20.9.09

Informare Pro Vita: vaccinul impotriva “gripei porcine” – periculos si ineficient!

Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-vita din Romania a realizat in urma cu cateva zile si va pune la dispozitie un material detaliat despre “gripa porcina” si problemele pe care le ridica vaccinarea impotriva acesteia.

1.) Ce este virusul gripei porcine?

- noul tip de virus gripal A H1N1 nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent izolat, după cum arată ultimele date din luna mai. New details on virus’s promiscuous past”, Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127 şi Garten RJ, Davis CT, ussell CA et al. - Antigenic and genetic characteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.)
- acest virus a fost sintetizat în laborator: Dr. Johan Hultin, de la Universitatea de Stat din Iowa, a extras cu succes material genetic, de la un cadavru obez de 30 şi ceva de ani, de sex feminin, care a murit de gripa spaniolă în 1918, împreună cu 85% dintre sătenii din Brevig Mission (numită Teller Mission în 1918), într-o singură săptămână. Victimele gripei spaniole din care a fost extras materialul genetic au fost îngropate în permafrost-ul arctic. În această pandemie au murit cel puţin 50 de milioane de oameni din întreaga lume.
- oamenii de ştiinţă au recreat materialul genetic al virusului gripei spaniole din 1918, într-un laborator finaţat de Guvernul SUA. Virusul obţinut a fost apoi combinat în mod artificial cu virusul comun H3N2 si o minoră genă de lipitură din Eurasia - H5N1 - tulpina gripei aviare. Virusul gripei aviare sau H5N1, care a lovit Asia in 2006, contine unele mutatii genetice ale virusului din 1918.
- în final, acest virus conţine material genetic de la doua tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară ;
- Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) numeşte virusul rezultat “novel flu”, incorect spus “virusul gripei porcine”. Actuala tulpină de gripă “novel” suferă o mutaţie rapidă la om, animalele necontractând virusul.
- oamenii de stiinţă estimează că, atât ceasul molecular al virusului A/H1N1 cât şi mijloacele moderne de transport, rapide, vor face ca aproape toate ţările din lume sa aibă experienţa unui focar A/H1N1 în următoarele câteva luni. Ce este diferit la virusul A/H1N1 este că, spre deosebire de alte noi tulpini de virusi care suferă mutaţii rapide la apariţie, apoi încetinesc mutaţiile şi în final se opresc în întregime, ”the novel” nu dă încă semne de încetinire a ratei de mutaţie; ca atare, oamenii de stiinţă îşi fac griji, fiindcă A/H1N1 este generat sintetic şi nu se comportă ca unul natural. (Raportul Wayne Madsen – 21 mai 2009. Wayne Madsen este un jurnalist de investigatie din Washington DC, autorul acestui Raport.Copyright © 2009 WayneMadenReport.com).(http://alexaionescu.wordpress.com/2009/07/24/istoria-virusului-h1n1-si-viitorul-nu-prea-roz/)
Notă. Există 3 tipuri de viruşi gripali: A, B si C. Virusul de tip A este cel care cauzează majoritatea îmbolnăvirilor la om, păsări şi mamifere. Genomul său conţine 8 segmente de ARN, codificând 11 proteine. Viruşii sunt clasificaţi pe subtipuri pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafaţă: hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-şi rearanja segmentele genomice şi de a se recombina, crescând astfel rata de evoluţie şi generare de noi tulpini. Recombinarea este larg utilizată în laborator în procesul creării de noi vaccinuri. (Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds. Science 2006, 312, 384-8.)


2.) Cât de gravă este gripa porcină?
- simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate;
- în iulie 2009 au fost înregistrate 40617 cazuri de gripa în SUA, din care 319 decese, ceea ce înseamna o mortalitate de 0,8 %, deşi se pare că rata mortalităţii a fost de fapt mult mai redusă. Experţii estimează că de fapt numai unul din 20 de cazuri de gripă sunt raportate. (2009 flu pandemic in the United States”, Wikipdeia, 22 July 2009,)
(http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_the_United_States)
- Marea Britanie este cea mai afectată ţară a Europei. Acolo oamenii pot primi sfaturi şi chiar medicamentul “Tamiflu”, fără să fie consultaţi de medici. În săptămâna deschiderii noiii linii telefonice pentru raportarea cazurilor de îmbolnăviri, s-a ajuns la cifra de îmbolnaviri record de 100.000, cu un total de 30 decese, ceea ce înseamnă o mortalitate de 0,03% (probabil o rată a mortalitatii mai apropiată de realitate); (“Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week”, Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009, )
( http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/23/swine-flu-website-overwhelmed)
- acestă rată de mortalitate este mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A.



3.) Principiul vaccinării - o eroare medicală?

- vaccinurile de gripă sunt produse tradiţional din viruşi non-virulenţi (atenuaţi sau slăbiţi). Pentru ca vaccinurile să fie eficiente trebuie să conţină virusul care afectează populaţia, dar în formă non-virulentă. Vaccinul acţionează prin faptul că sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulentă (ne-patogenă) a virusului şi ca urmare produce anticorpi care protejează organismul de forma patogenă a virusului. (Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives 114,A108-111.);
- studii recente, dar şi mai vechi, au demonstrat că injectarea de material genetic străin direct în fluxul sanguin conduce la mutaţii genetice şi oncogeneză (formarea cancerului) în organismul care primeşte acel material. Cercetătorii elveţieni Phillipe Anker şi Maurice Stroun de la Laboratorul de Biochimie şi Fiziologie Vegetală a Universităţii din Geneva, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic în reviste medicale rezultatele cercetărilor întreprinse continuu, din anii '60 până în prezent. Ei au descoperit că substanţele biologice care intră direct în curentul sanguin pot deveni parte integrantă a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat că acizii nucleici ADN şi ARN nu există numai în nucleul celulelor, ci mici cantităţi de material genetic circulă liber în spaţiul extracelular al tuturor organismelor vii. Majoritatea vaccinurile aflate în uz curent sunt preparate din virusuri vii atentuate.
- Virusurile se numără printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din căteva şiruri de ADN sau ARN învelite într-o capsidă proteică; această structură extrem de simplă nu le permite să trăiască independent, ci doar în interiorul unei celule vii care să le ofere nutriţie şi condiţii de reproducere. La ora actuală, există două mari tipuri de celule folosite în producţia vaccinurilor: celule de provenienţă animală (rinichi de maimuţa, embrion de pui, etc.) şi celule de provenienţă umană. Referitor la celulele de provenienţă umană, se ştie că, în mod normal, acestea nu supravieţuiesc în afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt aşa-numitele linii de celule "nemuritoare". Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sş supravietuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu. Aceste culturi de celule sunt hrănite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe bază de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile să includă material genetic din celulele pe care sunt cultivate şi din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite în producţia industrială a vaccinurilor reprezintă tot atâtea surse de contaminare a produsului final. Purificarea totală a vaccinului final este, practic, imposibilă, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuală, să separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial, în sensul că standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor consideră drept contaminare acceptată până la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin.
- în prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame,3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene,26 tumori cerebrale,4,8 osteosarcoame,6 tumori maxilo-faciale. “Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii", deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge. Martin consideră virusurile ascunse o problemă de sănătate publică.
- Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.


4.) Eşecurile ultimei vaccinări în masă în SUA
În 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei . (“Now legal immunity for swine flu vaccine makers” F, William Engdahl, Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453). Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit i 500 au paralizat. (http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak şi Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F. Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.).

5.) OMS şi febra vaccinării în masă.
- ordinul vaccinarii în masa în toamna acestui an a venit de la OMS ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii ). La începutul lui iulie 2009, un grup de experţi în vaccinuri a concluzionat că epidemia este de neoprit iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe direcţia cercetării vaccinurilor a spus că toate naţiunile vor trebui să aiba acces la vaccinuri şi că vaccinul va trebui să fie gata de administrare în septembrie. Criticii arată că „experţii în vaccinare” sunt influenţaţi de producătorii de vaccinuri care vor să căştige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv împotriva vaccinării în masă este că vaccinul nu e eficient, ba mai mult, e chiar periculos.
- cu toate că situatia a fost deja împinsă dincolo de orice limita, există intenţia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanţi, totul petrecându-se cu binecuvântarea OMS. (H1N1 ‘swine flu’ vaccine, postnote, May 2009, number 331);( http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf)
- un raport recent al OMS asupra principalilor producători de vaccinuri a concluzionat că în cel mai bun caz se pot produce 4.9 miliarde doze de vaccin AH1N1 anual asumându-se cea mai economică dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanţi toxici selectaţi de fiecare producător) precum şi utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie. (Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; the World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force.New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034).
- Dr.Vasile Astărăstoaie ( Preşedintele Colegiului Medicilor din România): “O.M.S. introduce dictatura medicala! O.M.S., până acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovadă de ineficienţă totală. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate aşa cum au fost prezentate.” În plus, toată această escaladare a gradului de alertă s-a făcut fără consimţământul miniştrilor sănătăţii din ţările membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un „colhoz” internaţional: în ultimii 25 de ani, s-a transformat într-o instituţie care îşi întreţine birocraţia proprie - ca şi Uniunea Europeană, ce merge pe acelaşi drum. Îşi ia măsuri de supravieţuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienţă prin boli anterioare. O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică ( DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului, pentru că, vedeţi: a introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al siguranţei colectivităţii. Nu există un echilibru între drepturile pacientului şi acest principiu al siguranţei. Şi atunci O.M.S.-ul introduce, cred că e corect termenul, dictatura medicală. Ne învaţă, de exemplu, cum să mâncăm, fără să ţină cont că a existat o selecţie naturală bazată pe comportamentul alimentar. În plus, în momentul de faţă, noi fetişizăm nişte concepte în medicină, care iarăşi introduc dictatura, cum sunt, de exemplu, ghidurile, protocoalele şi medicina bazată pe dovezi. “.(6/2009 /Revista “Presa Ortodoxă”:GRIPA A H1N1 - O PROPAGANDĂ PENTRU O.M.S.?).
- jurnalista austriacă Jane Burgermeister :” înalţi oficiali ai SUA, ONU şi OMS fac parte dintr-un "sindicat internaţional al crimei", controlat de bancherii care administrează şi rezerva Federală a Statelor Unite. Acest grup este pe cale să comită "cel mai mare genocid biologic" din lume, folosindu-se de vaccinul împotriva virusului AH1N1. Acestea sunt câteva dintre acuzaţiile pe care jurnalista austriacă le aduce unor oficiali ONU şi OMS, într-un dosar depus la FBI (informează site-ul de ştiri javno.com. ). Mai mult, ea intenţionează să ceară interzicerea măsurilor de vaccinare forţată a populaţiei din SUA şi alte ţări afectate de gripa porcină. Potrivit reporterului, grupul a lansat un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populaţie şi pentru a obţine profituri din vânzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice. În aprilie 2009 ea a adus dovezi referitoare la faptul că laboratoarele Baxter au eliberat în mod intenţionat 72 de kilograme de virus al gripei aviare activ. Se pare că virusul ar fi fost livrat de către OMS către 16 laboratoare din patru ţări. (http://antena3.ro/stiri/stiinta/gripa-porcina-si-teoria-conspiratiei-o-jurnalista-austriaca-acuza-oms-si-onu-de-bioterorism-si-tentativa-de-genocid_75907.html

