2.9.13

Alexandru Costache (membru al Fundatiei Ion Gavrila Ogoranu), unul dintre organizatorii protestului brasovenilor impotriva proiectului companiei Gold Corporation de la Rosia Montana, avertizeaza: Nu-i lasati pe sorosisti sa monopolizeze manifestarile din Piata Universitatii. Cui slujim? Nu putem fi solidari cu organizatiile care militeaza pentru distrugerea familiei, fie prin anti-crestinism, fie prin manipularea homosexualilor, doar pentru ca mimeaza compasiune pentru mediu. Nu te poti face frate cu satana, fiindca nu stii daca mai ajungi la capatul podului, experienta lor de manifestare o intrece pe a noastra.


Nu-i lăsați pe soroșiști să monopolizeze manifestările din Piața Universității, ei urmăresc un cod diversionist al protestelor internaționale, nu acționează spontan. Luați cu voi însemne identitare românești. Nu-i lăsați să provoace violențe. S-a intonat imul național? S-a făcut măcar vreo cruce? În numele a ce protestăm? Cui slujim? Nu putem fi solidari cu organizațiile care militează pentru distrugerea familiei, fie prin anti-creștinism, fie prin manipularea homosexualilor, doar pentru că mimează compasiune pentru mediu. Nu te poți face frate cu satana, fiindcă nu știi dacă mai ajungi la capatul podului, experiența lor de manifestare o întrece pe a noastră. De la Roșia Montană nu poate începe nicio revoluție, fiindcă, momentan, nu există nicio alternativă politică. O revoluție ar aduce doar anarhism și cine știe ce altceva. La Roșia Montană trebuie sa continue rezistența în coordonatele identității naționale, care nu aparțin niciunei idelogii, nu sunt împurmuturi sufletești, sunt respirația noastră zilnică. Vin modelele stângiște internaționale să ne învețe cum să rezistăm, când noi facem asta de 2000 de ani? Protestați cu toată energia împotriva proiectului de lege, dar nu fiți masă de manevră.

Un comentariu la postarea lui Alexandru Costache:

La Roșia Montană trebuie sa continue rezistența în coordonatele identității naționale! Am incercat aseara sa zicem impreuna,spre sfarsit,o rugaciune(Tatal Nostru) si nu s-a vrut,tocmai de acesti baieti de stanga,anarhisti si atei.

Alt mesaj al lui Alexandru Costache (din 28 august): Pentru că dezavuăm deturnările și agenții manipulatori. Pentru ca nu vom fi instrumentele naive ale unor cauze antinaționale.

Vom duce lupta pentru salvarea Roșiei Montane în cadrul tiparelor românești de rezistență, sincer și necondiționat, doar sub brațele crucii, doar sub faldurile drapelului tricolor, fără ecologism gregar și susceptibil de mesaj neomarxist, fără deturnări partinice, fără anarhism și promiscuitate, fără dupliciate și patetism oratoric.

La Roșia Montană nu începe revoluția, la Roșia Montană continuă rezistența națională!

Politia din Elvetia si Franta a descins la unul dintre actionarii de la Rosia Montana Gold Corporation

