25.7.11

Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca: Iisus şi slăbănogul

„Aceştia sunt cei doi fii ai lui Dumnezeu: Iisus, mai înainte de toţi vecii, şi omul, fiul vremelniciei. Acesta de al doilea, a ajuns rău, a ajuns slăbănog. Unii sunt slăbănogi după trup, alţii după minte: nu pot înţelege şi nu se pot bucura de bine. S-a dovedit aceasta în nenumărate rânduri, când Iisus făcea bine omului.
Iisus a tămăduit un slăbănog. Nu-i nicio mirare – Dumnezeu fiind. Ce-a făcut? – L-a iertat de păcate; de greşelile săvârşite împotriva vieţii, împotriva firii sale, şi i-a dat porunca să fie iarăşi om, rudenia lui Dumnezeu. De altfel, pentru această refacere a omului a şi venit Iisus între oameni. El ne-a spus, cu toate prilejurile, că păcatele, greşelile împotriva vieţii, acestea sunt cauza pentru care omnul a ajuns un mutilat al vieţii acesteia. Refacerea omului este refacerea acestei înrudiri pierdute. E de neînţeles cum nu simte omul cu sufletul că a ieşit din omenie, ci abia simte cu trupul, că s-a depărtat de Dumnezeu şi a ajuns o grămadă de doage. E de neînţeles că durerea trupului îl face să ceară ajutorul lui Dumnezeu, pe când de durerea sufletului, de strâmbarea sau amorţirea lui, nici nu se mişcă. E de neînţeles cum oamenii aleargă după sănătatea trupului, dar după iertarea păcatelor aşa de puţini. Aceasta din urmă face înţeleasă pe cea dintâi. Iisus le avea pe amândouă: şi puterea de-a ierta păcatele şi puterea de-a tămădui firea de neputinţe. Făcea ochi unde nu era din naştere, îndrepa gârbovi, învia nervii omorâţi de păcate, învia morţii omorâţi de moarte.
Nouă, preoţilor, încă nu ne-a dat Iisus jumătate din darul Său: darul de a ierta păcatele omului în numele Său. A doua jumătate, a tămăduirii organice. Nu ne-a mai dat-o, fiindcă şi aşa toţi oamenii aşteptăm să fim transformaţi, din oameni pământeşti în oameni duhovniceşti, în oameni nemuritori, în oameni cereşti. A făcut Iisus minuni - şi oamenii cred că cele mai mari sunt cele care privesc sănătatea trupului – dar marea minune a învierii din morţi, e ceea ce mărturisim când zicem: aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să vie. Amin. Abia atuncea va scăpa firea omului de slăbănogie. Până atunci are putinţa de a scăpa de păcate. – Şi aceasta este o minune mai mare decât a tămădui un stomac, o mână uscată, sau repararea unui ochi. Sunt lucruri grele şi acestea, dar n-au nimic religios în ele. Le  fac şi medicii. Omul le cere lui Dumnezeu; cere minuni. În definitiv ce cere omul? Cere sfinţenia pe care a pierdut-o. Acesta-i singurul lucru pe care-l cere şi Dumnezeu din partea omului. Iar sfinţenia vieţii o pot avea şi oamenii cu un trup neputincios. De aceea, nouă preoţilor, Iisus ne-a dat numai o jumătate din darul Său, rămânând ca cealaltă însuşi să o împlinească, când va înceta desăvârşit slăbănogia omului, la înviere. Dar a doua nu se dobândeşte fără prima. Însăşi vestirea Împărăţiei Cerurilor a început cu cuvântul pocăinţei.”

- cuvant primit prin intermediul Fundatiei Arsenie Boca

Ce li se mai pregateste elevilor, in plina criza financiara? Cartelă magnetică pentru accesul în şcoală. Oare cartelele sunt nominale? Folosesc tehnologia RFID?