6.) Vaccinare cu orice preţ?
Virusul există, gripa se extinde şi, indiferent de provenienţă sau de forma benignă a gripei, ceea ce îngijorează mai ales publicul sunt programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată epidemia şi care ar putea fi mai rele decât epidemia însăşi. Astfel Departamentul de Sănătate al SUA şi cel al Securităţii Naţionale au declarat în aprilie, la scurt timp după apariţia epidemiei, că gripa porcină este o urgenţă a sănătăţii. Ca rezultat, unele şcoli au fost închise, unii oameni puşi în carantină iar companiile farmaceutice au încheiat contracte valorând în total 7 miliarde de dolari pentru a fabrica vaccinuri care vor fi puse în circulatie de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente. Aceasta înseamnă că vaccinurile vor fi testate pentru numai câteva săptămâni pe câteva sute de voluntari: copii şi adulţi înainte de a fi administrate tuturor şcolarilor, în toamna anului 2009, începând cu luna octombrie. Mai mult, ca urmare a legislaţiei federale adoptate de Congres în 2001, o autorizaţie pentru uz de urgenţă permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale, ca în timpul unei stări de urgenţă, să fie protejat legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării. Secretarul Serviciilor Umane şi de Sănătate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricanţilor de vaccinuri, imunitate totala în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării. Unele state vor să impună vaccinarea obligatoriu prin lege.( http://www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php).

a.) vaccinul este periculos:
- vaccinurile în sine pot fi periculoase, în special vaccinurile din germeni atenuaţi sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici ( cum este şi în cazul gripei porcine), acestea având un potenţial de a genera tulpini virulente prin recombinare iar acizii nucleici recombinaţi pot cauza maladii autoimune.
- creşte riscul de astm : un studiu pe 800 copii suferind de astm a arătat că cei care au fost vaccinaţi anti-gripal au efectuat un număr ridicat de vizite la doctor şi la camera de urgenţă datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arată că, copii cu astm care au fost vaccinaţi cu FluMist ( vaccin antigripal) au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare;
- sindromul Guillain-Barre: este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte;
- o sursă majoră de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvanţii, substanţe care au menirea sa amplifice acţiunea vaccinurilor: cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul insuşi. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzează alergie şi şoc anafilactic. Cei mai mulţi adjuvanţi noi incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04 sunt mai toxici decât hidroxidul de aluminiu. Unele doze de vaccin vor conţine squalena cauzatoare a sindromului războiului din golf şi a altor disabilităţi. (Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)


b.)vaccinul este ineficient:
- numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit;
- la copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo;
- la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusi de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continind virusi morti previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. ; (Swine flu pandemic now ‘unstoppable’: WHO official”, Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html).
- Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrini, dind protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei.

7.) Cine produce vaccinul ?
5 companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul : Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis si AstroZeneca.
Care sunt aceste companii?
a.) Novartis a provocat un scandal de presa in 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 ( pentru gripa aviară) desfasurate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane fara adapost de catre asistente medicale si medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testati si la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza. Novartis a pretins la vremea respectiva ca decesele nu au fost determinate de vaccin care au spus tot ei "fusese testat fara probleme pe 3500 de alte persoane". Tot Novartis a anuntat in 13 iunie ca a produs vaccin impotriva gripei porcine utilizind tot tehnologia bazata pe culturi de celule si adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85 si squalena . Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Squalena induce artrita severa la soarecii de laborator iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena intre 10 si 20 ppm (parti pe miliard) duce la probleme grave ale sistemului imun si aparitia de maladii autoimune .;
b.) Vaccinul de la GlaxoSmithKline (GSK) va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale si va contine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1 in 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare AS03 contine squalena (10.68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11.86 miligrame) si polisorbat 80 (4.85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 si diferite saruri anorganice. Compania promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti pe post de "adjuvanti avantajosi" pentru a reduce doza de vaccin . Vaccinul pe care GSK il produce va fi testat pe un numar redus de persoane in timp ce conform rapoartelor compania cauta sa "cantareasca pericolul pandemiei fata de riscurile unui vaccin potential periculos". Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof. Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scotia. "Prin limitarea testelor clinice, Glaxo risca sa nu calibreze doza de vaccin in mod optim si aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai ca nu protejeaza populatia ba mai rau ii pune sanatatea in pericol" a aratat Pennington. Glaxo a declarat ca e pe cale sa produca şi o masca de fata antivirală pentru a preveni infectia si ca totodata a crescut productia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripa porcina. (“Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders”, Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters. http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33)
c.) Franta a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis dar nu vede nici-un motiv pentru care ar trebui scurtata durata testelor clinice. Compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis isi dezvolta propriul vaccin impotriva gripei porcine pe care il va testa la inceputul lui august. Se estimeaza ca va fi nevoie de 2 luni si jumatate de testari pentru ca sa se obtina un vaccin "eficient si sigur" dupa cum arata Albert Garcia purtatorul de cuvint al companiei care a mai declarat ca " vaccinul va fi gata in noiembrie sau decembrie". (Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders”, Bill Berkerto,16 July 2009, Reuters.)
(http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33)
d.) Baxter in schimb va incepe testarile clinice in august.
În decembrie 2008, o filială Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letala virală H5N1 de gripă aviară în 18 ţări incluzând Cehia, unde testările s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate (24). Ziarele cehe au ridicat problema dacă nu cumva firma Baxter a încercat în mod deliberat să stârnească o pandemie. (“Bird flu mix-up could have spelled disaster”, NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400).

8.) Cum poate fi împiedicată vaccinarea în masă în România? Să luăm exemplu de la CNIV ?
- în SUA, Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor. Cum? Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta este "necesar si fara riscuri de sanatate" cerind "controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare", deoarece “vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamini pe citeva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna!”. Ceea ce este mai mult decât riscant! CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:
• Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
• Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
• Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
• Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor.
CNIV ar vrea sa stie daca statul va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da "informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine" si daca vor avea dreptul sa zica "nu" vaccinarii.Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus : Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:
• De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
• Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
• Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
• Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?
(“Swine flu vaccine should not be given to children in schools”, Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009)
(http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx)


9.) Cum putem combate epidemia de gripă porcină in mod eficient, simplu şi fără pericol ?
Există in mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decit vaccinarea in masa:
- deasa spalare a miinilor,
- suflarea nasului in batiste de unica folosinta,
- evitarea aglomerarilor, aminarea deschiderii scolilor
- dieta sanatoasa,
- exercitiul fizic,
- vitamina D in cantitate suficienta pentru a stimula imunitatea.
(Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)

10.) Să evităm medicamentul antiviral Tamiflu!
- Peste jumătate din copiii care sunt trataţi cu Tamiflu contra gripei porcine simt efecte secundare precum ameţeală şi coşmaruri, arată un studiu britanic;
- circa 150.000 de persoane cu simptomele gripei porcine au primit acest medicament până acum. Un studiu făcut la trei şcoli din Londra şi alte regiuni ale Angliei arată că 51-53 procente din copii suferă de efecte secundare.
- Un total de 103 copii au participat la studiu, din care 85 au primit medicamentul preventiv după îmbolnăvirea unui coleg de şcoală. Din aceştia 45 au simţit efecte secundare. Cel mai frecvent efect a fost ameţeala (29 procente), urmat de dureri de stomac sau crampe (20 procente) şi probleme cu somnul (12 procente).
- Aproape un copil din cinci a simţit un efect secundar "neuropsihiatric", precum incapacitatea de a gândi clar, coşmaruri sau comportament straniu, conform studiului publicat în Eurosurveillance.
(http://antena3.ro/stiri/stiinta/studiu-tamiflu-medicamentul-pentru-gripa-porcina-provoaca-cosmaruri-copiilor_76928.html)

11.) Să nu acceptăm să devenim cobaii vaccinului AH1N1!
- Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care se va dovedi o 'nebunie' dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient testat, scrie cotidianul britanic The Times. Programul de vaccinare nu va fi însă numai pentru Marea Britanie, ci pentru întreaga Europa, evident şi România şi, deci, lucrurile ne privesc direct. În primul rând, spune The Times, gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat, ceea ce face ca boala să nu se manifeste mai drastic decât o răceală severă şi deci ca vaccinarea să fie pusă sub semnul întrebării. Există motive serioase pentru vaccinarea celor care suferă de boli are plămânilor, inimii sau rinichilor sau a celor cu sisteme imune slăbite, a femeilor însărcinate şi a copiilor sub cinci ani, însă doar dacă vaccinul funcţionează şi este sigur. A te grăbi însă să distribui vaccinul şi să vaccinezi populaţia înseamnă însă că nu există o idee privind cât de eficient este acesta, deşi există cercetări despre eficienţa vaccinurilor împotriva gripei, care pot oferi informaţii legat de aşteptările de la un vaccin împotriva gripei porcine. Administrarea în masă a vaccinului împotriva gripei porcine în America anului 1976 pentru a preveni o epidemie, deşi a avut drept consecinţă faptul că milioane de persoane au fost imunizate, a fost oprită după o creştere a cazurilor de sindrom Guillain-Barré (GBS) printre cei cărora le-a fost administrat vaccinul. GBS este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte. Cercetările ulterioare au estimat că a existat un caz de GBS la fiecare 100.000 de administrări ale vaccinului. În aceste condiţii, vaccinarea unui număr mare de britanici se va dovedi un uriaş pariu, potrivit The Times. Şi chiar dacă, cel mai probabil, ea va salva multe vieţi, vaccinul ar putea avea efecte secundare grave, care ar putea duce în cazuri extreme până la moarte. În acest context, administrarea se dovedeşte un pariu pe care ameninţarea virusului, aşa cum se prezintă ea în momentul de faţă, nu îl justifică, conchide ziarul britanic.
(http://www.badin.ro/2009/07/vom-deveni-cobai-pentru-testarea-vaccinului-a-hn-t.html
- Paul Joseph Watson, Prison Planet, Luni, 31 August, 2009: Un document pentru uz intern dezvaluie planurile guvernului francez de a impune vaccinarea in masa asupra intregii populatii, pe centre regionale. Aceasta va putea sa fie realizata de catre echipe de injectare, sustinute de medici generalisti si beneficiind de aparatura adecvata.
Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat agentiei Associated Press saptamina trecuta ca vaccinarea va fi voluntara dar ca ea le cere tuturor celor care locuiesc in Franta sa se vaccineze. Vaccinul va fi pus la dispozitie la jumatatea lui octombrie. 94 milioane de doze, mai mult decit suficient pentru a asigura vaccinarea celor 61.5 milioane de locuitori, au fost achizitioante la pretul de 1 miliard euro iar primele transporturi de vaccin au sosit deja.
Cu toate astea un document destinat uzului intern si semnat de Ministrul Sanatatii si de cel de Interior, Brice Hortefeux descrie procedura de vaccinare sistematica a intregii populatii prin intermediul unor centre de vaccinare care se vor deschise pe cuprinsul intregii tari si care vor fi deservite de echipe ce vor lucra in 4 schimburi.
Copii de virsta scolara vor fi si ei vaccinati de echipe mobile care vor trece pe la fiecare scoala, acoperind toata tara. Bebelusii de peste 6 luni vor si ei vaccinati.
Esential e ca medicii generalisti si sistemul sanitar in general nu vor avea rolul principal in aceasta campanie de vaccinare ceea ce face ca totul sa para mai degraba o operatie militara decit una de ocrotire a sanatatii.
Un alt aspect vital al campaniei de vaccinare este faptul ca se va tine evidenta cui s-a vaccinat si cui nu prin intermediul cardurilor de sanatate cu microcip pe care toti cei care locuiesc in Franta trebuie sa la aiba. Datele se vor centraliza si cei care nu s-au vaccina vor fi identificati.
Documente similare se pare ca circula in toate cele 194 de state membre ale OMS. ( inclusiv România)
Acestea sunt adresate inaltilor functionari guvernamentali carora li se ordona sa supervizeze si coordoneze vaccinarea fortata in regiunile pe care le au sub control si sa elaboreze totodata planuri adecvate de vaccinare pina la jumatatea lui septembrie.
Publicul va fi informat numai la sfirsitul lui septembrie de planurile de vaccinare prin presa locală.
Documentul mai mentioneaza legile franceze (Articolul L3131-8 si L3131-9) care obliga personalul medical sa administreze vaccinuri daca guvernul o decreteaza sau sa suporte consecintele legale. Aceasta inseamna ca unii lucratori din sanatate se vor gasi in dificultate clara.
Punerea la punct a unor centre de vaccinare localizate in locuri "securizate" aminteste de lagarele de concentrare naziste precum Buchenwald unde prizonierii erau ucisi prin injectii.
Planul francez detaliaza sarcinile echipelor de vaccinare, felul in care centrele vor fi organizate, unde va fi plasata mobila necesara (precum mesele) si numarul de vaccinari care trebuie executat intr-un anume interval de timp de catre centre de diferite marimi.
O echipa de vaccinare se presupune ca va vaccina in jur de 360 persoane in 4 ore.
Un "post" de vaccinare va cuprinde 3 agenti, unul va pregati vaccinul, unul il va administra iar al treilea va inregistra persoanele vaccinate.
S-a raportat recent sa guvernul Marii Britanii a trimis o scrisoare confidentiala neurologilor punindu-i in garda cu privire la sindromul Guillain-Barre, care ar putea fi provocat de vaccin.
S-a aratat ca unele doze de vaccin vor contine mercur cauzator de autism si tulburari neurologice. Alte doze vor contine squalena cauzatoare a sidromului razboiului din golf si a altor disabilitati.

