10.2.09

Câteva gânduri la 90 de ani de la naşterea Părintelui Justin Pârvu. La mulţi ani, Părinte Arhimandrit!


Părintele Arhimandrit Justin Pârvu împlineşte astăzi 90 de ani. Se întâmplă ca marele duhovnic al Neamului Românesc să împlinească această vârstă la scurt timp după apelul la mucenicie pe care l-a adresat românilor în data de 14 ianuarie, de ziua Cuvioşilor Mucenici ucişi în Sinai şi Raith. Vrăjmaşii, văzuţi sau nevăzuţi, s-au năpustit năpraznic asupra Părintelui. Sfinţia Sa ştia că aşa se va întâmpla. Pentru că, aşa cum ne-a spus, trăim vremuri apocaliptice, în care forţele vrăjmaşe au ajuns la apogeu, atacându-ne pe toate planurile (biologic, educaţional, spiritual, religios).
Părintele ne spune că trăim prin poporul de jos, că aşa-zisele elite intelectuale s-au îndepărtat faţă de popor, nu fac nimic pentru ridicarea lui, din contră, picură otravă în sufletul românesc. Şi cât de evident a fost acest lucru după lansarea apelului la mucenicie făcut de o icoană a românilor, care l-a înfruntat pe Satana în diferitele închipuiri sub care s-a arătat. Brusc, unii dintre aceşti intelectuali au început cu aplicarea etichetelor. Chiar unii dintre jurnaliştii autointitulaţi creştini au vorbit de extremismul Părintelui. Pentru unii ca aceştia cred că şi Sfinţii Părinţi sunt extremişti. O minimă cuviinţă, indiferent de opiniile personale, i-ar fi oprit de la asemenea aprecieri. Măcar pentru jertfa celor 17 ani de suferinţe înduraţi de Părintele Justin în temniţele comuniste. Oamenii simpli au înţeles mai bine. Ca dovadă, vezi miile de oameni care au fost astăzi alături de Părintele Justin şi de apropiaţii săi, dintre care Monahul Filotheu şi Maica Fotini au fost, la rândul lor, injuriaţi.
Spunea Părintele Justin că e foarte bine că oamenii se trezesc, dar foarte mulţi dintre ei sunt alertaţi, au intrat în panică, se întreabă: ce facem? Niciun răspuns nu le este suficient acestora, iar aceasta arată slăbănogirea poporului, îndepărtarea de Dumnezeu. Ucenicul Părintelui, Monahul Filotheu, atrăgea atenţia că noi, creştini fiind, ar trebui să rostim în fiecare zi Crezul, în care spunem: Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să vie! Şi dacă o aşteptăm, se vor linişti sufletele noastre, indiferent de vremurile ce vor veni.
Marea forţă a Părintelui Justin constă în aceea că ştie că moartea nu există, că moartea este doar o trecere. Sfinţii din cer ne văd pe noi, noi nu-i putem vedea pe ei. Marele duhovnic ştie că morţii sunt vii, că aceştia se roagă pentru noi. Şi câţi fraţi are printre ei!
La mulţi ani, Părinte Arhimandrit Justin Pârvu! Să vă dea Dumnezeu putere să ne păstoriţi în continuare, să vă rugaţi pentru noi păcătoşii, să ne luminaţi minţile şi sufletele noastre!

Florin Palas

Monahul Filotheu: Suntem atât de puternici încât putem trezi toată Europa, nu doar România! Fragment din conferinţa de la Ploieşti, 9 februarie