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a trimis ieri presei un articol de informare pe tema Roșia Montană. Mai exact, articolul trimis de demnitarul liberal  face referire la unul dintre acționarii RMGC, Beny Steinmetz, care este în vizorul poliției din Franța și Elveția, la cererea Departamentului de Justiție din SUA. Polițiștii din Elveția si din Franța au declanșat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietăți, in general birouri, care aparțin sau au o legătură directă cu principalul artizan al afacerii Roșia Montana, potrivit corectnews.com. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, iar astăzi este investigat la nivel mondial in cazul sesizărilor de corupție din jurul, așa sună comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicație The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agenții de informații din lume, relatează în aceste zile pe larg ce se întâmplă.
Ofițerii de la Geneva au percheziționat birourile unei firme care oferea servicii de management pentru BSGR, o companie controlata de miliardarul israelian Beny Steinmetz, in timp ce, in Franța, politia a percheziționat casa unui director al firmei de servicii de management. Raiduri au fost solicitate de către Departamentul de Justiție al SUA, după o perioada de sase luni de investigații a unor concesiuni miniere profitabile în fosta colonie franceză Guineea.
Politie a percheziționat birourile din Onix Financial Advisors si a luat o serie de documente. Steinmetz a obținut dreptul de a extrage jumătate din minereu de la Simandou, după ce a investit 165 milioane dolari in explorare.
A fost o afacere care a provocat furia pe scara larga si resentimente, într-o tara în care milioane de oameni trăiesc in sărăcie disperată, fără apă curenta, electricitate sau fără o   infrastructura, si care, de fapt, era așezată pe unele dintre cele mai bogate depozite de minerale din lume.
La scurt timp după ce agenții FBI au început sa investigheze circumstanțele afacerii Simandou, pentru a stabili dacă a existat o încălcare a   legii privind practicile corupte si combaterea spălării de bani, un asociat al lui Steinmetz a fost arestat în Florida.
FBI-ul a înregistrat o serie de întâlniri in care, asociatul lui   Steinmetz ar fi încercat sa obțină distrugerea de documente care detaliază modul in care a fost achiziționat, prin concesiune, minereu de fier. El a fost acuzat ca a încercat sa obstrucționeze justiția, însă neaga orice ilegalitate.
In urma raidurilor din Elveția si Franța, un purtător de cuvânt al firmei Onyx, a declarat: "Onyx nu are absolut nimic de ascuns, cooperând pe deplin cu autoritățile. Nu sunt in măsură sa comentez mai mult in acest moment."
Directorul executiv al companiei, Dag Cramer, a adaugat ca firma "a furnizat autorităților elvețiene toate informațiile necesare".
Steinmetz si BSGR neaga orice ilegalitate privind afacerea Simandou si spun ca sunt victime ale unei campanii de defăimare, condusa de actualul președinte al Guineei, Alpha Condé, într-o încercare de a distrage atenția de la problemele sale politice interne. Condé, care neaga acest lucru, efectuează o ancheta paralela cu cea efectuata de către FBI.
Luna trecuta, The Guardian a raportat ca Steinmetz a fost anchetat de FBI pentru infracțiunea de corupție.
La începutul acestei luni, Powerscourt – o firma de PR din Londra, a încercat, de asemenea, sa minimalizeze conexiuni dintre firma lui Steinmetz BSGR si Onyx, spunând ca "sunt separate si complet independente" una de cealaltă. Onyx a fost asociat cu BSG Management Services, cele doua firme au avut in comun directori, precum si birouri in Mayfair din Londra.
BSGR si Steinmetz nu au comentat descinderile efectuate in Elveția si Franța. 
Precizam faptul ca, marți, in ședința de Guvern a fost adoptat proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montana, el urmând să fie transmis Parlamentului.
Potrivit Axa.info.ro, care citează Wall Street, in spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deține peste 80% din acțiunile Rosia Montana Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari in proiectul minier din Apuseni, scrie Mediafax.
Gabriel Resources anunta la sfarsitul anului 2009 ca Paulson & Co. si Electrum Strategic Holdings detin cate 18% din actiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, si BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tilturi.
Compania canadiana detine 80,23% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, restul capitalului fiind in proprietatea statului roman.
Zacamantul de la Rosia Montana are rezerve de peste 300 de tone de aur si 1.600 tone de argint
Corectnews.com

Mihaela Dobrescu

Sursa: Curentul
 

MARTURISIRI: Despre Părintele IUSTIN PARVU, cu Ieromonahul Siluan Antoci, de la Manastirea Agafton. "Prin viata lui, prin trairea lui, Parintele Iustin a aratat ce inseamnă sa fii roman adevarat: iertand, iubind, miluind, rugandu-te…".

"Acum, după ce a plecat la cele veșnice, tot el să se roage, tot el să facă?! Și noi așteptăm… Ce așteptăm? Trebuie să punem în practică ce ne-a învățat. Cei care l-am cunoscut avem mare răspundere, în fața lui Dumnezeu în primul rând. Toți cei care l-am cunoscut trebuie să împlinim milimetru ce ne-a învățat Părintele! Adică TOT. Altfel nu ne putem numi nici ucenici, nici fii duhovnicești, nu ne putem numi nici măcar români! Prin viața lui, prin trăirea lui, Părintele Iustin a arătat ce înseamnă să fii român adevărat: iertând, iubind, miluind, rugându-te…". (Ieromonah Siluan Antoci, Mănăstirea Agafton)

Milostenie pentru Maica Domnului!

