3.8.09

Daniel Vighi sustine (evident in Cotidianul) drepturile ateilor, ale evolutionistilor, ale iconoclastilor si ale homosexualilor.

Constatăm în aceste zile caniculare cum vlădica Teodosie al Tomisului este târât prin anchetele procuraturii.

Pofta de bani a unor înalţi clerici ai bisericii majoritare căreia îi aparţin mă revoltă mai mult decât orice. Sunt dispus să accept până şi faptul că în comunism ierarhii nu puteau fi altfel decât aşa cum au fost, treacă de la noi, mirenii, ideea că salvarea bisericii a pretins colaborarea. Fie! Cu toate că nu a fost în toată Biserica la fel. Un preot duhovnic la o mănăstire de maici din apropierea Timişoarei îmi spunea în anii ’80 cum a refuzat cârja episcopală pentru că i s-a oferit odată cu angajamentul la Securitate. După revoluţie ne-am despărţit, deoarece mi s-a dezvăluit ca un legionar aspru care nega lagărele naziste de exterminare şi-i detesta pe evrei mai dihai decât pe vremea Inchiziţiei spaniole.

Nu pot înghiţi fundamentalismul religios, după cum nu pot înghiţi extremismul comunist. Poţi urî aprig în numele iubirii aproapelui, după cum poţi urî în numele egalităţii sociale. Amândouă sunt toxice. De la procesul vrăjitoarelor, de la ucazul Inchiziţiei referitoare la limpieza de sangre (spaniolul verde!) faţă de evreii spanioli şi până la prăbuşirea turnurilor gemene ura nu are vârstă. E temeinică şi se ţine alături de Dumnezeu, de Allah, de Isus.

Constat astăzi că tinerii erudiţi cu mânii fundamentaliste nu se supără pe pofta de arginţi din Biserică şi tac dinaintea excursiilor la procuratură ale cutărui vlădică cu tot cu potcap şi cârjă. Aceiaşi nu se supără nici pe simonism (în anii ’90 preţul unei parohii era o Dacie, cât o fi azi?). Îi supără, în schimb, pe junii erudiţi cu apucături de jandarmi doctrinari orice încercare de a susţine drepturile ateilor de a-şi spune ateismul, dreptul evoluţioniştilor de a-şi susţine credinţa lor, dreptul unora de a crede că e bine ca icoanele să fie unde le este locul, adică prin biserici, şi nu prin tot locul pe post de material propagandistic. Şi desigur ura aceloraşi faţă de minorităţile sexuale. Cireaşa de pe tortul jandarmeriei doctrinare pentru că, nu-i aşa?, noi, ca popor ortodox majoritar, n-am avut în istoria noastră parte de buzăranţi (citeşte homosexuali). Aceştia vin de la Occidentul putred în paradisul nostru moral pe care-l defectează iremediabil.

CONFERINTA DICTATURA BIOMETRICA INTERZISA la Onesti. Filmul evenimentelor istorisit de un martor ocular FOTO/VIDEO



