30.6.09

Basescu explica relatia statului cu BOR ca biserica nationala. Biserica va ramane pilonul de educatie, cultura si patriotism pentru toti romanii.

-- Seful statului a explicat ieri la Husi, la introni­za­rea episcopului Corneliu Barladeanu, ca obiceiul dobandit in timpul man­datului de presedinte al Romaniei de a participa la intronizarea mitropolitilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane are doar semnificatia parteneriatului dintre statul roman si BOR ca biserica nationala.

Afirmatia presedintelui a venit dupa ce duminica el a fost criticat pentru ca a vorbit din fata altarului la intronizarea PS Vicentiu ca episcop al Sloboziei si Calarasilor. Basescu a mai spus ca un motiv in plus pentru prezenta sa la Husi l-a constituit si faptul ca timp de opt ani a fost deputat de Vaslui. "Aceste motive m-au facut sa vin astazi la aceasta ceremonie cu inima deschisa, cu dragoste si cu incredere ca Biserica Ortodoxa Romana va ramane pilonul de educatie, cultura si patriotism pentru toti romanii, inclusiv pentru cei de dincolo de Prut. E o misiune pe care Episcopia Husilor trebuie sa o continue, pentru ca romanii de dincolo de Prut au nevoie sa simta ca fratii lor, ca biserica lor mama este alaturi de ei pentru a-i indruma si a-i tine uniti", a spus Basescu, citat de Mediafax. "La multi ani, Dumnezeu sa va binecuvanteze si va multumesc inca o data, Parinte Patriarh (o fi stiind ceva Presedintele?), pentru invitatia pe care mi-ati facut-o", a afirmat presedintele in finalul discursului tinut la Husi, adresandu-se IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Ulterior, seful statului si-a cerut public scuze fata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, si ii va cere scuze si Patriarhului Daniel, pentru greseala facuta in finalul discursului rostit la Husi, cand s-a adresat IPS Teofan cu formula "Parinte Patriarh".
Irina S. CHIROIU
www.ziua.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails