrat pe numele Bogdan Penescu, membru MISA (e trecut in lista ONG-urilor) si instructor MISA in Bucuresti, care a preluat anul 1 de curs. A tinut alaturi de presedintele MISA, Gabriela Ambarus, conferinta de deschidere a cursurilor MISA de anul acesta: CITEŞTE AICI.

Acest eveniment ce se vrea a fi cultural-umanitar, care pina anul trecut purta numele de "Saptamana Ingerilor", este organizat de ani de zile de mult controversata secta MISA care il are ca lider pe Gregorian Bivolaru. Initial, in anul 2005, MISA si-a asumat "paternitatea" pentru acest eveniment, in anii urmatori insa, datorita problemelor pe care le are cu justitia, presa si opinia publica, a inchiriat spatiile necesare desfasurarii acestui eveniment prin diverse fundatii si asociatii pe care le controleaza din umbra(Sophrozin, Satya , Diamant, Anima Mundi etc).



PIna anul trecut, de pe site-ul oficial al MISA reiesea clar ca evenimentul a fost initiat de aceasta organizaţie

"Şcoala de Yoga MISA organizează în fiecare an în mai multe oraşe din România şi străinătate "Săptămâna Îngerilor", o manifestare inedită în timpul căreia au loc spectacole artistice, expoziţii, conferinţe şi numeroase meditaţii. În timpul acestei săptămâni, lumea îngerilor revărsă asupra celor care meditează la unison, un ocean infinit de iubire şi graţie divină."


Dupa articolele din presa de anul trecut au scos acest pasaj din articolul de pe site-ul oficial. Pe site-ul oficial al Saptamanii Arhanghelilor de anul acesta se anunta ca, la Brasov, evenimentul ar fi organizat de Casa de Cutura a Studentilor si de Asociatia Civica Egalitatea.


In toamna anului 2009, cu putin inainte de "Saptamana Ingerilor", in doua articole din Gardianul au fost prezentate doua cursante MISA, prestatoare de videochat erotic, care in anii trecuti au participat pe post de "ingeri" la "Saptamana Ingerilor" din Timisoara si Brasov.

http://stiri.kappa.ro/actualitate/05-10-2009/ziua-inger-misa-noaptea-demon-porno-vezi-film-46721.html


http://www.exmisa.ro/viewtopic.php?p=38195#p38195


Tot anul trecut au fost retrasi de la eveniment copii de la o gradinita din Galati si elevi de la o scoala din Hintesti si de la un liceu din Pitesti, care urmau sa participe la diverse spectacole din cadrul Saptaminii Ingerlilor din orasele respective:

In legatura cu nivelul spectacolelor din cadrul Saptamanii Ingerilor de anul trecut de la Brasov se poate edifica oricine vizioneaza clipul publicitar postat pe youtube anul trecut:

„Ca fosta instructoare la filiala MISA din Essen, Germania, ma aflu in posesia unor informatii (expuse si pe forumul www.exmisa.ro) ca mai tot ce s-a scris in presa romana despre aceasta secta este adevarat. Cea mai grava problema, pentru mine ca femeie si mama a unei fete de 17 ani, este faptul ca MISA, sub paravanul unei scoli de yoga, isi trimite adeptele (printre ele multe cu studii superioare: medicina, biologie, etc) sa lucreze pe videochat erotic sau in baruri de striptease (luindu-le apoi banii) si ca este implicata in productia de filme pornografice (de multe ori chiar fara ca protagonistele sa stie ca vor fi "vindute la taraba")“, a delcarat, pentru Adevărul, Cecilita Tiz.
DIn acest motiv, Cecilia a sesizat CAsa de Cultura a Studenţilor, însă răspunsul a determinat-o să se adreseze presei.

„Catre d-na Cecilia Tiz,

Ca urmare a e-mail-ului trimis de dumneavoastra la aceasta adresa in data de 25.10.2010,va informam urmatoarele:
1.Intre Casa de Cultura a Studentilor Brasov si Asociatia Civica Egalitatea exista un protocol de colaborare semnat in anul 2010 prin care aceasta asociatie promoveaza imaginea Casei de Cultura a Studentilor Brasov in cadrul unor evenimente.