12.) Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă
În spatele mediatizării deşănţate a vaccinurilor se ascunde un adevăr înspăimântător: niciunul dintre vaccinurile existente la ora actuală, pentru niciuna dintre boli, nu este cu adevărat eficient. Nu s-a demonstrat ştiinţific eficienţa vaccinurilor, ci din contră s-a demonstrat că ele sunt foarte periculoase, transmiţând un număr mare de virusuri şi generând veritabile epidemii. În plus, substanţele care fac parte din vaccinuri, precum mercurul şi aluminiul, pot produce autism, Alzeheimer, cancer, etc. Prin vaccinare, suntem păcăliţi să plătim bani grei şi să îi îmbogăţim chiar pe cei care încearcă astfel să ne ucidă.

(http://www.biblebelievers.org.au/who.htm)

Autori: Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România

O replica napraznica adresata de un vechi golan "noilor golani". Intr-un pamflet arghezian, sunt aratate originile acestui grup diversionist.

draga cetitorule, daca imi ingadui a-ti raspunde precum Creanga - la inceput, sfarsind apoi cam spre Arghezi, stimate colistash, sunt perfect de acord cu opinia ta despre potentialul dezgustator al unor postari care includ sintagme de tipul "Romania este infecta". Cu atat mai reprobabil cand astfel de formulari servesc, cica, "deschiderii" mintii "bobocilor" basarabeni ce urmeaza a sosi la studii in Romania, tara mama pe care unii o vad poate pentru prima oara.

A introduce astfel Romania, unor copii, printr-o asemenea mizera si ordinara reclama este mai mult decat dezgustator, este, cred eu, expresia unei minti bolnave, alimentate de scursoarea unor subterane ideatice fetide. Eu nu scriu des pe forum, iar cand am facut-o am fost determinat de o urgenta, de o imperioasa nevoie de indreptare a unor lucruri strambe, spuse piezis, de catre oameni de rea credinta, cum a fost cazul acelui nefericit agent ucraineano-SIS, acel Savciuc propagandist pesedist prins cu hotia intelectuala si cu nesimtirea revarsata pe forumuri, intoxicand poate cititori neavizati.

Poate domnia ta esti o persoana mai molcoma din fire sau mai impaciuitoare dar cred totusi ca daca cineva ti-ar face - cu public pe deasupra - mama imputita, curva, etc te-ai supara oleaca si poate chiar ai si reactiona. Daca nu e asa inseamna ca n-ai sange in vene ci pishat (urina) ca atare nu ar mai merita sa continui a ma adresa domniei tale. Consider insa ca merita a ma adresa celorlalti, publicului, format tot din fii si fiice ale mamei dumitale, Romania...cea descrisa drept infecta pe acest forum al Reintregirii Romaniei.

cred cu tarie ca nu putem sta de lemn fara a respinge insanitatea unora dintre cei care "comunica" pe acest pe forum, mai ales cand motivul pentru care exista acest forum pleaca de la nevoia de dezbatere sau intalnire macar a unor romani preocupati de tema Reintregirii ROMANIEI. Stereotipia injuratului si balacaritului Romaniei are un trecut, are explicatii, are mecanisme si face parte dintr-un complex de atacuri imagologice orchestrate si concentrate din centre de mai multe feluri. Centre ideocratice, centrale antiromanesti fondate in trecut si persistente si astazi, prin urmasi consanguinari sau mostenitori ideologici - grupari care proiecteaza cu putere imagini cu putere destructuranta ce tind descalificarea romanilor ca popor si des-fiintarea culturala sau institutionala. Centre care au rupt in bucati Romania si impotriva carora luptam simbolic macar atunci cand formulam conceptul Reintregirii. Fie si aici pe acest forum online.

Manifeste ale acestor grupari apar periodic:"rusinea de a fi roman", "ne-am saturat de Romania", "asta nu e Romania Noastra" etc, lansate fie de ciudati (stranii - inclusiv in sensul ca sunt straini, pur si simplu, nu sunt etnici romani) fie de vreo curvulita cu ifose - tot stranie si aceasta, arondata unui grup economic si media dubios si securistic. Textele acestea provocatoare si debile sunt preluate, comentate si amplificate de cutia de rezonanta a unei prese - deloc libera - deci actionand si ea ca instanta institutionala - cu tele-comanda. Cel mai adesea tele-comanda se afla in mainile aceluiasi grup care lanseaza prin orificii sau oficii specializate, manifestele de atac si stereotipurile desfiguratoare la adresa Romaniei. Fie ca ne convine sau nu, aceste atacuri - si mai ales raspunsurile societatii romanesti, au semnificatie si efecte mai mult sau mai putin vizibile si/sau imediate.

Cred ca este important sa nu lasam fara raspuns acest gen de mentalitate distructiva si exprimarile jegoase la adresa Romaniei iar eu cel putin ma simt obligat sa reactionez desi ma scoate din sarite intalnirea pe un astfel de forum cu un mitocan infect provenit din mediul ignar al guzganilor de stadioane, renuvelat in doica pentru tinerii basarabeni dupa ce a supt intelepciune din magazionerul/ ciocofonist pus de un Dan Voinea staroste al "revolutionarilor" creati de Ilici (Ion Iliescu) si de la un alt magazioner de ciorapi rupti si murdari ai marsaluitorilor marxismului - e vorba de Vladimir Tismaneanu.

Un astfel de pui de bogdaproste, George Simion, dintr-o familie oarecare care totusi nu o duce rau in Romania, a ajuns sa explice - el, decerebratul neghiob - tinerilor romani veniti la studii din spatiul ex-sovietic, in Tara mama, ca de fapt Romania care le plateste studiile ar fi "infecta".

Carevasazica pentru o "Romanie infecta" bunicul meu a fost impuscat, in timp ce lupta la Marasesti cu arma in mana - reusind totusi, dupa razboi, sa ajunga sa conduca o filarmonica, la Cernauti, pentru o "Romanie infecta" a fost impuscat si tatal meu, tot luptand cu arma in mana, in celalalt razboi mondial,"Romania infecta" pentru care, in decembrie 1989, am infruntat la randul meu, tot cu arma in mana, tirul gloantelor.. .fara a mai pomeni de macelaritul din '90, cand din pacate nu am mai avut arma in mana, ca daca as fi avut-o nu mai iesea viu din Arhitectura niciun animal din haita neagra adusa de Iliescu si Roman sa ne doboare...

infecta este scarna care inlocuieste mintea acestui marunt nou viermisor de galbeaza pe care daca il intepi cu o scobitoare se scurg din el zoaiele fetide ale unui vechi Tismaneanu, nou ocupant al unei tari demolate si calcate cu tancul de vechii ocupanti, tataia si mamaia sa, aflati pe statul de plata al agentei NKVD Hannah Pauker Rabinsohn, readusa la viata in spiritul lui Silviu Brucan (Saul Bruckner) fondatorul GDS si seful de cadre al FSN, formatiuni moscovite care de doua decenii supun romanii unor suplicii teribile impingandu-i pas cu pas in mlastina disperarii.

Doar pentru ceata noilor nomenclaturisti ai GDS Romania este infecta, desi au supt la greu din sangele ei, doar pentru cei ca Patapievici, odrasla de securist al rusoilor, ca si Tismaneanu, doar pentru astfel de lighioane spurcate "in trupul poporului roman bate o inima ca un cur", pentru acest gen de homunculi, noii comisari ai unei tari ocupate, din nou, in 1989, "radiografia Romaniei arata ca o fecala" - pentru a-l cita pe polkovnicul ICR.

(…)limbricii acestia care flutura o pseudo-harta a Basarabiei, din care lipseste exact bucata ciopartita de Stalin si ciracii sai, Brukner, Rabinsohn, Tismenenski au acum pretentia sa indrume si sa creasca boboci - din Basarabia!

Asa cum fiul lui Lioncik Tismenetki, acela care a adus Gulagul peste România (mai întai în perioada 1940-1941 în Basarabia) are pretentia sa ii invete pe romani - boboci sau nu - cine le-a pus comunismul in carca. Nu unui vechi anticomunist cum e Goma sau vreunui detinut politic care a zacut cate doua decenii la puscarie i se ofera cuvantul pe aceasta tema de catre Presedintia Romaniei ci unuia "nou", proaspat de tot, odraslei lui Leonid Tismaneanu de la Catedra de marxism-leninism a Universitatii Bucuresti, cel care era acuzatorul public al lui Goma, pe cand era student (6 iunie ‘56, Universitatea Bucuresti) deoarece acesta s-a manifestat critic si public privind ocupatia sovietica...

noii (…)adunati din tarana de un specimen sordid, o lepadatura de turnator/provocator al Militiei, cunoscut si ocolit de toti cei care au patimit in Piata Universitatii - si izolat la vremea aceea. Mariesul a reaparut impreuna cu Voinea, dupa un deceniu de stat la intuneric si a fost instalat pe sest exact acolo unde se spurcase - in preajma Pietei Universitatii in timp ce Voinea a matrasit de tot dosarele Represiunii Pietei Universitatii, dosarele Mineriadei.