Reguli noi în şcoli din toamnă: accesul în şcoală şi prezenţa la ore a levilor se va face pe bază de cartele magnetice.  Sistemul va fi implementat din toamnă şi va reduce absenteismul de la ore şi va crea un mediu mai sigur pentru elevi, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea. În opinia acesteia, şi motivarea absenţelor va fi mai greu de făcut. Motivul, fiecare profesor va primi, după cinci minute de la începerea orei, un tabel cu cine a validat cardul şi cine nu. "Acest tip de înregistrare a accesului în şcoală rezolvă două probleme. Cea de siguranţă a elevilor în unitatea de învăţământ şi totodată, în termeni reali, cinci minute de la momentul în care au început cursurile în şcoală, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenţi, cei absenţi, elevii întârziaţi", a explicat secteratul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea. O altă noutate anunţata de Badea este introducerea orei de lectură pentru elevii din clasele I-VIII, tot începând din anul şcolar viitor.  Ministerul doreşte să introducă aceste măsuri pentru a îmbunătăţi "parcursul" elevilor spre Bacalaureat.

Părinţii, morţi de râs 

Socoteala de acasă nu se potriveşte, însă, cu cea din târg, părinţii elevilor considerând intenţia Ministerului fără rost şi spunând că dacă tot vrea, copilul oricum va pleca de la ore, cu sau fără cartelă magnetică.
„Pe lângă faptul că se aruncă banii pe fereastră, nu văd rostul acestor cartele. Dai unui copil de clasa I card ca să intre în şcoală. Nici nu ştie ce să facă cu el. În cazul elevilor mai mari, va fi un motiv de distracţie, cum să păcălească sistemul. Nu ţii un copil la şcoală cu ajutorul unui card, dacă acesta nu vrea să stea. Tot va găsi o modalitate de a păcăli sistemul, hai să fim serioşi. În loc să se ţină de prostii cu cartele magnetice, cei din minister ar trebui să se gândească cum să reorganizeze sistemul de învăţământ cât mai bine, că o să ajungem o ţară cu copii analfabeţi, dar care au cartelă magnetică ca să intre în şcoală”, a explicat Ionela Mărgitaş, a cărei adolescentă învaţă la Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.
Rămâne de văzut dacă intenţia oficialilor din Ministerul Educaţiei se va concretiza sau nu, până atunci însă părinţii şi elevii clujeni se gândesc de unde o să scoată bani din buzunar pentru dotările necesare unui nou an şcolar, cu cartele magnetice sau fără.

SURSA:Monitorul de Cluj

Atacatorul din Norvegia era mason, nu crestin. Dovezi foto despre Cavalerul Templier Anders Behring Breivik


Surse: Daily Mail, Ziarul norvegian Dagbladet, Reporter Virtual – Fotoreportaj din Fortareata Masonilor, Romania libera – Masonii si-au facut cazarma la Peris,
Autorul masacrul din Norvegia a lasat un “manifest” – o asa-zisa Declaratie de Independenta Europeana (vezi foto) – scris ca adept al Ordinului Cavalerilor Templieri (ai Templului lui Solomon), din care facea parte, conform dovezilor foto de mai sus.

Preluat de pe Ziaristi online

Începe o nouă eră a maghiarimii? Premierul ungar Viktor Orban: Poate va veni momentul când Budapesta va interveni în reorganizarea teritorială a României.Din puţul gândirii lui Laszlo Tokes: În România se continuă colonizarea ortodoxă a Transilvaniei

