14.7.15

Ultimul supravieţuitor al Centrului de Rezistenţă Anticomunistă din Codrul Fetea, fostul deţinut politic Aurel Ursu (bunul prieten al doctorului Teofil Mija), a plecat la fraţii săi din Ceruri. Dumnezeu să-l odihneasca cu drepţii!



Monumentul rezistenţei anticomuniste din Codrul Fetea (foto 2) a fost construit, în 2003, prin grija doctorului Teofil Mija (foto 1 stanga) şi a inginerului Aurel Ursu (foto 1 dreapta), îndeplinând astfel o parte din testamentul lui Ionel Golea despre acest Centru. În fiecare toamnă supravieţuitorii şi urmaşii luptătorilor merg să cinstească memoria eroilor martiri anticomunişti.

"Codrul Fetea ne-a oferit atunci cea mai sigură sursă de existenţă pentru un timp îndelungat în acţiuni anticomuniste. Garanţia era familia colegului nostru de liceu, camaradul Aurel Ursu. Această familie, de la mic la mare, era trup şi suflet alături de noi. În plus aveau şi multe rude în comună şi în satele din jur, toţi oameni de ispravă.

Dar cel mai convingător argument pentru alegerea acestui loc pentru Centrul nostru de Rezistenţă anticomunistă a fost prezenţa familiei lui nenea Zaharia Ursu, fratele cel mai mare al lui Aurel, un adevărat cioban, care locuia în Fetea, într-o casă situată chiar în mijlocul acestui codru. În plus exista ascendentul moral ce-l avea nenea Zaharia Ursu asupra celorlalţi gospodari răspândiţi în această regiune de păduri şi păşuni. Una dintre aceste familii de gospodari era chiar cea a mătuşii familiei Ursu, Susana Năvodar, care a fost de mare ajutor în lupta noastră". (vezi Dr Teofil Mija - evocare a Centrului de Rezistenţă Anticomunistă din Codrul Fetea -



Vezi si Inchisoarea mortii - Aurel Ursu a supravietuit terorii puscariei Aiud -

.

Inmormantarea inginerului Aurel Ursu va avea loc maine, la Biserica "Sfânta Treime" din Scheii Brasovului, ora 12.
Related Posts with Thumbnails