(…)"Romania infecta", acesta e proiectul "revolutionar" al odraslelor kominterniste. "revolvo" asta inseamna - intoarcere pe dos. asta vor ei, o Romanie pe dos, pe care sa stea ei cu dosul lor infect de neo-kominternisti, noi-etc

cand auziti din gura unor astfel de impostori lozinci de tipul "romani pentru romani" (in timp ce in adancul lor se grohaie traducerea "infecti pentru infecti") verificati cu grija adresa de unde vin (si le vine si grohaiala), ca nu e din Romania. adresa ...

si uite asa se tradeaza si impostorii cu tumoare pe creier crescuti intre fesele unora ca Voinea, sluga de-o viata a lu' Ilici, ca Maries, sluga slugii, sau ca Tismaneanu, stalinistul/ onanist pentru eternitate, expertul in des-figurare si re-scriere a istoriei...

le-a iesit pe gura noilor, refulati din vidanja GDS-ului, adevarata viziune despre ROMANIA NOASTRA.

le-a iesit greata de Romania pe gura abjecta...

pentru ei ROMANIA NOASTRA e infecta.

Romania infecta inseamna, conform dex-ului, o Romanie dezgustatoare, respingatoare, scârboasa, spurcata, josnica, murdara, stricata...

aceasta ar fi sa fie ROMANIA LOR, a noilor komisari care ii cresc, care i-au recrutat din zoaiele Dambovitei si dintre cojile de seminte ale stadioanelor, neo-komisari care ii umecteaza la radacina putregaita cu stiinta de carte vechi-kominternista, tismaneni care le deseneaza pe coaja abcesului purulent care le tine loc de creier hartile ciuntite ale Romaniei din care lipseste Basarabia istorica, bucata de Tara in care s-a nascut Maresalul Averescu.

Romania pe care o vor acesti noii (…) este o Romanie contaminata cu germeni vatamatori, infectata.

(…)asa zisa "dizidenta" rece si calculata a lui Tismaneanu - include pana si "valorificarea" obscena a propriului sau tata, transformat, printr-un straniu procedeu mnemotehnic ce seamana cu un soi de ardere de tot, in cenusa de lesie de sapun numai bun de folosit la "spalarea" si lustruirea fiului, Volodea, "reconvertit" si bine instalat la masa lozului castigator, scotand astfel - de trei decenii - un ban (mancand o paine vorba lui Felix - Voiculescu) de pe urma "cercetarii comunismului" , meserie de mult apusa dar resuscitata tocmai in Romania si protapita in Institute guvernamentale si prezidentiale, de catre oameni politici care nu ar fi apucat sa existe daca ar fi fost sa fie vreo lustratie pe la noi.

"dizidenta" marxista de rit nou a lui Vladimir Tismaneanu nu pleaca de la oroarea, repulsia, scarba fata de crimele comuniste faptuite de cei ca tatal sau, un criminal bolsevic "specializat" in uciderea romanilor basarabeni. Il doare exact in dos pe Volodea de mortii nostri, deoarece Lioncik Tismenetki nu a si-a ucis neamurile sale, neamul lui Volodea, ci neamul meu, cel romanesc.

infiltrarea reptilianului Volodea in "sectorul de analiza" al comunismului are ca obiectiv real tocmai de-culpabilizarea comunismului, a celor care au initiat bolsevismul si a adevaratilor criminali, cei care colcaie si acum la vedere, in viata publica a Romaniei. Tismaneanu si-a facut mana in cartoiul dedicat "umanizarii" criminalului Ion Iliescu - anchetator, sub comanda lui Leonte Rautu, in ’57-’58, ca lider UASR, al „elementelor dusmanoase” studentesti si cel care a dat ordin Armatei, in iunie 1990, sa traga in plin asupra "legionarilor" - studentii dusmanosi ai Pietei Universitatii. ..

sub mastile aparent tinerilor "noi" de orice fel, care tot colcaie prin zone ce intereseaza simbolistica dramei romanesti, ca acesti noi (…) implicati in macularea memoriei noastre autentice, ranjesc spectrele unor draci securisti, dintre cei care au avut pe maini sange de roman, la "revolutie", nu sange de rusoi de la GRU - dintre cei prezenti cu miile in invazia Romaniei din decembrie 1989. Autentica revolta anticomunista a romanilor a fost atent canalizat de acesti infami securisti si de trupetii serviciilor rusesti in beneficiul lui Iliescu, trimisul si alesul Moscovei.

"revolutionarii" cu Brevet si privilegii sunt complicii lui Iliescu, acreditand o "revolutie" care numai spontanta nu a fost si, mai ales, legitimandu- l pe acelasi Iliescu, crizat de obsesia legitimarii - tocmai deoarece se stie ilegitim pana la maduva-i seaca de kaghebist. Asa a ajuns sa-si faca pana si "Institut" al "Revolutiei", cu un mizer lustru "academic" iar pana la vreun efort juridic al Statului Roman, blocat cu obstinatie de cate un Voinea, de "judecat" judeca tot cate un Tismaneanu, alt impostor lipsit de orice autoritate morala sa judece si atent nevoie mare sa nu cumva sa plaseze vreo culpa asupra propriilor neamuri si/sau tovarasi de convingeri comuniste, trecandu-se sub tacere tocmai aspecte esentiale în instaurarea regimului comunist în România.

gashculitele adunate de prin stadioane, transformate din suporteri ai fotbalului in ultrasi ba ai lui Voinea, ba ai lui Tismaneanu, aduc aminte de gastile de mardeiasi - angajati ai aparatului de propaganda comunist, la inceputurile sale, cei care inchideau gura burghejilor instaurand "noua ordine" a "noilor golani" absolventi ai "noii istorii" a "noului reper absolut - Vladimir Clismaneanus" asemanator ca profil cu celalalt Vladimir, Vladimir Ilici Lenin, ale carui Teze guvernau la modul absolut intelesul trecutului, prezentului si viitorului.

Ceva mai orwellian ca la noi rar s-a vazut in restul lumii.

boboci basarabeni care sunteti, be aware, folositi si google si purtati in gentuta cu carti si cate un retevei mai zdravan pe care nu pregetati a-l folosi, inainte de a va increde sau a va lasa abordati de vreun gurist libidinos, cu cosuri pe fata si cu buzunarul plin de coji de seminte cu iz de saprofite, abia venit de pe stadionul cu ultrasi-giboni- oligofreni, care vrea sa va stranga la piept, sa va defloreze, sa va indrume in viata, si mai ales sa va explice el, masterand în istoria comunismului apud Tismenenksi junior, cum arata harta "ajustata" a Basarabiei de unde va trageti. harta ciopartita cu tot cu basarabenii care se aflau in zona, de catre seniorul Tismenenski, slugoiul infect al sceleratilor bolsevici, veniti pe meleagurile rusesti, chiar asa, bobocilor, nu cumva cu un vaporas plecat din New York?

sunt tare curios cand vom gasi intr-o Istorie a comunismului, manual de scoala, urmatorul mic pasaj, despre radacinile comunismului: Leiba Davidovici Bronstein, aka Lev Trotki, creatorul Armatei Rosii si primul comandant al bratului inarmat al Revolutiei Bolsevice a sosit la treaba, la casapit, in Rusia, via New York la bordul vasului S.S. Christiania Fiord, vas interceptat in martie 1917 de oficialii marinei britanice în Halifax, Nova Scotia, care l-au retinut pe Trotki si companionii sai (vreo 200, de acelasi neam si din acelasi cartier al New Yorkului) confiscand si mai multe milioane de dolari în aur - provenite de la bancherii Iacob Schiff si Paul Warburg, nici mai mult nici mai putin decat presedintele Federal Reserve. Leiba Trotki a ajuns pana la urma în Rusia în luna mai a aceluiasi an - fiind eliberat datorita interventiei personale pe langa autoritati a lui...Eleanor Roosevelt, sotia presedintelui Franklin Delano Roosvelt, duduie impresionata pozitiv de cauza comunista via Joseph Lash secretar al organizatiei de tineret a Partidului Comunist din S.U.A., amant al cucoanei, care va fi ulterior preluat in legatura, ca agent operativ, de insusi Iagoda, viitorul sef al NKVD-ului. Iagoda se afla cu treaba de cekist, la inceputul anilor '30, in SUA, de unde i-a trimis un raport lui Stalin (noiembrie 1932), sfatuindu-l sa finanteze campania electorala a lui F.D. Roosevelt. Odata ales, acesta se angajase sa recunoasca URSS. Ceea ce s-a si intamplat...

Fratele bancherului american Paul Warburg, cel care l-a expediat pe Trotki cu vaporashul, sa le faca rusilor Revolutie, se numea Max Warburg - si intamplator era sfatuitorul secret al Kaiserului Wilhelm II. Max Warburg l-a expediat si el la randul sau pe Lenin cu un grup de bolsevici, care parazitau de ani de zile in Elvetia, in Rusia, intr-un tren special ("vagonul plumbuit"), in scopul de a organiza la Petersburg o lovitura de stat care sa scoata Rusia din razboi. Bolsevicii urmau apoi sa incheie rapid o pace separata cu Germania . Ceea ce s-a si intamplat ulterior, la Brest - Litovsk, in 1918...

Pana la ascensiunea national socialismului german, Warburg a facut parte din conducerea Reichsbank si din conducerea IG Farben. In 1938 s-a retras linistit in SUA, alaturi de fratele sau, seful Rezervelor Federale americane. Ulterior, dupa nimicirea Germaniei in al doilea razboi mondial planul de dezvoltare al SUA va fi dedicat lui Stalin care va fi finantat de aceiasi influenti bancheri care platisera complet pana si instruirea, echiparea si hranirea diviziilor Tudor Vladimirescu si Horia, Closca si Crisan formate de activistii comunisti rusi pentru a inlocui si nimici conceptul de Armata nationala a Romaniei.

Tancurile rusesti care i-au adus din Rusia pe tati si mami lui Tismaneanu junior tocmai pana in cartierul Primaverii, din Bucuresti, erau alimentate cu benzina platita de americani.