Înainte de 1990, pe când era la Mănăstirea Bistrița, la ușa chiliei Părintelui Iustin Pârvu a bătut o femeie sărmană. Venise la Părintele să ceară milostenie și bătrânul călugăr, în bunătatea sa, a milostivit-o pe femeie. "Povestea Părintele Iustin că, imediat ce i-a dat milostenie femeii, l-a cuprins o bucurie nemaisimțită până atunci, o pace și o liniște totală", mărturisește astăzi Ierom. Siluan Antoci, de la Mănăstirea Agafton. Părintele Iustin a înțeles, în acea clipă, că femeia care îi intrase în chilie era chiar Maica Domnului. Dar femeia se făcuse nevăzută. A povestit Părintele apoi că i-a căutat îndelung urma, în chilii, în mănăstire, chiar și pe cărările din apropiere. Femeia nu a fost de găsit... Iată cum Părintele Iustin i-a dat milostenie Maicii Domnului, care probabil a vrut să îl încerce pe bunul nostru călugăr....


-Care este prima imagine pe care o aveți cu Părintele Iustin Pârvu? Ce impact a avut prezența acestui mare om asupra Sfinției Voastre?

-Ieromonah Siluan Antoci: Cu mare bucurie vorbim despre Părintele Iustin și gândul la el ne face să ne smerim, privind la el ca la un stejar, privind la el ca la un munte, privind la el ca la un mare Avvă pe care l-a avut Moldova noastră. Despre Părintele Iustin am auzit de la o vârstă fragedă - aveam 15 ani - de la un bătrân din satul Sulița, de la noi din Botoșani, moșul Toader Crețu. El mi-a spus: "Măi copile, în Neamț sunt mari părinți, sunt și din Botoșani, Părintele Cleopa… Dar la Petru Vodă este un părinte căruia călugării din obște îi spun Bătrânul. A făcut mulți ani de pușcărie". Și am rămas cu gândul la Bătrânul, cum mi-a spus moșul Toader…

-În ce an se întâmpla asta?

-În anul 1995.

- Părintele Iustin era deja la Petru Vodă, era înființată mănăstirea…

- Era înființată mănăstirea… Era acolo, cu câțiva părinți. După ce am ajuns la Mănăstirea Pângărați, bineînțeles că am vrut să îl văd și eu pe Bătrânul de la Petru Vodă. Și imaginea despre Părintele Iustin este imaginea aceea despre Marele Bătrân luminos, dar în același timp privea la noi, copiii care eram de 15-16 ani, cu mult drag. Cred că privea la noi și se vedea pe Sfinția Sa. Pentru că și el a început călugăria foarte de tânăr, cum ne-a spus el, și o mare bucurie a avut când ne-a văzut în hainele călugărești. Nouă nu prea ne stăteau hainele călugărești bine, eram micuți, dar nu pot să uit chipul Părintelui plin de bucurie și de dragoste. Începând din acea toamnă - pentru că într-o toamnă am fost prima dată la Părintele Iustin, împreună cu părintele nostru stareț, Părintele Teofil, care era fiu duhovnicesc al Părintelui Iustin - din acea toamnă am început să merg mereu la Părintele, fiind și la Seminar mergeam de câte ori aveam ocazia. Și întotdeauna, Părintele fiind atunci și mai tânăr, am descoperit și am văzut la el pe Marele Bătrân și pe copilul fără de răutate. Asta este prima imagine. Au urmat multe discuții folositoare, multe întâlniri duhovnicești. Multe lucruri am învățat de la Părintele, în primul rând aplecarea spre jertfă și dragostea de om. Atâta răbdare întruchipată, atâta iubire, atâta îngăduință… Puteam să stăm la el o oră, două, trei… și nu se ridica să spună "Părinților, gata!". Se bucura ca un copil, ne lua la trapeză, ne binecuvânta, ne mai făcea câte o rugăciune… Și toată starea de prezență a Părintelui Iustin ne făcea să fim ca în Grădina Raiului! Uitai de tine, uitai de timp, uitai de toate. Aproape uitai de ce ai venit. Numai ascultându-l, numai uitându-te la el, numai gândindu-te că undeva în Neamț, în munți, trăiește un Mare Bătrân care are deschisă ușa pentru tot omul! Care are bucuria jertfei... Pentru că bucuria jertfei pentru aproapele este o mare Taină a lui Dumnezeu. Părintele avea această bucurie. Și spunea un părinte odată: "Nu știu cum se face, că de câte ori mă apropii de Părintele Iustin Rugaciunea minții începe să curgă în inima mea! Numai cât mă apropii!". Atunci nu mi-am dat seama, dar mai târziu am înțeles că Părintele avea această rugăciune pe care o rostea tot timpul și pe care, bineînțeles, a învățat-o în marea Academie a suferințelor – temnițele comuniste…


  "Măăăi, aici e ca în sânul lui Avraam!  Și căței, și purcei, și curcani, și copii, și bătrâni, și tineri, toți vin la Părintele Iustin!" 

-Era ca picătura aceea din ocean – care era în Părintele - și care se împrăștia, se manifesta în tot ce era în jurul lui?

-Adevărat. Nu uit un cuvânt al Părintelui Ioanichie Bălan... (Am avut fericita ocazie să merg la Părintele Iustin cu Părintele Ioanichie Bălan, cu Părintele Teofil, starețul Mănăstirii Pângărați, cu Părintele Vichentie de la Manastirea Secu, mai mergea Părintele Antim, care astăzi este la Bistrița…). Și la un moment dat, când am coborât din mașină, zice Părintele Ioanichie: "Măăăi, aici e ca în sânul lui Avraam!  Și căței, și purcei, și curcani, și copii, și bătrâni, și tineri, toți vin la Părintele Iustin". Și cu adevărat, rugăciunea Părintelui Iustin însuflețea totul, împrietenea totul. Părintele Iustin era ca patriarhul Avraam… Un călugăr dacă era scos din mănăstire, știa că la dânsul găsește o bucată de pâine, găsește o chiliuță, găsește un cuvânt de întărire. Și îi dă nădejde. Mare lucru cineva să îți dea nădejde! O măicuță, un om bolnav, o femeie cu copii… Toți! Părintele Iustin, și cu dreapta și cu stânga împărțea. Un om al milosteniei extraordinar! Nu se uita când dădea. Zeci de cazuri am văzut când Părintele punea mâna în buzunar și cât scotea atât dădea. Nu se uita, scotea și punea în mâna ta. Eram la seminar și nu duceam lipsă, dar el tot timpul ne dădea un bănuț. Faptul că el avea dragostea asta pentru noi, de a fi ca noi. Deși îl priveam ca un munte, el era ca un frate, era printre noi, trăia tinerețea noastră, trăia începutul monahismului. Și vedeți că în jurul lui s-au dunat atâția părinți și atâtea măicuțe, pentru că Părintele s-a pus în viața fiecăruia. Și fiecare dintre părinți, dintre maici și chiar dintre credincioși l-a simțit pe Părintele prezent în necazul lui, prin rugăciune, l-a simțit pe Părintele Iustin prezent în nevoința fiecărui călugăr. Pentru că viața monahală este o viață care îl slujește pe Dumnezeu, și o viață frumoasă, și gândindu-te la Părintele Iustin mergeai mai departe. Chiar dacă mai scăpai Sfânta Cruce jos, o luai din nou numai gândindu-te la Părintele care atâția ani de zile a dus cu sine Crucea atâtor greutăți și atâtor nevoințe fără să cârtească. Părintele a fost acel stejar la umbra căruia am crescut cu toții și ne-am bucurat de umbra lui, de măreția lui, de trăinicia lui. Părintele era omul pe care l-aș putea numi un erou. Pentru că avea un eroism continuu al nevoințelor, al iubirii de neam, al iubirii de Hristos…

-Un eroism care ar trebui să fie starea noastră firească, a tuturor… 

-Lumea are nevoie de eroi! Trebuie să fim eroi în lupta cu păcatul, în lupta cu forțele întunericului, în lupta cu trupul, cu lumea aceasta care caută să-L scoată pe Hristos din viața noastră. Ori Părintele era acela care Îl aducea pe Hristos. La dânsul dacă cineva dorea să se căsătorească și nu putea sau nu avea bani, Părintele îi oferea totul: Biserica, sala de mese să facă nunta… De dragul lor, sau să nu trăiască în păcat, Părintele îi căsătorea… Astfel el aducea pe Hristos în viața fiecăruia… Alunga păcatul, pe tineri îi încuraja să rămână în țară. Se gândea și la viitorul țării. Încuraja nașterile de prunci. Ajuta. Omul acesta nu dădea numai sfaturi, el ajuta pe fiecare în parte și pe toți laolaltă. Azilul pe care l-a făcut, copiii pe care i-a crescut… A arătat tuturor că Biserica nu este numai cea care cere de la oameni, ci și aceea care dăruiește oamenilor. Și el a dăruit destul, și Dumnezeu i-a dăruit mari haruri. S-a dăruit în primul rând pe sine, și din ce Dumnezeu i-a dat mereu a dăruit. A ajutat pe mulți credincioși. Cuvântul Părintelui Iustin a fost un cuvânt ascultat, un cuvânt plin de har. Te rușinai ascultând sfaturile Părintelui Iustin, te smereai numai privind la nevoința sa…

Related Posts with Thumbnails