26.9.10

PARINTELE ARSENIE BOCA - PROOROCUL DE FOC


Deci cata vreme mai exista oameni ce cauta pocainta si Sf. Impartasanie, Satana n-are putere: il opreste Dumnezeu. Dar cand oamenii se vor intuneca la minte asa de tare, incat vor impiedica Sfanta Liturghie, cu toata voia lor, vrand necredinta, in zilele acelea va inceta si jertfa cea de-a pururi, si va incepe uraciunea pustiirii, precum zice la:

Daniil 12:
Si din vremea cand va inceta Jertfa cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii, vor fi 1290 de zile.

E vremea de trei ani si jumatate, in care va propovadui Ilie, cel mai manios prooroc, si va vesti cele sapte cupe ale urgiei lui Dumnezeu - cele de pe urma - cu care va sfarsi mania lui Dumnezeu [1]. Va fi o vreme de stramtoare, cum n-a mai fost de la inceputul lumii, nici nu va mai fi [2]. In zilele acelea:

Daniil 12:
10. Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti; iar cei nelegiuiti se vor purta ca cei nelegiuiti. Toti cei fara de lege nu vor pricepe, ci numai cei intelepti vor intelege (ce vreme e: apropiindu-se a doua venire).

Cei fara de lege hulira pe Dumnezeul Cerului din pricina durerilor, care-i frigeau de-si muscau limbile, dar de faptele lor nu s-au pocait, zice Apocalipsa [3].

La plinirea acelei vremi de pe urma, cand rautatea va fi desavarsit coapta, va vesti Ilie [4], Proorocul de foc, a doua venire a Mantuitorului. Vestirea aceasta, bucuria cea mai mare a crestinilor, va fi primejdie de moarte proorocului adevarat; caci oamenii faradelegii il vor ucide ca pe Ioan Botezatorul, care era in duhul si puterea lui Ilie [5], la cea dintai venire. Dar tocmai cand protivnicii Atotputernicului credeau ca omorand si pe cel din urma prooroc, in sfarsit “au terminat cu Dumnezeu”, iata ca invie Ilie...

Iudeii isi dau seama de nebunia protivniciei lor si de inselarea Antihristului si, cu infricosare si cutremur tare, se intorc si primesc pe Iisus Hristos-Dumnezeu, dupa cum marturiseste despre ei Scriptura.

Proorocul mincinos, Antihristul, prin duhul sau necurat cu care lucra si se tine, rascoala pe toti imparatii lumii sa-i adune la razboiul zilei celei mare a lui Dumnezeu [6], in valea lui Iosafat [7], la cel de pe urma razboi si la cea mai mare varsare de sange de pe pamant.

[1] Apocalipsa 15, 1.
[2] Matei 24, 21-22.
[3] Apocalipsa 16, 10-11.
[4] Maleahi 3, 23.
[5] Luca 1, 17.
[6] Apocalipsa 16, 14.
Related Posts with Thumbnails