Nu se stie daca acelasi gen de americani platesc astazi benzina masinii cu care Cotroceniul il plimba de colo colo pe cel care intrupeaza mumia bolsevismului desuet, micul Volodea. Pana una alta institutii reprezentative ale Romaniei sunt bucsite, prin semnatura lui Traian Basescu tot cu mumii staliniste, de talia unui Paul Cornea, numit la ICR, spre slava lui Leonte Rautu (fostul coleg al distinsului Cornea), asasinul culturii romane, fost sef al tatalui lui Petre Roman, dar si al tatalui lui Tismaneanu. Leonte Rautu a mai fost seful direct al lui Ion Iliescu, la Sectia de Propaganda si Agitatie PCR, subalterni i-au fost si Silviu Brucan, fondatorul GDS si Pavel Campeanu, ghedesistul de elita si Iosif Ranghet a carui adjuncta a fost Ghizela Vass, sangeroasa bunicuta - tot din Primaverii - a lui Bogdan Olteanu. Listele ce-i leaga pe tovarasii respectiv cuprind armonios cam tot ce s-a itit la varful GDS, 22, Reteaua Soros, Guvern, partide politice, trusturi de presa, consilieri ai Cotroceniului proveniti din arealul Dinescu - Plesu, cel cu Dilema gestionata din curtea Rompetrolului transferat de Dinu Costache (zis Patriciu) CSI-ului rusesc...reteaua parazitara cuprinde cateva mii de noduri si ochiuri de la care se ramifica alte si alte lanturi si linii de familie - ideologice sau nu - iar tesatura acestei retele mucegaite a infasurat strans strans, ca o gheara, inima poporului roman, nelasand-o sa bata, sufocand si intunecand mintea acestui neam pana la a admite in fruntea unei institutii "culturale" ce reprezinta Romania in plan mondial, ce tine de MAE si de Presedintia Romaniei si este controlata total de SIE, un om, un pui de stalinist, al carui crez este ca "in trupul poporului roman bate o inima ca un cur", iar "radiografia Romaniei arata ca o fecala". Romania pe care s-au defecat ei, din neam in neam de stalinisti, nu poate fi decat infecta...

povestea de azi este amara, ca tot ce izvoraste din istoria nasterii hidrei bolsevice, cea care ne-a ucis bunicii si ne-a distrus parintii, poveste cu atat mai amara cu cat copiilor nostri li se refuza dreptul de a o afla asa cum a fost, desi cate unii din generatia noastra, de vechi huligani si vechi golani, ne-am pus viata in joc, impotriva comunismului, in decembrie 1989 si in iunie 1990, pentru a fi liberi si a avea dreptul sa gandim liber, noi, si copii nostri, si copii copiilor nostri.

asadar boboci dragi de peste Prut, nu va lasati adoptati de nimeni, puneti mana pe carte singuri, lamuriti-va si dumiriti-va asupra propriei identitati, afland intai de toate cine sunt aceia care v-au pus in cap stafia comunismului, cum ii cheama si de unde vin aceia care v-au calcat cu tancul, pe gat, bunicii, v-au deportat parintii, au umplut cimitirele si pamantul romanesc de morti tineri, romani care au indraznit sa se impotriveasca, sa lupte si sa spere ca odata si odata, cineva din neamul nostru se va smulge din jugul rusesc si va strivi sub calcai naparcile acestea mereu "noi", care-si leapada neincetat vechea pielea de sarpe, dupa naparlire imbracand orice nou vesmant, de la bolsevism la leninism de la stalinism la trotkism, de la gorbaciovism la fesenism sarind apoi, dupa inca o "noua" naparlire direct in barca "noului" cotrocenism.

taratoarele acestea mai "noi" sau mai vechi, din specia tismenensis patibulari mai au o pasiune speciala, abject libidinala, pentru smintirea si rasucirea mintilor tinere, a bobocilor basarabeni mai ales - poate si din motive subliminale obsesiv compulsive ce tin de misiunea trasata Ciungului in Basarabia de expertii rusi in ciuntirea memoriei si a hartilor mentale ale romanilor basarabeni.

naparci mai mari sau mai mici, mai sirete sau mai de stadion, de Maryland sau de Dristor, din tata comunist sau tata jurist, naparcile sunt usor de recunoscut fiindca suiera mereu, scuipa si scot limba la romani, mai ales la cei mai vechi, care nu se dau pe mana innoirii procustiene/ tismaniene.

Motivul pentru care tot scuipa inspre noi e simplu: romanii, cei vechi, le put iar pentru ei - Romania, cea veche, e infecta.

Ei vor o Noua Romanie, o tara cat mai mica, cat Dealul Cotroceniului, unde Noii Romani sa stea sluj in fata Omului Nou, Omul Tismanenian, cel "dezinfectat" cu fecalele lui Patapievici, prevazut si conceput de vechii comunisti/kominternisti, cei ca Silviu Brucan, care nu "au intinat nobilele idealului ale socialismului" impotriva carora au iesit in strada acei stupid people de romani mai vechi, de acum 20 de ani...

poate aceasta fraza ar fi una de Raport final. eu insa cred ca "de final" ar fi cea de mai jos...

...ce putem face pentru a nu le mai indura noilor reptilieni ai stepei rusesti duhoarea puturoasa a gurii si stropii de infectie care le sar printre dinti ar fi sa-i rasucim pe dos si sa le infundam la loc capetele de naparci acolo de unde le-au iesit, din cur...bleah!

Vechii golani
George RONCEA

PARINTELE MIHAI VALICA: Bioetica tehnologiei informationale. RFID - cipul total

Bioetica tehnologiei informationale. RFID[1] - cipul total

"Revolution doesn’t happen when society adopts new technologies – it happens when society adopts new behaviors"[2].
Clay Shirky

1.1. Introducere
În ultimele decenii a apărut o serie de noi fenomene şi procese ce caracterizează evoluţia societăţii umane în ansamblu ei[3], care subliniază faptul, că ne aflăm într-o perioadă de mutaţii profunde ce definesc tranziţia[4] de la societatea industrială, la societatea de tip informational. Aceasta se manifestă sub forma unei crize a modelului capitalist de dezvoltare şi prin apariţia unor concepte noi neexplicate suficient[5].

1.2.Tehnologia între transcendental si imanent
Unii prezintă tehnologia nu numai ca instrument sau unealtă[6], ci şi ca activitate socială, şi chiar simbolică” prin care omul a învăţat si va învăta să-si exprime identitatea creatoare. Totusi, teologia nu poate fi de acord cu această opinie, întrucât tehnologiile, înclusiv cele informaţionale, la fel ca şi ştiinţa, inventariază progresele în procesul de cunoaştere omenească, acestea fiind doar instrumente ale cunoasterii si nu reprezintă cunoasterea însăsi. Cred că această concepţie stă la baza confuziei, care face ca societatea informaţională să fie identificată cu societatea cunoaşterii[7].

Tehnologiile informaţionale[8] se dezvoltă pe baza ştiinţei fundamentată în era modernă. Acestea constituie vehicule pentru diseminarea cunoaşterii ştiinţifice si perpetuează ordinea şi explicaţiile “ştiinţifice” specifice acestei ere“[9] si nicidecum nu au rolul de a înrobi pe om sau a-i limita acestuia libertatea.

Preeminenta tehnologiei informationale în fata individului riscă să sacrifice individul în numele stiintei, a societătii, a binelui mondial, a popoarelor, etc. Preeminenta constiintei stiintifice, care pretinde că numai oamenii de stiintă sunt chemati să emită norme etice[10] este total inacceptabilă, mai ales atunci când este vorba de destinul hristic al omului si de constiinta lui religioasă.

Spengler spune în acest sens, că omul, dacă nu este atent, poate deveni din stăpân al lumii în sclav al masinii, adică al tehnologiei[11].

Este cunoscută publicului larg critica „clasică” a tehnologiei, care o consideră în general periculoasă si chiar dăunătoare omului. Această opinie este sustinută de mari gânditori: Oswald Spengler[12], Martin Heidegger[13], Friedrich Juenger[14], Lewis Mumford[15], Jacques Ellul[16], Olivier Clement[17] si multi altii[18], iar mai recent Ovidiu Hurduzeu în cartea Unabomber, profetul ucigaş[19] sau în Sclavii fericiti[20], precum si Adrian Stoica, cercetător în agentia spatială NASA[21], sustin păreri similare.

Unii dintre ei consideră că tehnologia, ca şi cunoaşterea, are şi o dimensiune transcendentală, un ”domeniu al ideilor”, fiind legată de sistemele de credinţe, de valorile şi preferinţele asociate acestora, ce inhibă sau validează anumite acţiuni[22]. Atunci când tehnologia nu tine cont de acest lucru si se dezvoltă neluând în calcul complexitatea persoanei umane, ar putea duce la ceea ce Olivier Clément numea „fatalitatea tehnocratică“[23] si astfel se produce ruptura între om si tehnologie, care îi poate deveni potrivnică si chiar dăunătoare[24]. În acest caz „transcendenta” tehnologiei se pierde si se poate usor transforma într-un instrument de distrugere.

Jacques Ellul afirmă că tehnologiile moderne formează un Sistem: „un ansamblu de elemente interconectate, aşa încât evoluţia unuia provoacă evoluţia ansamblului, iar fiecare modificare a ansamblului se răsfrânge asupra fiecărui element în parte”[25].
În teoria sistemică[26], omul este considerat o maşină productivă, care răspunde unor necesităţi tehnice. Nevoile sale omeneşti sunt luate în consideraţie, numai atâta timp cât satisfacerea lor respectă un protocol tehnic, iar individul, în rolul său de „sclav specializat”, contribuie la sporirea eficienţei. Munceşti într-o corporaţie, ai o „poziţie”, un „venit”, eşti un “sclav fericit” al sistemului. Ai paşaport cu cip, eşti liber să vizitezi Disneyland-ul, Las Vegas-ul, ai dreptul să munceşti în UE. Te opui? Eşti un nimeni fără identitate. Deci sitemul totalitar al catagrafierii biometrice sau al tehnologiei fară limite morale, ar putea confisca si fura identitatea socială a persoanei umane. Potrivit celor ce sustin tehnologia fără granite, orice considerente etice sau religioase, care se opune satisfacerii necesităţilor tehnologiei sau ar interfera în mod „parazitar” cu logica ei, trebuie extirpate din “sistemul total“, sau, adaptate „factorului tehnologic”[27]. În acest mod apare evidentă subordonarea omului noilor tehnologii, eliminându-l, astfel, din categoria fiintelor libere si transformându-l din persoană în instrument necesar sistemului.

2. Imago Dei – ontologia iconică a omului
În filosofia elenă, la Platon, la stoici si mai târziu la neoplatonici[28], tema “Chipul lui Dumnezeu” (eikon – imago Dei) reprezintă un termen fundamental, iar în Vechiul Testament constituie însusi nucleul antropologiei. În Noul Testament termenul se îmbogăteste cu un continut hristologic, dând astfel noi dimensiuni antropologiei. După Sfântul Apostol Pavel, Iisus Hristos „este chipul Dumnezeului celui nevazut”[29]. Omul nu este numai “limbajul lui Dumnezeu”[30], ci chiar imago Dei[31], deci „chipul şi asemănarea Lui”. În literatura patristică imago Dei este axa în jurul căreia se structurează cosmologia, antropologia şi însăsi hristologia[32].

Expresia Imago Dei în om, după Sfinţii Părinţi, este tratată în consens unanim, atunci când e vorba de ontologia chipului si a asemănării omului cu Dumnezeu, întrucât acestia exclud orice concepţie substanţialistă despre „chip si asemănare”. Imago Dei constă în mod funcţional, deci practic, în manifestarea vieţii sale spirituale, ca nevoie primordială şi centrală. Primatul vieţii spirituale activează aspiraţia fiinţei noastre umane spre absolut, spre arhetipul ei divin, spre Dumnezeu.

Tema imago Dei reprezintă temelia antropologiei ortodoxe[33]. Acest lucru face foarte greu de explicat - şi cu atât mai greu de înteles - natura „chipului lui Dumnezeu”, adică omul. Conform Revelatiei divine, el este creat din trup şi suflet. Trupul este din materia comună Cosmosului, iar natura sufletului are o înrudire specială cu Dumnezeu. „Omul este înrudit cu Dumnezeu”[34], spune Sfântul Grigorie de Nyssa. El explică de ce natura omului se sustrage consideratiei teoretice – atheoretos –, adică nu poate fi cuprinsă într-o formulare definitivă, sau o definitie clară a „chipului”. El argumentează că „din moment ce Dumnezeu este necuprins, este cu neputintă ca «chipul» Lui din om să nu fie şi el de necuprins”[35]. Din acest motiv, tot el spune, este mai usor să cunosti cerul decât pe tine însuţi. Omul rămâne un mister şi devine preotul întregului cosmos : „în calitate de pământ, sunt legat de viata de jos, dar fiind şi o părticică dumnezeiască, eu port în mine dorinta vietii viitoare”[36]. Deci chiar prin actul creatiei omul participă la Existenţa divină, este „neamul lui Dumnezeu”[37], şi din acest motiv „chipul” anticipează îndumnezeirea[38].

Termenul de imago Dei este îmbogătit de Sfintii Părinti ai Bisericii prin diverse păreri teologice. Sfântul Ioan Damaschin scrie: „în câte moduri se foloseste expresia «după chip”? După faptul că omul are raţiune, intelect şi libertate; după faptul că mintea omului naste cuvânt şi emite duh; după calitatea de stăpân a omului….”[39]. Sfântul Epifanie al Ciprului crede că chipul lui Dumnezeu în om este în toată fiinţa umană şi „unde anume este sau unde se împlineste chipul lui Dumnezeu în om este cunoscut numai de Dumnezeu însusi, Cel care a dat prin har omului existenţa Sa după chip”[40]. Sfântul Macarie Egipteanul consideră că chipul lui Dumnezeu ar fi liberul arbitru, sau comuniunea cu Dumnezeu[41]. Sfântul Maxim Mărturisitorul vorbeste despre o „reciprocitate între Dumnezeu şi om”. Ontologic, această reciprocitate se referă la relatia Arhetip şi imaginea Sa, care trebuie să devină evidentă la nivel existential, printr-o dublă miscare: miscarea lui Dumnezeu spre om, prin întrupare, şi miscarea omului spre Dumnezeu pentru îndumnezeire (theosis).

Asemănarea omului cu Dumnezeu „priveste nivelul existential”[42], deci nu ontologic: devenim astfel dumnezei prin har, luând parte la viata Dumnezeirii, îndumnezeindu-ne prin participare la viata divină. „În sensul îndumnezeirii, asemănarea aceasta contine desigur un aspect supranatural, însă acesta e mai mult preconditionat decât un efect”[43].

2.1. Chipul omului redus de la sacru la profan
Deci omul este înţeles de Părinţii Bisericii “în mod ontologic numai ca fiinţă teologică. Ontologia lui este iconică”[44].
Din păcate există o tendintă vizibilă în societatea contemporană de a reduce persoana umană la condiţia de instrument şi coborâtă de la imago Dei la imago oeconomicus si la homo cip-icus. Mesajul care ni-l transmite Sf. Apostol Pavel este mai actual ca oricând: „Şi să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit"[45].

Personal consider urmă­toarele actiuni, ca fiind imorale si nedemne de fiinta umană[46]:

colectarea si stocarea datelor personale cu scopul de a fi livrate unor organizatii suprastatale, care invocă terorismul si alte scopuri mondialiste;
identificarea frauduloasă a unei persoane fără ştiinţa ei, mai ales în locurile unde ea nu este obligată să se prezinte;
înregimentarea electronică biometrică a omului, care îl acuză a priori ca posibil infractor si îl clasează în categoria mărfurilor, a fiintelor necuvântătoare înjosind astfel demnitatea teologică si umană a persoanei[47];
creerea unei baze de date biometrice centralizată la nivel mondial, având în vedere vulnerabilitatea acesteia de a fi decodificată de persoane rău intenţionate sau de servicii secrete;
legiferarea implantului medical, care conform H.G. 55/2009 permite controlul proceselor fiziologice normale ale organismului uman si controlul conceptiei umane (proceerea).

E vizibil faptul, că toate aceste actiuni în­calcă flagrant drepturile fundamentale ale omului, ale conştiinţei creştine si au o amprentă malefică dusă la extrem.

Prin aceste actiuni omul poate fi reducs sau degradat la nivel existential, din punct de vedere al demnitătii teologice, umane si sociale, adică moral si civic, de la imago Dei în om, la un simplu număr sau cip electronic prin înscrierea sa într-o evidentă biometrică, întrucât cel care nu va figura într-o bază de date biometrice nu există. Practic el nu va exista din punct de vedere social.
Desi prin înregistrarea si prelucrarea datelor personale biometrice, omul nu poate fi nicidecum redus sau deteriorat din punct de vedere ontologic, totusi nu cred că e moral sau etic să fie înjosită si manipulată latura existentială a imago Dei[48] în om.

Ontologia teologică a omului este iconică, are o identitate taborică[49], adică este în relatie „fată către fată” cu Dumnezeu, în demnitate, cinste si slavă dumnezeiască. Acesta este si modelul convetuirii sociale a omului. Astfel, omul este creat să trăiască în raporturi de dialog personal cu semenii săi si nu poate fi folosit, reducându-l la o identitate numerică impersonală, în sensul apocaliptic ca ”număr al omului”[50], asa cum se tinde cu frenezie, parcă pentru a împlini întocmai profetia apocaliptică chiar sub ochii nostri...

2.2. Omul între ipocrizie si tehnologia manipulării
Se protestează că paşapoartele biometrice ne transformă într-un număr, deşi noi înşine reducem totul la cifre şi functii. Este deranjant faptul că poliţia de frontieră ne ia drept obiect de inventar, ne scanează după iris şi retină. Însă, se scapă din vedere, că în societatea modernă nu contează decât fiinţa noastră măsurabilă, scanabilă, cu scopul de a fi “înregimentată“ şi pusă la treabă în folosul sistemului creat de cei ce vor să stăpânească total omul si nicidecum să-l conducă...

De exemplu CV-ul nostru „la zi” nu ar putea oare fi considerat un preambul la paşaportul biometric pentru a ne branşa la sistem? Nu se acceptă cu prea multă usurintă, de către unii, să furnizeze date standardizate celor care detin puterea economică pentru a fi eficientizate la maximum resursele fizice si intelectuale ale persoanei umane?...Nu este oare comportamentul nostru, în acest context, o autoînvoire tacită pentru terorismul tehnocratic? Sau poate fi considerată inconsecventa omului ipocrizie, vetuire în sistem de bunăvoie sau un pact pentru supravetuire, inconstientă, neprincipialitate, necredintă, autotrădare, resemnare sau cedare la santajul sistemic? Sau poate însemna si faptul că omul nu stie ce vrea sau vrea ce nu stie?

Un lucru este sigur, că pentru cei care îl gândesc pe homo religiosus în termenii lui homo economicus sistemul evidentei biometrice nu este malefic, ci semnifică bunăstare, civilizaţie, cultură, stiintă, modernitate si chiar libertate…!

Din punctul lor de vedere biometria este greu de combătut si greu să i te împotrivesti, întrucât în societatea secularizată de astăzi, mai nimic nu a rămas „extra-tehnic”[51]. Tehnologia informatională contemporană nu mai tine cont de Dumnezeu, Adevăr, Har, Persoană sau firesc, ci îşi extrage înţelesul din propria substanţă şi nu se lasă criticată „din afară” si nu mai tine cont de nimeni si de nimic. În numele cui si cum să te împotriveşti unei forţe ce-şi arogă prerogativele divinităţii?, întreabă retoric Ovidiu Hurduzeu [52].

2.2.3. Provocările recente ale tehnologiei informationale – cipul total
Fără îndoială, stiinta si tehnologia folositoare omului sunt o „străduintă spre Creatie“, în vreme ce religia crestină este o „străduintă spre Creator“ spune părintele telegrafiei fără fir, fizicianul Edouard Branley[53]. Ele trebuie să lucreze sinergic pentru om. Cei ce contestă ratiunea, stiinta si tehnica în slujba omului, găsindu-si refuzul doar în revelatie, stiu foarte bine că cele două sunt complemenatre, nu se exclud. Esecurile stiintei sau folosirea tehnologiei împotriva omului de către unii, nu pot discredita sau incrimina stiinta sau tehnologia însăsi.

Însă actiunea de introducere a documentelor biometrice, această nouă provocare a tehnologiei recente este evident împotriva omului, întrucât biometria presupune conectarea la un sistem central de supraveghere a omului, care merge mult prea departe[54]. Se stie că introducerea lor în actele de identitate, este o etapă înaintea implantării acestor date în corpul nostru. Aceasta se pratică deja în multe tări din lume[55].

A permite ca, chipul nostru să fie „clonat electronic” şi înregimentat în cipuri şi apoi manipulat după bunul plac al cuiva, înseamnă a „amaneta” ceea ce nu ne aparţine şi a diminua identitatea noastră iconică, care este unică, la un număr într-o bucată de plastic sau într-un server.

Ar fi de dorit ca, Biserica să ia atitudine morală împotriva acestei tendinţe de a diminua identitatea taborică a persoanei umane, adică a arhetipului divin şi să sanctioneze moral ”ştiinţa” imorală, mondialismul despotic si tehnologia totalitară si înrobitoare, care transformă pe om într-un număr sau instrument, si să atentioneze profetic atunci când stiinta sau tehnologia nu mai slujesc omului, ci unui grup de interese, fie „stiintific”, economic, financiar, politic, mondialist, etc., si care urmăreste să organizeze creaţia ca o totalitate închisă, în care omul este micul ei dumnezeu[56].

Unii spun, că oricum putem fi urmăriti, cu sau fără cipuri. Că oricum putem fi urmăriti este adevărat, dar se caută perfectionarea acestor mijloace de suraveghere cu orice pret.

Nu este suficient argumentul celor ce spun: oricum avem cipuri în carduri, telefoane mobile, etc., de ce ne-ar deranja unul în plus în actele de identitate? Afirmatia nu tine cont de faptul că actele de identitate sunt lucruri indispensabile, le folosim toată viata si suntem foarte atenti să nu le pierdem, pe când telefonul mobil si cardurile nu sunt indispensabile, poti renunta la ele, dacă vrei să nu fii controlat si urmărit. Pe această “grijă” deosebită se bazează si cei ce doresc controlul total asupra omului…

De aici si până la dictatura biometrică nu e dacât un pas, dictatură, care va conditiona existenta omului de supunerea oarbă si discretionară de o persoană, de un sistem sau de o ideologie totalitară, asa cum este profetit în Apocalipsa 13-14.

Precizez faptul că, actiunea în sine de punere în practică a catagrafiei biometrice, sau numărul 666 precum si documentele biometrice nu trebuie demonizate, întrucât nu au o valoare ontologică în sine, ci ele au o functie preventivă din punct de vedere teologic, deoarece prin proorociile biblice sunt deconspirate de Duhul Sfânt ca fiind actiuni ale lui Antihrist. Dacă toate acestea ar avea o valoare ontologică reală, atunci atribuim răului o existentă ontologică. Or, răul este doar un accident în creatie. Lucrarea de amăgire a lui antihrist nu se poate reduce doar la un număr, la această stocare electronică sau la tehnologia informatională si nu înseamnă că, dacă le-am evita sau refuza, am scăpa definitiv de el si ne-am mântui pur si simplu. Ea trebuie privită doar ca una din actiunile nenumărate ale celui rău, care finalmente urmăreste umilirea si controlul total asupra omului si nimicirea lui.

3. Propuneri si perspective
Lăsând la o parte orice panică şi tulburare, care nu fac cinste creştinilor, pot afirma cu toată convingerea, că introducerea cipurilor este, fără îndoială un scandal, o jignire, o umilintă si o lipsă de respect adusă persoanei umane.
Neacceptarea cipurilor biometrice nu trebuie privită ca o reacţie de fanatism religios ci, ca una firească de apărare împotriva unei înregimentări electronice forţate într-un sistem de supraveghere suspect, ocult si periculos.

Nu propun o contra tehnică sau o contra cultură a modernizării, întrucât tehnologia si modernizarea în general nu conduc neapărat la secularizare sau la înjosirea demnitătii umane[57], ci propun o bioetică a tehnologiei în general si a tehnologiei informationale în special, care să tină cont nu doar de valorile umane sau economice, ci si de cele crestine, care să apere în mod unitar si holistic persoana uamnă.

Toate argumentele teologice, etice, juridice, politice, civice, sociale, stiintific-academice, din domeniul IT si cele juridic-nationale si internationale prezentate în diferite studii de numerosi autori[58], ne îndreptătesc eclesial dar si civic, să ne exprimăm pozitia noastră clară si să sanctionăm moral fără echivoc actiunea scandaloasă si discretionară de utilizare a cipurilor în documentele personale, precum si a implaturilor medicale RFID în viata românilor, introduse brutal fără o dezbatere publică prealabilă si să intervenim pe lângă autorităţile publice europene şi româ­neşti pentru:

a) respectarea Cartei Drepturilor Fundamentale ale Omului şi a Constituţiei Româ­niei, întrucât impunerea documentelor biometrice este o încălcare flagrantă a libertăţilor fundamentale ale fiinţei umane, a dreptului de opinie în problemele care privesc viata noastră şi un afront adus Creştinilor din România si din întreaga lume;

b) dezbaterea publică a ordonanţelor si hotărârilor de guvern (O.G.U. 94/2008[59], H.G. 1566/2008[60], O.G. 207 din 04/12/2008[61]) privind impunerea obligativităţii actelor de identitate cu cip biometric si a H.G. 55/2009[62] privind introducerea implanturilor medicale, precum si a codurilor juridice, care printre altele, dezincriminează incestul, prostitutia, homosexualitatea, etc;

c) obligativitatea statului român de a nuanta legile de mai sus pe motive de constiintă religioasă si de a elibera documente de identitate fără cip pentru cei ce doresc acest lucru, însă nu doar pentru o perioadă provizorie de 6-12 luni, ci pe o perioadă de valabilitate identică cu cele care contin datele personale biometrice pe cip. Eliberarea documentelor biometrice să se facă numai la cererea expresă a persoanelor cale le solicită.

4. Concluzii
Tehnologia în slujba omului are si o dimensiune transcendentală, un ”domeniu al ideilor”, fiind legată de sistemele de credinţe, de valorile şi preferinţele asociate acestora si poate astfel, usura viata omului oferindu-i timp suplimentar pentru a se ocupa de mântuirea sufletului.

Atunci când tehnologia nu tine cont de complexitatea persoanei umane si de destinul hristic al omului si se sustine preeminenta tehnologiei în fata individului, se produce ruptura între om si tehnologie, devenindu-i astfel, potrivnică si chiar distrugătoare. În acest mod tehnologia se transformă într-un instrument malefic.

La fel, stiinta biometrică, care reduce persoana umană la o simplă tehnologie şi suport electronic de emiţătoare şi implanturi, având ca punct de referintă doar interese economice si control total al omului, poate deveni un instrument de tortură socială, psihologică si morală.

Tehnologia biometrică actuală reduce pe Om de la imago Dei, la un simplu număr sau cip electronic, întrucât din punct de vedere al evidentei biometrice, cel care nu va figura într-o bază de date nu va exista din punct de vedere social si astfel va fi lipsit de toate drepturile. În acest caz Biserica şi în general Teologia are menirea de a apăra „firea omului” si conditia lui psiho-socială în toată normalitatea ei personală şi nu pe bucăţele, ci unitar şi holistic.

Ontologia omului este iconică si are o identitate taborică, deci fată către fată în demnitate, cinste si slavă dumnezeiască si nu o identitate numerică impersonală, în sensul apocaliptic ca ”număr al omului”[63].

Neinterventia promptă a Biericii si a societătii civile pentru a evita această sumbră perspectivă, va da impresia că, mutenia a devenit o stare de fapt atât în Biserică, cât si în întrega Românie de azi. Cei responsabili eclesial si civic, care nu iau atitudine, ar putea fi acuzati de slugărnicie, pasivitate, resemnare sau chiar trădare...

A îndrăzni pentru a birui lumea[64] nedreptătii si a păcatului este semnul de recunoastere a unei Biserici lucrătoare în iubire si a unei succesiuni apostolice depline nu numai în har ci si în actiune si ar contura o tare normală si încă vie...

Crestinul este chemat să arate firescul credinţei lui, într-o lume în care creştinismul a devenit pentru unii atât de nefiresc si chiar o piedică pentru cei ce vor să stăpânească lumea si pe om în mod totalitar. A renunta la această chemare, înseamnă a renunta la chipul si asemănarea noastră cu Dumnezeu, deci la imago Dei în noi si aceasta ar marca sfârsitul libertătii noastre si începutul sclaviei antihristice.

Sper să nu fim noi generatia care trăieste ultima filă din istoria libertătii umane si în acelasi timp cred cu tărie, că Bunul Dumnezu va interveni la momentul oportun.

Pr. prof. dr. Mihai VALICĂ
Universitatea A.I. Cuza, Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" si Facultatea de medicină Gr. T. Popa.

Trei fenomene ale timpului

„…despre trei fenomene ale timpului: invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit - pur şi simplu, în sensul cel mai categoric - proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.

în actualitate - Părintele NICOLAE STEINHARDT - 1937, Paris
PS VR: Auzim lucruri socante despre Parintele Mihai Valica, un savant ortodox, si Facultatea de Teologie din Iasi. Sper sa nu fie adevarate. Voi reveni!
Cititi si:
PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU a primit Petitia celor 1.000.000 de romani pentru un REFERENDUM odata cu alegerile, privind actele si controlul electronic
PARINTELE JUSTIN PARVU, Staretul Manastirii Petru Voda, i-a solicitat Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, REFERENDUMUL PRIVIND ACTELE BIOMETRICE