2.In ceea ce priveste acest eveniment,Saptamana Ingerilor,din actul aditional incheiat la protocolul de colaborare,reiese ca evenimentul ce urmeaza a fi organizat nu contravine niciunei legi valabile in Romania.Presupusa dumneavoastra afiliere a acestui eveniment la controversata secta MISA se bazeaza pe articole aparute pe bloguri si alte site-uri private si pe presupuneri facute la adresa unor persoane in baza unor articole din ziare.

3.In acelasi act aditional incheiat intre Casa de Cultura a Studentilor si Asociatia Civica Egalitatea,aceasta din urma,isi asuma raspunderea in legatura cu legalitatea tuturor aspectelor evenimentului la care faceti referire.

In concluzie va raspundem urmatoarele :

a.Daca doriti sa adresati Casei de Cultura o scrisoare oficiala sau o plangere legata de vreo activitate,va rog sa o faceti pe cale oficiala,prin scrisoare cu confirmare de primire,trimisa la adresa noastra : Str. Memorandului nr 39 ,Brasov,judetul Brasov,in care va rugam sa va treceti toate datele de identificare,eventual si o copie dupa actul de identitate,pentru a avea certitudinea ca suntem interpelati de o persoana reala.

b.Legat de afilierea acestor evenimente la calendarul MISA,nu am gasit dovezi elocvente care sa confirme acest lucru,drept pentru care,consideram ca evenimentul Saptamana Ingerilor nu incalca nici o lege de drept sau morala.

c.Va asiguram pe aceasta cale ca in perioada desfasurarii evenimentului Saptamana Ingerilor, Casa de Cultura a Studentilor isi va trimite un responsabil pentru a supraveghea legalitatea activitatilor desfasurate.
In cazul in care vor fi constatate incalcari ale legilor in vigoare,vom sesiza organele competente.

Cu deosebita consideratie,

Lăcrămioara Popescu-Bâscă -Director Coordonator
CCS Brasov“


Pe de altă parte, organizatorii sustin că vor avea loc expozitii de pictura cu tema "Lumea ingerilor", conferinte cu invitati care vor vorbi de angeologia crestina, teatru de papusi pentru copii, teatru initiatic pentru cei mari, concerte de muzica inspirata de ingeri, filme documentare despre ingeri. Saptamana ingerilor are deja o traditie de 7 ani si spre deosebire de anii trecuti acest eveniment poarta denumirea de Saptamana Arhanghelilor, deoarece anul acesta vom celebra arhanghelii.

Arhanghelii sărbătoriţi sunt :


Duminica, 31 octombrie - Arhanghelul Gabriel
Luni, 1 noiembrie - Arhanghelul Uriel
Marti, 2 noiembrie - Arhanghelul Rafael
Miercuri, 3 noiembrie - Arhanghelul Mihail
Joi, 4 noiembrie - Arhanghelul Zadakiel
Vineri, 5 noiembrie - Arhanghelul Metatron
Sambata, 6 noiembrie - Ingerul Pazitor
Duminica, 7 noiembrie - Arhanghelul Mihail

Autor: Sebastian Dan

Adevarul de Brasov

Sfântul Sinod a aprobat canonizarea Cuviosului Irodion de la Mănăstirea Lainici, duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica


“LUCEAFĂRUL DE LA LAINICI”

“CUVIOSUL ARHIMANDRIT IRODION IONESCU
Duhovnicul Sfântului Calinic de la Cernica
Schitul Lainici-Gorj
(+ 1900)

Acest cuvios părinte a fost unul din marii stareţi ai monahismului românesc, care a strălucit în mănăstirile Olteniei, în a doua jumătate a secolului trecut.

Era de loc din judeţul Vâlcea. Intrând de mic în nevoinţă călugărească la Mănăstirea Cernica, în puţină vreme a deprins bine meşteşugul luptei duhovniceşti, încât pe mulţi întrecea cu rugăciunea, cu smerenia şi ascultarea. Apoi a primit marele şi îngerescul chip al schimniciei cu numele de Irodion.

Sfântul Ierarh Calinic, pe când păstorea Eparhia Râmnicului, cunoscând petrecerea Cuviosului schimonah Irodion, în vara anului 1853 l-a hirotonit diacon şi preot şi l-a numit egumen la Schitul Lainici de pe Valea Jiului. Apoi l-a făcut arhimandrit şi îl avea de sfetnic şi duhovnic. Şi atât de mult îl iubea şi se cucerea de sfinţenia vieţii lui, că adeseori îl vizita la schit, numindu-l „luceafărul de la Lainici!”. Numele acesta a rămas în graiul poporului până astăzi. De la Cuviosul Irodion se întorcea Sfântul Calinic peste munţi spre Râmnicu-Vâlcea, în vara anului 1854, când i s-a descoperit de la Dumnezeu moartea arhimandritului Nicandru, stareţul Cernicăi.

Pentru multa lui smerenie, arhimandritul Irodion s-a învrednicit de la Hristos de darul preasfintei rugăciuni şi al izgonirii duhurilor necurate. De aceea, nu puţini bolnavi şi neputincioşi de prin satele Olteniei şi Transilvaniei alergau la el şi se vindecau, încât numele său se făcuse cunoscut peste tot. Acest mare stareţ se învrednicise şi de darul mai înaintevederii. Că multora le spunea gândurile cele de taină şi le vestea cele viitoare.

Odată, o femeie i-a adus, după obicei, un vas cu lapte de la capra ei. Iar cuviosul i-a răspuns:

- Nu primesc laptele, că nu este de la capra ta!

Ba nu, părinte – a zis femeia -, de la capra mea este.

– Dar n-ai dat-o ieri diavolului? Cum să primesc, că nu mai este capra ta! Deci, vădită fiind femeia, şi-a mărturisit păcatul şi, luând binecuvântare, din ziua aceea n-a mai drăcuit.

Aşa a trăit Cuviosul arhimandrit Irodion, totdeauna arzând pentru dragos- tea lui Hristos, ca o făclie în sfeşnic, mângâind, vindecând şi folosind duhovni- ceşte, atât pe mireni, cât şi pe călugări. Şi a fost duhovnic şi egumen vestit la Schitul Lainici peste 35 de ani, adunând în jurul său cam la 30 de ucenici.

Deci, ajungând în vârstă de peste 90 de ani şi simţindu-şi aproape sfârşitul, a chemat la sine pe toţi şi le-a dat binecuvântarea cea mai de pe urmă, zicând:

- Fiii mei, să ştiţi că puţin după ducerea mea, schitul acesta va rămâne mulţi ani pustiu. Voi, însă, îngropaţi lângă altar trupul meu şi nu uitaţi făgăduinţele călugăreşti ce le-aţi dat lui Hristos!

Apoi s-a mutat la cele veşnice, în primăvara anului 1900, pentru a lua plata ostenelilor sale.

În toamna anului 1916 s-a împlinit prezicerea Cuviosului Irodion Ionescu. Că fiind lupte grele pe Valea Jiului, Schitul Lainici a rămas pustiu 13 ani. Chiliile au fost arse, odoarele jefuite, iar biserica transformată în grajd pentru cai. Abia în anul 1929, Schitul Lainici a luat din nou fiinţă prin grija Protosinghelului Visarion Toia.

Noul stareţ, auzind de viaţa şi faptele Cuviosului Irodion Ionescu, l-a dezgropat în toamna aceluiaşi an şi trupul său, o! slăvită minune! l-a găsit întreg şi nevătămat ca pe un adevărat sfânt! Deci, luând poruncă de la episcopul Râmnicului, l-a îngropat din nou în mormântul său, unde se află şi astăzi.

Credincioşii de prin sate păstrează cu evlavie în casele lor chipul stareţului Irodion, iar când au unele necazuri, vin la Schitul Lainici, se roagă, îşi ating hainele de mormântul cuviosului, îi sărută crucea şi pleacă mângâiaţi la căminele lor.

sursa>

http://www.sfant.ro/sfinti-romani/cuviosul-arhimandrit-irodion-ionescu-duhovnicul-sfantului-calinic-schitul-lainici-2.html

Related Posts with Thumbnails