De pilda, dupa cele patru zile in care, în staţiunea harghiteană Băile Tuşnad s-a desfasurat cea de a 22-a ediţie a Universităţii de Vară “Tusványos”, care s-a incheiat ieri si la care au participat reperezentanti de frunte ai maghiarimii din Romania si Ungaria se nasc niste concluzii.
ADEVARUL, de exemplu, il citeaza pe premeierul Ungariei,Victor Orban, care, in calitatea sa de invitat oficial al Universitatii de Vara de la Tusnad a anuntat ca începe o nouă eră a maghiarimii. Şeful guvernului de la Budapesta, deja un obişnuit al Univeristăţii de Vară, spune sursa citata, a precizat că maghiarii de pretutindeni trebuie să lupte şi, mai ales, să fie uniţi. „Naţiunea maghiară trebuie să fie conştientă, coerentă şi o naţiune unită. Dubla cetăţenie, economia ungurilor şi a maghiarilor din România, viaţa culturală ungară şi a celor din bazinul Carpaţilor, toate acestea trebuie să fie într-o unitate. Dacă nu există o patrie-mamă puternică, nu există nici o naţiune maghiară. Sprijinim acele instituţii, organizaţii care împing viaţa comunităţii spre unitate. Toţi trebuie să fim o forţă unitară", a declarat oficialul ungar. Criza e o şansă pentru unitatea ungurilor, crede Orban. „Situaţia Ungariei s-a modificat în ultimii ani destul de favorabil, însă ultimii 20 de ani au însemnat o ideologie naţională restrânsă şi din ce în ce mai accelerată. Dacă ne uităm la ultimul an, observăm că schimbările sunt foarte accelerate, că se schimbă o epocă, o eră. Mai întâi e nevoie de un colaps ca să ne ridicăm. Noua epocă va creşte rolul statului şi acesta va putea să facă faţă dacă are sprijinul comunităţii şi doar aşa ajungem la naţiune", a explicat Orban sutelor de maghiari adunaţi la Băile Tuşnad.

Referindu-se la "părţile de naţiune de dincolo de graniţe", Orban a arătat că deocamdată patria-mamă nu le poate oferi atâtea mijloace câte ar dori. În ceea ce priveşte problema autonomiei şi a relaţiilor cu partidele politice româneşti la putere, implicate în problema regionalizării,dar şi cu cele maghiare din Transilvania, Orban a declarat că pentru a reglementa aceste chestiuni, mai întâi trebuie întărit statul ungar şi găsite forţe politice din vecinătate cu gândire similară cu care să se colaboreze.
Si tot Viktor Orban, premierul Ungariei, citat de ANTENA 3 , a mai declarat sîmbătă, la Tusnad, că încă nu a venit momentul ca Guvernul de la Budapesta să intervină în problema reorganizării teritoriale din România. Premierul le-a sugerat organizaţiilor maghiare să adopte o poziţie comună în această chestiune şi să fie comunicată Executivului de la Bucureşti, urmând ca, ulterior, Budapesta să decidă dacă va interveni sau nu : "În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdată trebuie să spun că comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziţie comună şi să comunice asta Guvernului de la Bucureşti. După ce va fi o poziţie comună care ne va fi comunicată şi nouă, vom decide dacă trebuie să intervenim”, a spus Orban, potrivit traducerii oficiale.

