4.6.14

Memoriul ostaşului român umilit Radu Gyr către Mareşalul Antonescu (15 noiembrie 1941)


Sursa:

Paris. Protest urias impotriva casatoriilor homosexuale.


Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții la o nouă serie de proteste anti mariaje gay, desfășurate duminică la Paris. (...)Peste 350 de protestatari au fost reținuți de poliție, a anunțat ministrul francez de Interne.

Peste 350 de persoane au fost reţinute de poliţie în timpul manifestaţiilor ce au avut loc în urmă cu o zi împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, a declarat ministrul de Interne, Manuel Valls la Canal Plus.

Pe străzile Parisului au manifestat duminică între 150.000 de persoane, potrivit autorităţilor, şi un milion, potrivit organizatorilor, manifestanţii protestând împotriva căsătoriilor între homosexuali, devenite legale în Franţa, transmit agențiile de presă.

Mai mulți activiști de extremă dreapta au urcat pe acoperișul sediului central al Partidului Socialist, unde au fluturat un banner pe care scria "Hollande, demisia!"!"

Trei marșuri au fost conduse de mișcarea care militează împotriva căsătoriilor intre persoane de același sex, în timp ce o patra manifestație a fost declanșată de gruparea catolică tradiționalistă de lobby "Civitas".

În timpul manifestaţiei s-au produs mai multe incidente, mai ales în jurul Esplanadei Invalizilor. Oficialul francez a pus altercaţiile pe seama grupurilor de extremă dreapta şi a adăugat că cei arestaţi sunt "indivizi consideraţi periculoşi" care doreau să provoace manifestanţii şi să să atace dispozitivul forţelor de ordine.

Preşedintele Francois Hollande a promulgat, în urmă cu o săptămână, legea care permite căsătoria între două persoane de acelaşi sex. Franța a devenit astfel al-14-lea stat european care legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Anterior, dezbaterea legii în parlament a fost însoţită de manifestaţii masive, marcate de incidente despre care autorităţile afirmă că au fost provocate de extrema dreaptă. Prima căsătorie legală între doi bărbaţi va fi oficiată miercuri, în localitatea Montpellier.


Sursa:
Related Posts with Thumbnails