15.2.11

Mii de creştini ortodocşi au strigat cu putere la manifestaţia de protest din Atena: NU Cardului Cetăţeanului! Nu 666! Nu închisorii electronice!

Mii de creştini ortodocşi au strigat cu putere la manifestaţia de protest din Piaţa Syntagma:
 
NU Cardului Cetăţeanului! Nu 666! Nu închisorii electronice!


Mii de oameni s-au adunat la apelul mişcării „Luptătorii pentru o Conştiinţă Ortodoxă” şi au venit pe 6 februarie în Piaţa Syntagma, ca să strige Guvernului şi Parlamentului că nu acceptă închisoarea electronică pe care o va institui Cardul Cetăţeanului, nu vor accepta cardul şi nu se vor înregimenta în statul mondial antihristic care se pregăteşte. 


«Cetăţeni de toate vârstele, clerici, monahi şi monahii au început să se adune de pe la ora 11 dimineaţă pe scările din Piaţa Syntagma, dar şi în faţa monumentului Ostaşului necunoscut, blocând circulaţia pe bulevardul Amalia şi la scurt timp după aceea şi pe strada Otto.

Purtând steaguri greceşti, dar şi steaguri cu vulturul bicefal, cu steaua Verghinei(1) şi cu lozinca Ortodoxie sau Moarte!, panouri şi placarde, manifestanţii au chemat Guvernul să-şi retragă decizia asupra introducerii noului act de identitate electronic.

Printre protestatari i-am deosebit pe egumenul Mănăstirii Marelui Meteor, Arhim. Nectarie Moulatsiotis, pe Părintele Sarantis Sarantos şi pe egumenul vechii comunităţi a Mănăstirii Esfigmenou.

 Printre organizaţiile care s-au implicat în organizarea acestei impresionante manifestaţii de protest împotriva Cardului Cetăţeanului se numără şi grupul de iniţiativă „Luptătorii pentru o Conştiinţă Ortodoxă”. În comunicatul lor, membrii grupului de iniţiativă arată că: „Fie vom alege o mizeră viaţă de supravieţuire, controlată în mod absolut şi născută moartă, într-o închisoare, fie ne vom apăra dreptul de a trăi ca cetăţeni liberi într-o ţară liberă, ortodoxă şi democratică”.

Printre altele, organizatorii subliniază că: „niciodată nu a existat o guvernare care să ne ceară consimţământul pentru o asemenea îndosariere electronică de proporţii uriaşe”. Şi continuă afirmând că „aşa-numitul Card al Cetăţeanului, adică actul de identitate electronic, este un instrument extrem de necesar în instituirea guvernării electronice în forma ei mondială, pe care primul-ministru a declarat că doreşte să o vadă fast and now.”

Vorbitorii la manifestaţia de protest au criticat aspru Guvernul pentru politica sa economică, pentru noul act de identitate electronic, pentru numărul de înmatriculare în cadrul serviciilor de sănătate (AMKA), pentru aşa-numitul act fiscal şi pentru cardul proprietăţii imobiliare. Nu au lipsit nici voci mai radicale care au revendicat ieşirea Greciei din Tratatele de la Maastricht, Lisabona şi din Tratatul Schengen. Nu au lipsit de asemenea nici huiduielile, atunci când cineva se referea la Parlament şi la cei 300”.

Arhiepiscopul

Cu trei zile înaintea manifestaţiei, Arhiepiscopul Atenei, Ieronim, a dat o înştiinţare, prin care face cunoscut poporului credincios că urmăreşte cu viu interes chestiunea, aşteaptă răspunsul responsabil al Guvernului – atât el însuşi, cât şi întregul Sinod al Bisericii Greciei – pentru a lua decizii în privinţa Cardului Cetăţeanului.

Parintele Adrian Fageteanu a fost internat in spital. Sa ne rugam pentru sanatatea lui si a Parintelui Arsenie Papacioc. VIDEO: Parintele Adrian despre neam, despre lectia primita de la Codreanu si despre tirania lui Antihrist. "E grabit Antihrist!"

Parintele Arsenie Papacioc - Individualismul, boala societatii moderne. VIDEO

Parintele Arsenie Papacioc - Planul de foc duhovnicesc. VIDEO

Parintele Arsenie Papacioc despre suferinta, smerenie si jertfa. VIDEO

Parintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sf. Maria din Techirghiol, a fost internat luni la Spitalul Judetean Constanta



Părintele Arsenie Papacioc a fost internat în spital. Potrivit medicilor, părintele acuza o stare generală de rău, provocată de probleme urologice mai vechi, agravate de vârsta înaintată a pacientului, care are 97 de ani. El a suferit o operaţie de prostată tot la Constanţa, în urmă cu 12 ani, potrivit reporterntv.ro.

Duhovnicul a fost internat pentru 2-3 zile în Secţia Urologie, unde va fi ţinut sub observaţie şi îi este administrat un tratament medicamentos.

Arsenie Papaciuc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii.

Sursa: Realitatea
Related Posts with Thumbnails