7.2.13

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinţare a unui ţinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat, la Realitatea TV, că statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinţare a unui ţinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale.

"Sunt de acord cu declaraţia domnului Nemeth Zsolt, şi nu numai pentru că sunt un reprezentant al guvernului său, ci şi din suflet.
Cred că toate declaraţiile în legătură cu steagul secuiesc, avem dreptul să ne exprimăm opinia, chiar dacă acestea sunt diferite de cele ale părţii româneşti.
Nu înţeleg de ce un steag secuiesc devine o problemă atât de mare în România. Este vorba de o minoritate naţională autohtonă. Steagul secuiesc nu este un steag străin în România. Nu prea înţeleg problema. (...)
Singura propunere pe care pot să o fac este ca Ţinutul Secuiesc să devină oficial. După câte ştiu, aceasta este o cerere foarte veche a secuimii. Nu eu şi nici Ungaria nu facem această cerere. Asta este o cerere a locuitorilor Ţinutului Secuiesc", a declarat ambasadorul maghiar la Realitatea TV.

Întrebat despre concordanţa dintre punctul său de vedere şi cel al statului maghiar, ambasadorul a răspuns: "Sigur că da, eu sunt reprezentantul statului ungar. Statul ungar sprijină cererea maghiarilor din România. (...) Daca cererea maghiarilor din România este o autonomie pe criteriu teritorial şi etnic."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails