30.6.09

Ceremonie a Cavalerilor de Malta intr-o biserica ortodoxa


Dupa ce in urma cu un an si jumatate semnalam savarsirea unui ceremonial al Cavalerilor de Malta in Catedrala ortodoxa din Timisoara (postare ce a animat spriritele si a adunat aproape 100 de comentarii), observ ca evenimentul nu a fost singular, o banala si nefericita intamplare, astfel de lucruri, pare-se, se petrec si prin alte locuri. Mai jos aveti un clip cu imagini de la un ceremonial savarsit intr-o biserica ortodoxa ieseana!

Pentru cei care nu vad nimic periculos in “opera” cavalerilor, prezentam date privind strânsele lor legături cu francmasoneria (* informatii primite via mail)

Într-o planşă (v. mai jos) ce reproduce structura francmasoneriei, regăsim la nivelul Ritului de York Cavalerii de Malta şi binecunoscutul lor simbol printre gradele cele mai înalte. Mai ales, Loja Propaganda Due (P2) din Italia a avut strânse legături cu ei.

În cartea „Cavalerii întunericului”, François Hervet scrie: „în decembrie 1969 a avut loc o întâlnire secretă în biroul contelui Umberto Ortolani, ambasadorul cavalerilor de Malta în Uruguay, la care au participat mai multe capete ale lojei P2: Licio Gelli, Roberto Calvi, Michele Sidona, toţi implicaţi în omorârea Papei Ioan Paul I şi în masive fraude bancare.”

Istoricul militar român Mihai Dogaru afirma într-o emisiune TV în 2006: „Cavalerii de la Malta reprezintă una dintre cele mai vechi ramuri ale „Ordinului Cuceritorilor” (societate francmasonică în care sunt admişi doar cei care au deja un anumit grad de iniţiere ocultă). Ei au o Constituţie proprie şi au jurat să depună toate eforturile în scopul stabilirii Noii Ordini Mondiale.”

Cavalerii de Malta sunt cei care au pus bazele CIA. Allen Dulles şi Bill Donovan, primii directori ai CIA, numiţi chiar „taţii” acestui serviciu de informaţii, erau cavaleri de Malta. La fel stau lucrurile şi cu urmaşii lor: Wiliam Casey, directorul CIA în timpul guvernării Reagen şi John Mc Cone, directorul din timpul guvernării Kennedy.

ABSOLUT NICI UN IERARH AL B.O.R. NU SE RIDICA SA SE IMPOTRIVEASCA TRADARII LUI HRISTOS SI HULEI IMPOTRIVA SA?


Sursa: Blogul lui Laurentiu Dumitru

O mărturie interesantă şi foarte puţin cunoscută a lui Caragiale despre Eminescu


O mărturie interesantă şi foarte puţin cunoscută despre Eminescu:
„Am să vă istorisesc o scenă care ne-a cutremurat pe toţi prin colosala sa emotivitate. În toiul unei discuţii, neastâmpărul vîrstei m-a îndemnat la un gest necugetat. Să insist până la enervare pe lîngă Caragiale să ne povestească ceva despre Eminescu. Atmosfera devenise încărcată, scriitorul fixându-mă cu priviri tăioase, care de fapt ascundeau o mare tulburare. Apoi, fulgerător, şi-a dus mâinile la ochi şi, gâtuit de emoţia imaginii pe care o vedea aevea după ani, ne-a spus că-l vizitase pe nefericitul său prieten la Institutul de alienaţi al doctorului Şuţu. Genialul Eminescu era târât de alţi bolnavi prin curte, bătut, în deplină inconştienţă, fără ca intervenţia cuiva să pună capăt oribilei scene. Caragiale a precizat mai târziu, când i-am cerut iertare pentru îndrăzneală, că a fost cel mai cutremurător episod al vieţii sale.“

Otilia Oteteleşanu - Interviu acordat lui Ionuţ Niculescu, 21 ianuarie 1971
via Fabian Anton

Ce-si doresc Patapievici si Paleologu: Sa moara "Foaia Romaneasca"!

Traian Basescu iar este ultimul din tara care afla ca viitorul nu-i al lui. E al lui Kelemen Hunor, viitorul presedinte al Republicii Autonome Fosta Romana (RAFR) cu capitala la Kolosvar. Apoi, normal, pentru ca e democratie, il vrem pe Versetoy Attila la SRI si pe Peter Eckstein Kovascs, sef la SIE.