NOTE:
[1] Prescurtare de la Radio Frequency Identification Device.
[2]„Revolutia nu se întâmplă atunci când societatea adoptă noi tehnologii, ci atunci când societatea adoptă noi comportamente”.
[3] De exemplu: dezvoltarea tehnologiei de vârf (hi tek), explorarea cosmosului, ingineria genetică, etc.
[4] Această tranziţie s-a materializat pe plan internaţional în următoarele fenomene şi procese majore: globalizarea fluxurilor de schimburi materiale şi nemateriale (financiare şi informaţionale) dublată de integrarea regională, pe plan naţional prin reînnoirea interesului statelor pentru dezvoltarea durabilă, privită sub cele trei aspecte definitorii (economică, ecologică si socială), şi pentru edificarea unei societăţi (informaţionale) a cunoaşterii, iar la nivelul individului prin căutarea unei noi identităţi. Vezi Gabriela Lucia Sabău, Premise ale procesului tranzitiei de la societatea industrială la socitatea cunoasterii,, în:http://209.85.129.132/search?q=cache:mRwJIFtrPcMJ:www.acad.ro/pro_pri/doc/st_g03.doc+Mumford+despre+critica+tehnologiei&cd=8&hl=de&ct=clnk.
[5] Idem, ibidem.
[6] Analizând evoluţiile tehnologice, o serie de savanţi (M. Heidegger, 1962, L. Mumford, 1964, M. Foucault, 1972, D. Bohm, 1983, I. Prigogine, I. Stengers, 1984) au demonstrat că, de fapt, progresele tehnologice se bazează pe avansuri mai largi, de natură epistemologică şi ontologică şi nu invers.
[7] Vezi Gabriela Lucia Sabău, Premise ale procesului tranzitiei de la societatea industrială la socitatea cunoasterii, în:http://209.85.129.132/search?q=cache:mRwJIFtrPcMJ:www.acad.ro/pro_pri/doc/st_g03.doc+Mumford+despre+critica+tehnologiei&cd=8&hl=de&ct=clnk.
[8] Vezi Igor Cojocaru, Tehnologiile Informationale si de Comunicatii, în: http://www.akademos.asm.md/.../%20из%20Academos+1+2009%2022%20TEHNOLOGIILE%20INFORMAŢIONALE. Tehnologiile informationale reprezintă un domeniu foarte important în dezvoltareaeconomică si culturală a oricărei societăti. Aplicarea largă si multilaterală a acestora în activitatea omuluiimpune civilizatiei moderne noi posibilităti calitative care la rândul săucontribuie la formarea societătii informationale. Vezi pe larg: http://www.bitplus.moldinfonet.md/ro/about/
[9] Vezi Inglis, A., Ling, P., Joosten, V., Delivering Digitally: Managing the Transition to the Knowledge Media, Kogan Page, London, 1999.
[10] Vezi Dr. Pavel Chirila, Pr. Mihai Valica si Dr. Madalina Popescu, Piste false în bioetica modernă, în: http://www.crestinortodox.ro/morala/91063-piste-false-in-bioetica-moderna.
[11] Spengler, O., Der Mensch und die Technik. Beitrag zu einer Philosophie des Lebens, München, 1931, p. 31.
[12] Vezi Spengler, O., Der Mensch und die Technik. Beitrag zu einer Philosophie des Lebens, München, 1931.
[13] Heidegger, M., Being and Time, Oxford, Blackwell, 1962.
[14] Juenger, Friedrich Georg, Die Perfektion der Technik (traducere în engleză: The Failure of Technology: Perfection without Purpose, Henry Regnery Company, 1949.
[15] Mumford, L., The Pentagon of Power: the Myth of the Machine, London, Secker and Warburg, 1964.
[16] Ellul, Jacques, L’Apocalypse: architecture en mouvement (traducere în engleză: Apocalypse, A Crossroad Book, 1977; Ellul, Jacques, Le bluff technologique (traducere în engleză: The technological bluff, William B. Eerdmans Publishing Company, 1990).
[17] Vezi Adevăr si libertate. Ortodoxia în conteporaneitate. Convorbiri cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, trad. rom. Mihai Maci, Ed. Deisis, Sibiu, 1997.
[18] Vzi si: Postman, Neil, Technopoly. The Surrender of Culture to Technology, Vintage Books, New York, 1992; Picard, Max, Flucht von Gott (traducere în engleză: The Flight from God, Regnery Gateway, 1951; Postman, Neil, Technopoly. The Surrender of Culture to Technology, Vintage Books, New York, 1992; Davis, Erik, Technosis. Muth, Magic and Mysticism in the Age of Information, Three Rivers Press, 1998; Bohm, D., Wholeness and the Implicate Order, London, Ark, 1983M; Prigogine, I., Stengers, I., Order out of Chaos: Man’s New Dialogue with Nature, New York, Bantam Books, 1984; Foucault, M., Histoire de la Folie a l’Age Classique, Paris, Gallimard, 1972.
[19] Ovidiu Hurduzeu, „Unabomber, profetul ucigaş”, Editura Logos, Bucureşti, 2007.
[20] Ibidem, Sclavii fericiti. Lumea văzută din Silicon Valley, editie completă, Iasi, 2005.
[21] Vezi Dr. ing Adrian Stoica, Da, trebuie să ne temem de tehnologie, dar să nu intrăm în panică, în Ziarul Lumina, sâmbătă, 18 iulie 2009, pp. 8-9.
[22] Vezi si Strange, S., An Eclectic Approach în C. Murphy and R. Tooze (eds.) The New International Political Economy, Boulder, Co., Lynne Rienner, 1991.
[23] Olivier Clément, op. cit. p. 39.
[24] De exemplu sistemul biometeric este foarte vulnerabil si nesigur. Citirea cu multă usurintă, de către oricine detine un computer perfermant, a datelor cu caracter personal (nume, prenume, CNP, naţionalitate, vârstă, etc.); citirea datelor cu caracter biometric (amprenta digitală, amprenta facială, amprenta retinei); clonarea cip-urilor; modificare datelor şi ataşarea lor la un alt paşaport; urmărirea individului purtator de act electronic cu cip; sustragerea datelor personale şi biometrice din bazele de date Schengen; citirea datelor cu caracter personal într-un mod extrem de facil si citirea datelor cu caracter personal folosind dispozitive compatibile GSM. Vezi Matthias Becker, "Position ist Identität". Der US-amerikanische Geograph Jerome Dobson warnt vor Gefahren der Ortungstechnik. Drohen durch GPS-Technik neue Formen der Sklaverei? În: http://www.geog.ku.edu/peoplepages/Dobson_D.shtml.
[25] Jacques Ellul, Le système technicien, Calman-Lévy, Paris, 1977, p.158; Despre tehnologie ca sistem integrat vezi de asemeni volumele Sclavii fericiţi (mai ales eseul „Angrenajul tehnologic”) şi Unabomber, pofetul ucigaş, ambele de.
[26] Vezi pe larg Structuralismul si teoria sistemică, în: http://www.esnips.com/doc/8ca75e47-96af-41d0-9af8-3f6a751d1a42/6.-structuralismul-si-teoria-sistemica
[27] Ovidiu Hurduzeu, Au voie ortodocsii să critice tehnologia? Sau..Lupta Părintelui Iustin cu ciberantropii, în http://proortodoxia.wordpress.com/2009/04/25/au-voie-ortodocsii-sa-critice-tehnologia/.
[28] Vezi H. Willms, Eikon. Eine begriffsgeschichtliche Untersuchung zum Platonismus. 1. Philo von Alexandria mit einer Einleitung über Platon und die Zwischenzeit, Münster, 1935; G. Kittel, Theologisches Wörterbuch zum Neuen Testament, 2, pp. 386-387; P. Aubin, „L´image de l´oevre de Platon“, in Recherches de science religieuse, 41 (1953), pp. 348-379. H. Merki, „Ebenbildichkeit”, in Reallexicon für Antike und Christentum, 4, 1959, pp. 459-479. Aceeasi idee o gasim la Sf. Macarie Egipteanul: “intre Dumnezeu si om exista cea mai mare inrudire”, Omilia XLV, in Scrieri (Omilii duhovnicesti ), trad. de Pr. Prof. Dr. Constantin Cornitescu, Bucuresti, 1992, p. 266.
[29] Coloseni 1, 15.
[30] Elie Wiesel, Chassidimus – ein Fest für das Leben. Célebration hassidique, Seuil, Paris, 1972, p. 94.
[31] Facerea 1, 26-27.
[32] Vezi Vladimir Lossky, Essai sur la théologie mystique de l’ Église d’Orient, Paris, 1944, pp. 109-129.
[33] Antropologia creştină ortodoxă cuprinde şi notiuni ca: homoiosis, syngeneia, charis, hyothesia, theotis, care vin în completarea notiunii de imago Dei.
[34] Sfântul Grigorie de Nyssa, Oratio catehetica, 5, citat de Pr. Tache Sterea, Dumnezeu, Omul şi Creatia în teologia ortodoxă şi în preocupările ecumenismului contemporan, Teză de doctorat, în Ortodoxia XLIX nr. 1-2, ianuarie-iunie, 1998, p. 65. Vezi şi Pr. Dr. Vasile Răducă, Antropologia Sfântului Grigorie de Nyssa, Editura Institutului Biblic si de Misiune al BOR, Bucuresti, 1996, pp.109-113.
[35] Sfântul Grigorie de Nyssa, Despre alcătuirea omului 11, PG 44, 153D-156B, apud Panayotis Nellas, Omul – animal îndumnezeit, Perspective pentru o antropologie ortodoxă, Editura Deisis, Sibiu, 2002, p. 60. Vezi si R. Leys, L’image de Dieu chez S. Grégoire de Nysse. Esquisse d’une doctrine, Bruxelles-Paris, 1951, pp. 77-78.
[36] Paul Evdokimov, L’Orthodoxie, Paris, 1965, p. 80.
[37] Fapte 17, 28-29.
[38] Vezi Paul Evdokimov, op. cit., p. 80.
[39] Sfântul Ioan Damaschin, Despre cele doua vointe in Hristos 30, PG 95, 168B, apud Panayotis Nellas, op. cit., p. 60.
[40] Sfântul Epifanie al Ciprului, Panarion 70; PG 42, 344B, apud Panayotis Nellas, op. cit. p. 60.
[41] Sfântul Macarie Egipteanul, Omilii duhovniceşti, ed. cit. pp. 82-83.
[42] Pr. Tache Sterea, op. cit., p. 67.
[43] Lars Thunberg, Man and the Cosmos, The Vision of St. Maximus the Confessor, Crestwood, 1985, p. 62, apud Pr. Tache Sterea, op. cit., p. 67.
[44] Panayotis Nellas, Omul – animal îndumnezeit. Perspective pentru o antropologie ortodoxă, Ed. Deisis, Sibiu 2002, p. 69.
[45] Romani 12, 2.
[46] Vezi pe larg studiul despre cipuri al pr. dr. Mihai Valică, din cartea Vindecarea, a prof. univ. dr. Pavel Chirilă, ed. Christiana, pp. 235-248.
[47] Prin demnitate teologică se întelege destinul hristic si procesul de îndumnezeire al omului, iar prin demnitate umană se întelege doar dimensinea lui imanentă.
[48] Este vorba despre dimensiunea comunitară a Sfintei Treimi.
[49] Vezi Matei 17, 1-8.
[50] Apoc. 13, 18
[51] Ovidiu Hurduzeu, Au voie ortodocsii să critice tehnologia? Sau..Lupta Părintelui Iustin cu ciberantropii, în http://proortodoxia.wordpress.com/2009/04/25/au-voie-ortodocsii-sa-critice-tehnologia/.
[52] Idem, ibidem.
[53] Vezi Daniel Vernet, Biblia si Știinta, în: colectia Glasul Îndrumătorului Crestin, nr. 48, Paris, 1986, p. 12.
[54] Vezi dr. Cristian Cobeli si pr. Dr. Mihai Valică, CIPURILE RFID – QUO VADIS, în: Dictatura biometrică. Cipul controlului total, Botosani, 2009, pp. 76-85.
[55] Vezi pe larg: La un pas de Semnul Fiarei, un documentar de Katherine Albrecht: http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2029681589148358971&hl=en
[56] Vezi studiul Pr. Dr. Mihai Valică, România – un posibil loc de început al pecetluirii apocaliptice? în:
http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/31/audio-pr-prof-mihai-valica-studiu-asupra-microcipului/
[57] Vezi Hans Joas, Führt Modernisierung zur Säkularisierung? în: Gottesrede in postsäkularer Kultur, Hrsg. Peter Walter, Verlag Herder, Freiburg, 2007.
[58] Vezi John Williams, Director, MIT Auto-ID Labs at the RFID Academic Convocation, (2006); ***, Internet of all things – from wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_of_Things; Kurt Monse, The relationship between RFID policy and RFID adoption in the EU ­ a win-win situation?, Conference "Towards a European Policy on RFID", Brussels, 19 September (2008); RFID Journal Events, http://www.rfidjournalevents.com/; Charles Mutigwe and Farhad Aghdasi, http://www.rfidresearch.net/documents/RFIDResearchTrends.pdf; Klaus Pavlik, The why and how Cornerstones for a EuropeanRFID research policy, Conference "Towards a European Policy on RFID", Brussels, 19 September (2008); ***, VeriChip RFID Implants in Mexican Attorney General's Office Overstated, http://www.spychips.com/press-releases/mexican-implant-correction.html, 29 November (2004); Birgit Gampl, Véronique Corduant, Guidelines and legislation - The regulatory side of RFID, Conference "Towards a European Policy on RFID", Brussels, 19 September (2008); Michael Glazkov, Totale Uberwachung, Ausweise mit biometrischen Merkmalen, FSU Jena, 07 July, (2008); O. Vermesan, RFID Sensing and Interacting Technology Fusions, Joint EC/EPoSS Expert Workshop 2008 Beyond RFID - The Internet of Things, Brussels, Belgium, 11 - 12 February (2008); ***, Scandal: Wal-Mart, P&G Involved in Secret RFID Testing, November 10, (2003), http://www.spychips.com/press-releases/broken-arrow.html; Aura Bolboasa, Mihaela Stoica, Paşapoartele cu cip, siguranţă sau furt de identitate? VIDEO, Ziarul Adevărul, 18 mar (2009), http://www.adevarul.ro/articole/pasapoartele-biometrice.html; Melanie R. Rieback Bruno Crispo Andrew S. Tanenbaum, Is Your Cat Infected with a Computer Virus?, IEEE International Conference onPervasive Computing and Communications, Pisa - Italy, 4, 13-17 March (2006); Steve Range, RFID marks dawn of 'Internet of things, 21 November (2006), http://www.ted.com/talks/pattie_maes_demos_the_sixth_sense.html; Dictatura biometrică. Cipul controlului total, Botosani, 2009, pp. 76-85.
[59] Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 485 din 30/06/2008.
[60] Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008.
[61] Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 831 din 10/12/2008.
[62] Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 112 din 25/02/2009.
[63] Apoc. 13, 18
[64] Ioan 16, 33.

Sursa:

www.victor-roncea.blogspot.com

CUVANT DE MULTUMIRE al Parintelui Justin pentru cei 1.000.000 de semnatari si Apel catre conducatorii tarii privind REFERENDUMUL ANTI-CIP - VIDEO



Mesaj al Parintelui Justin catre semnatarii tabelelor anti-cip
Frati cres­tini, iata ca actiunea SEMNATURILOR ANTI-CIP a ajuns la punc­tul final si va mul­tumim tuturor pen­tru efor­tul depus in apararea drep­turilor noas­tre pe care Dum­nezeu, din iubire, ni le-a daruit. Ast­fel, pe baza sem­na­turilor dum­neav­oas­tra s-a depus o cerere de orga­ni­zare a REFERENDUM-ului care sa decida prezenta sau nu a cipurilor in doc­u­mentele de iden­ti­tate, in urma alegerii demo­c­ra­t­ice a poporu­lui. Mai jos va prezen­tam mesajul Par­in­telui Justin Parvu, cel care a lansat apelul de trezire a nea­mu­lui in lupta cu cei ce vor sa ne inrobeasca.

Sursa: http://www.atitudini.com/
Related Posts with Thumbnails