24.7.14

Poetul naţional, BĂTAIA DE JOC a unei companii medicale! Imaginea lui Eminescu, folosită la promovarea testelor pentru depistarea bolilor sexuale.


Degradarea morală a societăţii româneşti pare fără sfârşit. Cel mai recent exemplu este cel al unei companii medicale care foloseşte imaginea lui Mihai Eminescu pentru a  promova pe Facebook o serie de teste care promit depistarea rapidă a infecțiilor cu transmitere sexuală.
Compania Veneris  argumentează această alegere prin faptul că poetul suferea de sifilis. Mesajul care însoțește fotografia cu Eminescu este “Bolile cu transmitere sexuala nu sunt ceva nou. Singura diferenta e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS din România disponibil online şi în farmacii”. Acest lucru a dus imediat la critici din partea utilizatorilor reţelei de socializare, după cum se poate vedea în imaginea de la finalul articolului.
Întrebată de ce folosește imaginea poetului pentru promovare, compania a răspuns: “E important să ştii că eşti bine. Noi doar spunem că acum există un test pentru acasă care să înlăture orice îndoieli. “he suffered from bipolar disorder and died from mercury poisoning, an inadequate treatment administered as the result of an inaccurate diagnosis (syphilis).” – http://en.wikipedia.org/wiki/Mihai_Eminescu urmărind link-ul vei vedea că citatul aparţine domnului Prof. Dr. Neghină de la Departmentul de Parazitologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Timişoara).”
Medicul pe care îl citează compania a susținut, în lucrarea “Medical controversies and dilemmas in discussions about the illness and death of Mihai Eminescu”, că „după analizarea ipotezelor medicale, concluzionăm că el a suferit de tulburare bipolară şi a murit datorită intoxicării cu mercur, un tratament inadecvat administrat ca urmare unui diagnostic incorect (sifilis). Internat în locuri inadecvate şi tratat de către medici incompetenţi, el a suferit nu doar fizic ci şi moral, nu s-a putut adapta stressului şi a murit în mod prematur”.


Autorul: Tudor Matei 
Sursa: activenews
Related Posts with Thumbnails