"Aceasta nu este o aventura personala, ci cauza UDMR, a intregii maghiarimi din Romania", spune Hunor, viitorul presedinte al RAFR. "Vom spune in campania aceasta ca Romania trebuie sa se schimbe si ca Romania se va schimba", continua el, amintind apoi cererile UDMR, "de veacuri": autonomie, autonomie si iar autonomie, vorba lui Lenin. Constitutia se incalca, pe banda, in toate actele formatiunii parapolitice maghiare.
"Vom spune ca avem nevoie de autonomie, fiindca in problemele noastre numai noi putem decide, noi stim de ce are nevoie comunitatea noastra", mai zice Hunor, de la care nu avem decat a invata. De ce sa nu ne facem si noi, oare, o autonomie a romanilor de pretutindeni? Un "Tinut Romanesc". Macar asa nu ar mai avea cine sa ne oblige sa ne punem cipuri.
GogoriTa ungurilor nu ar trebui sa ne intereseze prea mult, daca ei, desi cetateni romani, nu ar face atata caz, peste tot prin lume, despre "discriminarea" si chiar "purificarea etnica", la care sunt supusi in Romania. Hunor ne mai spune, ca si cum ar exista deja un "stat" maghiar in Romania, ca maghiarimea asteapta acelasi respect fata de propriile ei valori si simboluri, dupa cum si "secuii" respecta statul roman si simbolurile sale. Ca nu este asa o demonstreaza un "contribuabil tupeist", cetateanul Dan Tanasa, care atrage atentia atat Parchetului cat si prefectului Capitalei si presedintelui Traian Basescu, ca nici un sediu al UDMR din Bucuresti nu are arborat drapelul Romaniei, conform legilor tarii in care traiesc si membrii formatiunii etnice maghiare.
Si pentru cA maghiarii se plang de subnutrire financiara in tara noastra, in timp ce insfaca halci intregi din bugetul public pentru toate zecile lor de fundatii-paravan, haideti sa va aratam, comparativ, ce primesc romanii din Ungaria. Singurului saptamanal al romanilor, "Foaia romaneasca", i s-a taiat anul acesta 50% din suma de finantare. Cealalta jumatate a fost acordata gazetei de perete a "Autoguvernarii pe tara", un organ cvasi-unguresc, "Cronica", ce rezoneaza ciudat cu o publicatie de la noi, "Kronika", a grofilor UDMR. Degeaba a lansat redactorul-sef al Foii, Eva Iova, un disperat semnal de alarma si o petitie online. Nimic nu s-a schimbat. Romanii mai striga la Tisa doar cu o jumatate de gura. Si cu un picior in groapa. Eva Iova sintetizeaza astfel mesajul Budapestei catre romani: "Bagati-va pumnul in gura si inghititi tot!".
In vremea asta, la Bucuresti, in ciuda crizei, sume fantastice se deruleaza in lumea culturala "romaneasca". Ministrul Culturii, Teodor Paleologu - il stiti: acela care a facut "cretin si mincinos" un jurnalist - isi plateste o cohorta sa mearga dupa el la propriile conferinte despre... "Republica si Laicitate"; Radu Calin Cristea, aflat, inca, la Muzeul Literaturii Romane acorda, din banii nostri, 105.000 euro (ati citit bine!) pentru o conferinta de trei zile despre... "Turism si literatura"; iar la Institutul Cultural Roman e sponsorizata, printre altele, traducerea in poloneza a volumului "The Politics of Duplicity: Controlling Reproduction in Ceausescu's Romania", de... Gail Kligman. Sa moara "Foaia Romaneasca"!

Victor RONCEA

Basescu explica relatia statului cu BOR ca biserica nationala. Biserica va ramane pilonul de educatie, cultura si patriotism pentru toti romanii.

-- Seful statului a explicat ieri la Husi, la introni­za­rea episcopului Corneliu Barladeanu, ca obiceiul dobandit in timpul man­datului de presedinte al Romaniei de a participa la intronizarea mitropolitilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane are doar semnificatia parteneriatului dintre statul roman si BOR ca biserica nationala.

Afirmatia presedintelui a venit dupa ce duminica el a fost criticat pentru ca a vorbit din fata altarului la intronizarea PS Vicentiu ca episcop al Sloboziei si Calarasilor. Basescu a mai spus ca un motiv in plus pentru prezenta sa la Husi l-a constituit si faptul ca timp de opt ani a fost deputat de Vaslui. "Aceste motive m-au facut sa vin astazi la aceasta ceremonie cu inima deschisa, cu dragoste si cu incredere ca Biserica Ortodoxa Romana va ramane pilonul de educatie, cultura si patriotism pentru toti romanii, inclusiv pentru cei de dincolo de Prut. E o misiune pe care Episcopia Husilor trebuie sa o continue, pentru ca romanii de dincolo de Prut au nevoie sa simta ca fratii lor, ca biserica lor mama este alaturi de ei pentru a-i indruma si a-i tine uniti", a spus Basescu, citat de Mediafax. "La multi ani, Dumnezeu sa va binecuvanteze si va multumesc inca o data, Parinte Patriarh (o fi stiind ceva Presedintele?), pentru invitatia pe care mi-ati facut-o", a afirmat presedintele in finalul discursului tinut la Husi, adresandu-se IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Ulterior, seful statului si-a cerut public scuze fata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, si ii va cere scuze si Patriarhului Daniel, pentru greseala facuta in finalul discursului rostit la Husi, cand s-a adresat IPS Teofan cu formula "Parinte Patriarh".
Irina S. CHIROIU
www.ziua.net

Editura Predania reediteaza o carte de exceptie a teologului Gh. Racoveanu: "Omenia si frumusetea cea dintai"


Apărută iniţial ca o comunicare adresată Congresului Internaţional de Studii al Societăţii Academice Române, ţinut la Veneţia în 1961, "Omenia şi frumuseţea cea dintâi" analizează o trăsătură a poporului român din perspectivă theologică şi etnografică. Sântem purtaţi astfel într'o Scară sui-generis ce urcă de la "iubirea de oaspeţi" şi "iubirea de străini," prin "viaţa în Hristos," "omenie şi (non)violenţă," "rănile păcatelor şi frumuseţea cea dintâi" către "omenie şi sfinţenie" - căci "omenia este rezultatul trăirii româneşti a adevărului Evangheliei."
Cu prilejul praznicului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Editura Predania vă dăruieşte această carte în format electronic (PDF). O găsiţi ataşată acestui mail sau o puteţi descărca în format electronic de la adresa http://www.predania.ro/c015omenia.html .

Gheorghe Racoveanu, scriitor, publicist şi theolog ortodox născut chiar la început de veac 20, în 1900; absolveşte, în perioada interbelică, Facultatea de Theologie şi apoi cea de Filosofie la Bucureşti, devenind mai apoi redactor la "Cuvântul" lui Nae Ionescu şi cofondator împreună cu acesta al revistei theologice "Predania." După 1944, continuă în exil o susţinută activitate publicistică şi asociativă, curmată doar de moartea sa din 1 mai 1967.
Related Posts with Thumbnails