7.2.13

Inedit: Brancusi Filmed (1923-1939)

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinţare a unui ţinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat, la Realitatea TV, că statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinţare a unui ţinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale.

"Sunt de acord cu declaraţia domnului Nemeth Zsolt, şi nu numai pentru că sunt un reprezentant al guvernului său, ci şi din suflet.
Cred că toate declaraţiile în legătură cu steagul secuiesc, avem dreptul să ne exprimăm opinia, chiar dacă acestea sunt diferite de cele ale părţii româneşti.
Nu înţeleg de ce un steag secuiesc devine o problemă atât de mare în România. Este vorba de o minoritate naţională autohtonă. Steagul secuiesc nu este un steag străin în România. Nu prea înţeleg problema. (...)
Singura propunere pe care pot să o fac este ca Ţinutul Secuiesc să devină oficial. După câte ştiu, aceasta este o cerere foarte veche a secuimii. Nu eu şi nici Ungaria nu facem această cerere. Asta este o cerere a locuitorilor Ţinutului Secuiesc", a declarat ambasadorul maghiar la Realitatea TV.

Întrebat despre concordanţa dintre punctul său de vedere şi cel al statului maghiar, ambasadorul a răspuns: "Sigur că da, eu sunt reprezentantul statului ungar. Statul ungar sprijină cererea maghiarilor din România. (...) Daca cererea maghiarilor din România este o autonomie pe criteriu teritorial şi etnic."

Proiectul căsătoriilor homosexuale, aprobat de Camera britanică a Comunelor

Proiectul, care divizează profund Partidul Conservator, a fost aprobat cu 225 de voturi pentru şi 175 împotrivă, informează Sky News.
Potrivit surselor citate de Sky News, 139 de parlamentari conservatori au votat împotriva proiectului.

Controversatul proiect al căsătorilor gay riscă să fragilieze şi mai mult poziţia lui David Cameron

Proiectul căsătoriilor homosexuale riscă să divizeze Partidul Conservator britanic şi să fragilizeze şi mai mult poziţia premierului David Cameron, expus oricum criticilor aliaţilor liberal-democraţi şi opoziţiei laburiste din cauza convocării referendumului privind apartenenţa ţării la UE.
Numeroşi conservatori britanici l-au criticat asupru pe David Cameron, invocând argumente religioase şi morale pentru a respinge proiectul căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Unii lideri conservatori consideră că proiectul nu era o prioritate şi creează clivaje care nu sunt necesare.
"Nu este vorba de o evoluţie, ci de un regres", a declarat deputatul conservator Edward Leigh, conform Reuters. "Prin natura ei, căsătoria este o formă de comuniune heterosexuală", adaugă el.
Conform presei britanice, proiectul riscă să divizeze Partidul Conservator şi să fragilizeze şi mai mult poziţia premierului David Cameron, expus oricum criticilor aliaţilor liberal-democraţi şi opoziţiei laburiste din cauza convocării referendumului privind apartenenţa ţării la UE.

Sursa: Mediafax
Related Posts with Thumbnails