Premierul maghiar Viktor Orban a mai declarat la Tusnad , relateaza si HOTNEWS , ca un prim pas spre unificarea natiunii maghiare a fost facut prin acordarea dublei cetatenii: "Asistam in aceste momente la unificare sectoriala a natiunii maghiare. Dubla cetatenie este un pas spre unificare", a declarat premierul maghiar. Vorbind de acelasi ideal, Orban a declarat ca odata ce Romania va intra in spatiu Schengen, vor fi create 50 de puncte de trecere libera a frontierei. "Circulatia intre cele doua tari va fi libera. Acesta este si unul din motivele pentru care Guvernul maghiar s-a luptat pentru intrarea Romaniei in Schengen", a mai declarat oficialul maghiar.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, prezent si el la Tusnad si citat de GANDUL, a susţinut, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", că actuala Constituţie ar trebui modificată, iar la articolul 1 să rămână sintagma de "stat naţional şi unitar", în timp ce la articolul 2 să se precizeze că există entităţi autonome, precum Ţinutul Secuiesc
Antal Arpad a declarat, vineri, la Băile Tuşnad, în cadrul dezbaterilor pe tema "Reforma administrativ-teritorială - perspectiva constituţională", că actuala Constituţie ar trebui modificată şi adusă mai aproape de realitate, una dintre realităţi fiind că în România trăiesc 1,5 milioane de maghiari.
:"Sunt adeptul să modificăm Constituţia, să o aducem mai aproape de realitate, legile să vină spre realitate şi să nu modificăm realitatea în direcţia legilor. Sunt sensibilităţi şi de o parte şi de alta şi de aceea, dacă suntem inteligenţi şi civilizaţi, atunci ţinem cont de aceste sensibilităţi şi lăsăm în primul articol din Constituţie fapul că România este un stat naţional, unitar şi aşa mai departe şi punem în articolul 2 că sunt entităţi autonome, de exemplu Ţinutul Secuiesc, şi prin asta rezolvăm toate problemele", a spus Antal Arpad. El a mai spus că în Constituţie ar trebui să existe si un articol care să garanteze păstrarea drepturilor câştigate de minorităţi.
La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, citat de sursa, a adus si el argumente în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, afirmând că regiunile viitoare ale României trebuie fundamentate pe voinţa colectivităţilor locale: "Această concepţie este în perfectă concordanţă cu propunerea Comisiei Stanomir, care propune ca autorităţile locale să se asocieze liber şi aceste asocieri să fie recunoscute ca regiuni ale României. În situaţia în care se acceptă de majoritate, dacă se acceptă de clasa politică din România această soluţie atunci, fără îndoială, Ţinutul Secuiesc va apărea pe harta României aşa cum am preconizat în proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc", a spus Izsak Balazs.Liderul CNS a mai spus că sintagma de "stat naţional" este "enigmatică şi neinterpretabilă" din punctul de vedere al dreptului internaţional, deoarece, "în afară de România, în Europa nu mai există niciun stat care să aibă cuprinsă în Constituţie această sintagmă": "Deci, în afară de România nu mai există din punctul de vedere al dreptului internaţional încă un stat care să se autodefinească stat naţional. (...) În această situaţie, acest termen nu poate fi interpretat decât că în România suveranitatea de stat aparţine cetăţenilor României, din care facem şi noi, secuii, maghiarii parte. În această situaţie autonomia, care ar însemna să avem noi, cetăţenii României din Ţinutul Secuiesc, drepturi decizionale depline în privinţa regiunii, nu contravine caracterului naţional al statului român", a conchis Izsak Balazs.

Acestor voci li s-a aduagat la Tusnad si cea a lui Laszlo Tokes.Vicepreşedintele Parlamentului European, citat de JURNALUL NATIONAL a declarat că România duce o politică de colonizare ortodoxă a Transilvaniei. El a precizat că maghiarii nu au putut obţine, în 20 de ani, autonomia pe care şi-o doresc. Europarlamentarul afirmă că România trece printr-o "perioadă postsecuristă", fapt care îngreunează situaţia maghiarilor de aici. "În 20 de ani nu am reuşit să obţinem nimic important din punct de vedere strategic, suntem într-o tranziţie postcomunistă, moştenirea Trianonului, moştenirea comunismului ne blochează. În România nu suntem nici în perioada postcomunistă, ci doar în perioada postsecuristă, şi asta îngreunează situaţia celor 1,5 milioane de maghiari", a declarat Laszlo Tokes, potrivit traducerii oficiale.

