26.11.09

Vladimir Bukovski deconspiră un nou agent KGB: Catherine Ashton, şefa diplomaţiei Uniunii Europene

Un nou scandal risca sa iz­bucneasca in jurul numirii baronesei Catherine Ash­ton la carma diplomatiei Uniunii Europene din cau­za trecutului sau asociat cu activitatile orchestrate din umbra de catre Moscova asupra Marii Bri­tanii la inceputul anilor '80 prin intermediul unor organizatii non-guver­namentale, informeaza Hotnews. Europarla­mentarul britanic Gerard Batten ii cere lui Barroso sa reconsidere aceasta decizie a numirii lui Ashton in baza mai multor probe care ii pot fi puse la dispozitie de catre dizidentul rus Vladimir Bukovski. Europarlamentarul britanic Gerard Batten, din partea forma­tiunii Partidul Inde­pendentei din Marea Britanie (United Kingdom Independence Party - UKIP, n.red.) a acuzat-o recent pe actuala sefa a diplomatiei Uniunii Europene, socialista Catherine Ashton, de colaborare cu Uniunea Sovietica in anii '80, in calitate de trezorier al unui ONG. Acuzele lui Batten au fost formulate prin intermediul unei scrisori trimise presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, caruia ii cere sa reflecteze serios asupra noii desemnari a lui Catherine Ashton pentru functia de Inalt Reprezentant pentru Politica Externa si Securitate Comuna, care in viziunea sa, nu ar fi compatibila, din punct de vedere moral, cu trecutul oneros al laburistei britanice. Principalele acuze se invart in jurul activitatilor desfasutate de Catherine Ashton, in varsta de 53 de ani, care ar fi lucrat ca Trezorier al Campaniei de Dezarmare Nucleara (Campaign for Nuclear Disar­mament - CND, n.red.), intre anii 1980-1982.

restul aici: http://www.ziua.net/display.php?data=2009-11-26&id=262305&kword=gerard

A înnebunit Lupu! Lupu îşi schimbă părul, dar năravul ba! 12 puncte de cădere la pace cu comuniştii!

Principiile si actiunile propuse Partidului Comunistilor pentru votarea Presedintelui Republicii Moldova au fost prezentate conducerii PCRM pe cale oficiala de catre candidatul la funtia de sef al statului, Marian Lupu, în dimineata zilei de astazi, 26 noiembrie.

Vezi mai jos întreg pachetul de propuneri.

1. Adoptarea Legii privind opozitia parlamentara în vederea asigurarii principiului egalitatii partidelor în desfasurarea activitatilor parlamentare,
2. Dreptul opozitiei parlamentare de a desemna conducerea Curtii de Conturi si a Comisiei Electorale Centale,
3. Promovarea unor politici economice social orientate si consolidarea mecanismelor de protectie sociala,
4. Respectarea prevederilor constitutionale si mentinerea statutului de neutralitate al RM,
5. Realizarea politicii de reintegrare a tarii în baza respectarii suveranitatii si integrarii teritoriale a R. Moldova. Identificarea unei solutii durabile si viabile a solutionarii problemei transnistrene cu participarea si consultarea tuturor fortelor politice repezentate în Parlament,
6. Consolidarea si eficientizarea mecanismelor menite sa asigure drepturile tuturor grupurilor etnice, crearea conditiilor pentru participarea lor activa în viata publica a tarii,
7. Consolidarea democratiei locale. Promovarea unei relatii coerente si egale în raport cu toate autoritatile administratiei publice locale, bazata pe prioritati social-economice ale localitatilor si populatiei, si nu pe criterii de apartenenta politica a primarilor sau consilierilor locali,
8. Excluderea practicii persecutarii pe criterii de simpatie sau afiliere politica a agentilor economici care activeaza în conformitate cu prevederile legale,
9. Oranizarea sectorului audio-vizual public în spiritul minimalizarii influentei politice fata de procesul de desemnare a membrilor CCA si CO al TRM,
10. Deideologizarea sistemului educational si abordarea echilibrata a problemei predarii istoriei RM prin prisma abordarii stiintifice si pluralismului de opinie, exprimat prin prisma diversitatii culturale si integrarii sociale si excuderea ingerintelor politice , a subiectivismului stiintific si a ideologizarii voluntariste,
11. Promovarea spiritului de dialog si compromis politic, combaterea manifestarilor de intoleranta agresiva ideological,
12. Promovarea politicilor îndreptate spre consolidarea statalitatii Republicii Moldova, combaterea fenomenelor iredentiste ce pot submina suveranitatea tarii.

Marian Lupu a declarat ca pachetul de propuneri ramane a fi deschis pentru discutii si negocieri.

Deputatul comunist, Mark Tcaciuc, a tinut sa atentioneze ca nu a vazut lista de actiuni propusa de candidatul la functia de sef al statului, Marian Lupu, însa a subliniat: "Nu cred ca în acest pachet este vreo propunere care ne-ar determina sa participam la alegerea sefului statului".

Sursa: UNIMEDIA

Sursa: www.jos-comunismul.blogspot.com

Părintele Arsenie Boca – Botezul lacrimilor (teatru radiofonic)





Părintele Arsenie Boca - Liturghia cerească de la Sâmbăta




Luni, 23 noiembrie 2009, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic a organizat la clubul Ramada-Majestic, audiţia cu public a premierei: Părintele ARSENIE BOCA – Botezul lacrimilor – spectacol de teatru-document realizat în cadrul proiectului Biografii, memorii. Scenariu radiofonic de Ion-Costin Manoliu. Regia artistică: Nicolae Mărgineanu.

Cu participarea preotului Nicolae Streza. În distribuţie: Mihai Bica, Dan Săndulescu, Alexandru Suciu, Alexandru Nedelcu, Alin Panc. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: inginer Luiza Mateescu. Producător: Magda Duţu.

Spectacolul Părintele ARSENIE BOCA – Botezul lacrimilor, este cel de-al doilea dedicat Părintelui Arsenie Boca şi a fost difuzat în premieră, marţi, 24 noiembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural. Primul spectacol, intitulat Părintele ARSENIE BOCA – Liturghia Cerească de la Sâmbăta, a fost difuzat marţi, 10 noiembrie 2009.

Rugăciunea Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Related Posts with Thumbnails