Nu suntem singuri. Cuvântul Părintelui Iustin a fost categoric. Chiar din prima seară, când ne-am adunat şi am discutat pe marginea textului pe care Părintele l-a lansat public. Nu suntem singuri. Hristos este cu noi! Suntem atât de puternici încât putem trezi toată Europa, nu doar România!
S-a făcut un miting duminică, la Patriarhie. Au venit toate televiziunile, ziarele, radiourile ş.a.m.d. Ştirea a fost prezentată bine sau mai puţin bine, au fost luaţi în batjocură, în râs, cei care au venit acolo. Au fost cam 500 de persoane. Trei zile mai târziu, miercuri, la Guvern, mi-au spus cei care au fost acolo că au fost aproape de 2 ori mai mulţi. Cu toate acestea, aproape nicio televiziune sau post de radio nu a fost prezent. Se merge spre ocultare. Iată că se inventează scandaluri politice sau sociale. (...) Se creează situaţii artificiale pentru abaterea opiniei publice de la singura problemă reală existentă în momentul acesta: pierderea libertăţii. Suntem la mai puţin de 20 de ani de la momentul în care am strigat: ”Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!”, „Vom muri şi vom fi liberi!”, „ Există Dumnezeu!”. Eu cred că dumneavoastră aţi rezonat cu aceste strigăte care nu au fost inventate, nu au fost create în laborator, au fost insuflate de Duhul Sfânt celor care au ieşit în stradă să moară. Toţi am ieşit în stradă să murim de gât cu sistemul comunist care ne înrobise atâţia zeci de ani. Iată, suntem la mai puţin de 20 de ani de la acel moment şi, dacă nu facem acum ceva, vom da voie celor care ne conduc astăzi să ne înrobească într-un sistem cu mult mai rău decât şi-ar fi putut dori şi visa vreodată Ceauşescu, Gheorghiu Dej, Stalin şi câţi ne-au mai robit pe noi în ultimii zeci de ani. Aceasta este realitatea. Este momentul în care să ne trezim şi mă bucur foarte mult că aici de faţă sunt preoţi vrednici din acest oraş care au puterea să conştientizeze poporul, au puterea să-i conştientizeze pe cei care se trezesc şi îşi aduc aminte că există Dumnezeu şi că trebuie să facem ceva cu sufletele noastre. Atenţie! Pecetea de pe frunţile şi mâinile noastre va însemna lepădarea. Suntem doar la un pas distanţă. Mila lui Dumnezeu ne ţine departe de acest moment. Nu vă spun aceasta ca să vă aruncaţi în panică. Vă spun doar ca să înţelegeţi că îndemnul Părintelui Iustin este cât se poate de adevărat.
Fraţilor, să ne pocăim! Să ne punem cenuşă în cap! Să plângem înaintea lui Dumnezeu! Să strigăm: Doamne, iartă-ne! Ajută-ne să ne mântuim! Am rătăcit până astăzi, Tu mântuieşte-ne cum ştii! Fie voia Ta, nu voia noastră! Au fost mult prea multe zeci de ani în care am făcut voia noastră.
Doamne, fie voia Ta, vie Împărăţia Ta!

Minune la Mânăstirea Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil (Petru Vodă). Icoana Maicii Domnului a început să plângă!


Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Petru Voda din Moldova a plans duminica aceasta cu mir, fapt observat de credinciosii adunati in numar mare, au relatat calugarii de la fata locului, care ne-au transmis si fotografia icoanei.Ieri a fost a 33-a Duminica dupa Rusalii, a Vamesului si a Fariseului si inceperea Triodului iar Parintele implineste maine 90 de ani.
Zilele acestea, Manastirea cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil este in centrul atentiei lumii ortodoxe dupa ce duhovnicul Iustin Parvu a facut un Apel romanilor, cinului monahal si ierarhilor Bisericii sa nu accepte indosarierea electronica prin cipuri biometrice introduse obligatoriu in pasapoarte, cu incepere de la 1 ianuarie. La apelul parintelui Iustin s-au strans pana acum peste 50.000 de semnaturi din intreaga tara, ce vor fi inaintate Guvernului, Parlamentului si Patriarhiei, alaturi de cererea de a putea alege acte de identitate cu sau fara dispozitive de supraveghere electronica prin unde radio (RFID). Sfantul Sinod a anuntat de altfel ca va discuta problematica cipurilor biometrice la urmatoare sedinta din 25-26 februarie a.c., iar o coalitie de organizatii ale societatii civile a contestat Hotararea Guvernului la Curtea de Apel, cazul urmand a se judeca chiar martea aceasta, pe 11 februarie, orele 9.00.Lacrimile cu mir ale Fecioarei Maria au fost interpretate drept un semn al vremurilor care vin, mai ales ca marti Parintele Iustin implineste 90 de ani, dintre care 17 a suferit pentru credinta in temnitele comuniste. Pe icoana facatoare de minuni se afla si Sfantul Haralambie, protectorul parintelui Iustin, sarbatorit pe 10 februarie. Pentru marti au fost organizate adevarate pelerinaje la Manastirea de la Poalele Ceahlaului, mii de credinciosi dorind sa vada minunea si sa-i ureze "La Multi Ani!" parintelui, considerat, dupa regretatii parinti Ilie Cleopa si Ioanichie Balan si alaturi de bunii parinti Adrian Fageteanu si Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei romanesti. (V.- Nichifor R.)

Sursa: Ziua
Related Posts with Thumbnails