El a amintit că nu s-a realizat în totalitate restituirea proprietăţilor bisericeşti, că maghiarii nu au obţinut autonomie şi că doar "cu chiu cu vai" s-a creat un sistem de universităţi particulare maghiare, care, spune europarlamentarul, "este meritul primului Guvern Orban".
Tokes a avertizat că numărul maghiarilor continuă să scadă şi că îi aşteaptă o "catastrofă demografică". "În aproape 30 de ani, cu peste 1 milion a scăzut numărul maghiarilor din Bazinul Carpatic. Ceea ce depăşeşte pierderea de sânge din cel de-Al Doilea Război Mondial, inclusiv distrugerea evreilor unguri. Ţara e ciopârţită, comunitatea maghiară este ciopârţită de la Trianon încoace", a mai spus Laszlo Tokes.Vicepreşedintele PE l-a acuzat pe Traian Băsescu că a propus un proiect de reorganizare teritorială care "atacă maghiarii" şi a subliniat că în această chestiune nu este loc de compromis. El a readus în atenţie ideea potrivit căreia în zonele locuite de maghiari din ţara noastră se poartă o politică de "românizare", prin construirea de biserici ortodoxe: "În România se continuă politica de omogenizare. Continuă colonizarea ortodoxă a Transilvaniei. (...) Vorbim de un un stat naţional pan-ortodox şi pan-românesc. Dacă nu spunem aceasta nici şansă nu vom avea să găsim soluţii şi vindecare pentru această problemă", a conchis deputatul european.

Si tot Tokes, citat de ZIUA DE CLUJ , considera ca “puterea românească” trebuie să ceară iertare pentru “păcatele” pe care le-au suferit maghiarii “în epocile post-Trianon şi post-comunism”, ei cerând în schimbul teritoriilor pierdute drepturi, “inclusiv autodeterminare limitată şi orice formă de autonomie”. Laszlo Tokes: "Cerem românilor să ne aşezăm la aceeaşi masă, naţiune cu naţiune, nu majoritate cu minoritate, şi dacă raportul Tismăneanu atacă, cere iertare victimelor comuniste, inclusiv victimelor maghiari, atunci îndreptăţit cerem ca şi puterea românească dintotdeauna să ceară iertare maghiarilor pentru păcatele pe care le-am suferit în epocile post-Trianon şi post-comunism. Dacă am pierdut teren, atunci cerem în schimbul teritoriilor drepturi, inclusiv autodeterminare limitată şi orice formă de autonomie la nivelul Transilvaniei, în Partium şi în Ţinutul Secuiesc”.

Si Kelemen Hunor, liderul UDMR si ministru al Culturii, in Guvernul Boc, vrea sprijinul Budapestei pentru autonomie politica interna , consemneaza ZIUA VECHE . “Avem nevoie de sprijinul Budapestei“, a afirmat vineri, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, preşedintele UDMR, partid aflat la guvernare.Demnitarul din Guvernul României susţine că doar Budapesta poate permite oamenilor din Transilvania să trăiască liber şi în siguranţă pe plaiul lor natal. Kelemen Hunor a mai spus că introducerea temei autonomiei pe ordinea de zi la Bruxelles se datorează în primul rând prezenţei maghiarilor, precizând că maghiarimea nu trebuie să-şi facă iluzii că Bruxellesul îi va rezolva situaţia.
COTIDIANUL constata ca , pana acum, nici ministrul de Externe ,Teodor Baconschi, nici celelalte autorităţi române nu au avut nicio reacţie fata de aceste declaratii ale oficialilor maghari de la Budapesta si din Romania
Primele declaraţii care au încălcat uzanţele diplomatice, consemneaza sursa citata, au fost făcute la Tuşnad pe 20 iulie. Ultimele, cele ale premierului maghiar Orban Viktor, pe 23 iulie. În toate aceste zile - nimeni nu poate avea scuza crizei de timp -, ministrul de Externe, orice alt oficial MAE, nici unul dintre membrii guvernului Român, de preşedintele Traian Băsescu ce să mai vorbim, nu au avut vreo reacţie. Dacă astfel de declaraţii ar fi fost făcute în altă ţară, probabil că în secunda doi s-ar fi declanşat un scandal monstru. Nici pe site-ul MAE nu exista măcar vreun comunicat legat de declaraţiile de la Tuşnad, mai consemneaza sursa citata care spune ca de pe acest site al ministerului se pot afla doar infromatii despre plimbările domnului ministru Baconschi şi despre faptul că acesta s-a transformat în avocat al Spaniei, susţinând că decizia autorităţilor spaniole de a restricţiona dreptul la muncă pentru români "nu este una cu conotaţii politice" .

In aceste conditii recomandam oficialilor romani care nu au luat pana acum nicio pozitie oficiala pe tema declartiilor de la Tusnad Bai sa se documenteze, daca nu sunt inca edificate , lecturand pe ZIARISTI ONLINE articolul intitulat “Planul secret al Budapestei “pentru desfiinţarea neamului românesc”. Operatiunea de maghiarizare, de la Huszár Antal la Viktor Orban” din care spicuim doar finalul:
(…)Duşmani înverşunaţi ai românilor – precum Tisza István (1861-1918), fost prim-ministru şi lider al Partidului Naţional al Muncii, contele Apponyi Albert (1846-1933), fost ministru al Cultelor şi Instrucţiunii, ministrul de Interne Andrássy Gyula, contele Bethlen István – au inspirat ori susţinut măsurile politice, economice şi culturale de o severitate excepţională împotriva românilor din Transilvania. Ca prim-minstru, Tisza István i-a cerut contelui Bethlen István să-i prezinte planul de acţiune al statului ungar în chestiunea românilor transilvăneni, având în vedere că „guvernele de după 1867 au neglijat o politică energică şi sistematică“.
Planul contelui Bethlen István prevedea :
– noi colonizări în Transilvania
– stimularea natalităţii ungurilor
– sporirea agresivităţii măsurilor de asimilare a românilor
– stimularea emigrării românilor
– strămutarea în Transilvania a ungurilor invalizi de război, a emigranţilor din America şi România, a ceangăilor din Bucovina şi Moldova, împroprietărirea acestora şi acordarea unui credit financiar, printr-o bancă economică şi culturală pentru Transilvania, care să paralizeze Banca Al­bina din Sibiu şi alte 117 bănci româneşti
– intensificarea exploatării resurselor naturale, a investiţiilor în infrastructura edilitară a oraşelor, în cea feroviară şi de navigaţie pe râul Mureş, astfel încât să nu fie posibilă afirmarea capitalului economic, industrial ori agrar cu caracter naţional românesc
– promovarea românilor în funcţii publice numai în zone compact maghiare aflate în dreapta Dunării
– unificarea dreptului transilvan cu cel al Ungariei
– înăsprirea pedepselor pentru delicte de opinie sau presă împotriva statului
– azilurile de copii şi orfanii de război să fie exclusiv sub tutelă un­gurească
– preluarea de către stat a tuturor şcolilor şi grădiniţelor, ca şi obli­gativitatea frecvenţei şi educaţiei în limba maghiară
– înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Maghiare
– introducerea calendarului gregorian în ambele Biserici româneşti
– înfiinţarea Ministerului Reconstrucţiei Transilvaniei
Numai primul război mondial şi consecinţele sale au împiedicat ca planul maghiarizării totale a Transilvaniei să fie aplicat consemenaza sursa citata.
Ceva parca suna cunoscut, foarte cunoscut si foarte actual….Nu?


Sursa: Ziare.ro
Autor: MARIA PETRASCU  

Marturisitori ai temnitelor comuniste si urmasi ai luptatorilor din Muntii Fagarasului, la comemorarea de la Sambata (FOTO)




Prima fotografie din acest montaj il reprezinta pe Virgil Totoescu (care a implinit sambata varsta de 90 de ani, La multi ani!), in a 6-a fotografie il vedem pe fostul detinut politic Tache Rodas, caruia Dumnezeu si Maica Domnului i-au dat puterea sa treaca nevatamat sufleteste prin reeducarile de la Pitesti si Aiud, iar in ultima fotografie apare sora conducatorului rezistentei armate din Muntii Fagarasului, Ion Gavrila Ogoranu.

Ramas bun, Parinte Arsenie! Noi fotografii de la inmormantarea Parintelui












Foto: Vlad-Mihai
Related Posts with Thumbnails