Conferinta ,,Dictatura si martiraj” si lansarea cartii: ,,Dictatura biometrica” ar fi trebuit sa se desfasoare la Onesti, vineri 31 iulie, incepand cu ora 17 in Aula Bibliotecii din localitate. In acest sens s-a urmat cadrul legal: cerere depusa cu toate datele in ea, aprobare, plata unei facturi de peste 11 milioane lei pentru 2 ore de activitate. Toate acestea rezolvate s-a trecut la lipirea afiselor, insa doar pe stalpii de iluminat, intrucat in acest oras, doar Primaria are voie sa informeze ceva!
Pentru cei ce nu cunosc, orasul este condus de o echipa formata de tandemul primar PSD Lemnaru - reales prin manipularea varstnicilor la al IV-lea congres (mandat) - si protopopul locului, Alupei, cu state de colaborator si in vechiul si in noul regim, care dirijeaza tot ce misca de peste 15 ani in zona. Pe plan religios este atasat si episcopul locului Ioachim, ,,cantandu-si ” reciproc la mese si intruniri de partid rosu ori bisericesti.
Dumirindu-se ce a aprobat, fiind pusa in miscare masinaria de manipulare si conducere specifica locului, primarul este sunat pe aceasta filiera si i se cere sa anuleze aceasta ,,actiune legionara”. Prezenta pe afis a numelui unui monah de la manastirea Petru Voda si tema actiunii au deranjat pe cei ce conduc dictatorial in aceasta zona.
Acestea sunt etichetele folosite cand ceva nu convine in zona: actiune legionara, samd. In acest mod au fost etichetati si preotii ce acum un an se intalneau in rugaciune, ce au fost apoi santajati si ,, judecati” de catre episcop si camarila locala, lucru prezentat in presa locala si cunoscut de noi credinciosii ce ne-am adresat in scris episcopului locului.
Aici tot ce se desfasoara trebuie sa se afle sub supravegherea, controlul si ,,binecuvantarea” unui vesnic ales, care crede ca ne poate manipula la nesfarsit ca ,,babe ale bisericii”, acesta fiind protopopul locului.
Indusi in eroare de confuzia voita ca locatia ar fi Casa de Cultura, de zvonul ca s-a anulat si de afisul ce a tronat pe usa de la intrare: ca Biblioteca e inchisa intre orele 15 si 19 si ,,Conferinta se suspenda” (vezi foto), cca 80 de oameni au mai asteptat, crezand ca nu poate exista un asemenea dispret si nesimtire de a sfida cetatenii acestui oras de a se intalni liber.
Dar pentru ca, involuntar, s-a dorit ca acest eveniment sa aiba parte si de latura practica, adica de proba indubitabila ca dictatura se pregateste, oamenii au fost nevoiti sa opteze intre a desfasura actiunea pe scarile bibliotecii, de a merge intr-o locatie privata indepartata sau in Parcul orasului la un foisor.
S-a ales aceasta ultima locatie, dat fiind apropierea de biblioteca. La nici 5 minute de la sosirea in aceasta locatie ,,gardienii” Politiei Comunitare a primariei au sosit la fata locului cu o ,,falca in cer si una in pamant” pentru a dispersa ,,manifestarea ilegala”.
Dupa indelungi parlamentari, interventii ale oamenilor, presei locale si din Bacau, telefoane la sefi, s-a ajuns la neimplicarea jandarmilor si politiei; oamenii au ramas doar sub supraveghere, dupa ce in prealabil au fost fotografiati ca infractorii de drept comun.
Contactat telefonic, primarul a declarat, cu nesimtirea unui vechil pe mosie, ca a aflat ca se va lansa o carte pornografica si nazista si de aceea a anulat actiunea. Cat tupeu, manipulare si diversiune pentru un om ce se crede stapanul vesnic al acestui oras.
Si toatea acestea cu un efect nebanuit de cei ce au inteles ca libertatea de gandire si de exprimare nu e pentru oricine.
Foarte multi oameni aflati intamplator in parc: la plimbare, cu copiii la joaca au aflat de spre eveniment si mai ales despre dictatura comunisto-popeasca de la Onesti. Daca ar fi avut in cadrul firesc, nimeni nu ar fi aflat de ea, nu ar mai fi fost nici aceste discutii, dar iata cum consilierii cu cornite si orgoliul fara margini al ai celor ce ne conduc rezolva problemele simple!Actiunea a tinut mai bine de doua ore si s-a desfasurat fara probleme, in final gardienii legitimand din nou organizatorii pentru ai amenda.
Ce zic ei: ramanem cu banii si cu ceva pe deasupra! Speram insa ca organizatorii nu se vor lasa intimidati ca isi vor recupera banii si mai mult decat atat ca vor da in judecata pentru a obtine cel putin cateva sute de milioane, bani necesari in alte actiuni! Nu va lasati manipulati de acest mod golanesc de actiune al ultimilor fosile din muzeul comunismului, sunt slabi, lasi si mai ales impostori.
Ce am putea sa mai spunem: despre afacerile necurate ale primarului, mana in mana cu protopopul, despre dictatura, santajul si supunerea impusa preotilor si credinciosilor, despre vilele construite pe spatele unei catedrale cu bani de la bugetul local, casele, apartamentele si terenurile ,,donate” prin santaj, manipulare si credulitatea unor oameni simpli.
Recent unul din preoti a fost prezent la IML fiind agresat de una din victimele colaterale ale ,,asistentei sociale ” ce o acorda batranilor: fiul unei batrane decedate ce a lasat casa preotului.
De ce nu au intervenit acum cateva luni cand o mare adunare ,,de evanghelizare” a avut loc pe Stadionul de sport, tot al primariei. Au fost buni banii lor si activitatea pentru biserica! Loviti cu stangul in dreptul si de fiecare data creati probleme artificiale din orgoliu si mandrie! Cautati oameni echilibrati care sa va sfatuiasca , nu va rupeti singuri craca de sub picioare! Asa veti dezbina Biserica, asa ajung unii la secte din lipsa de abilitate si dialog, calitati care se confunda cu manipularea, servilismul si aroganta. Noi credinciosii ce stam acum in catacombe nu vom uita toate acestea si vom marturisi mai departe!
Aceste lucruri nu vor ajunge niciodata in presa din zona: totul este aservit, pana si cei de la site-urile si blogurile locale primesc ordine si mesaje de santaj. E o Transnistrie in miniatura aici! Va rugam ajutati-ne sa iesim din aceasta fundatura!
Publicati acest apel, nu doar la raspunsuri, incercati sa il difuzati, cei ce va pricepeti pe cat mai multe forumuri, site de profil, ziare si nu numai.
E vremea marturisirii, altfel nici in catacombe nu ne vom mai putea intalni!
Domnule administator, va rugam lasati o adresa de contact ceva, avem mult mai multe de spus!
Marturisitorii din catacombele unui oras comunist!
Vezi si http://www.apologeticum.wordpress.com/

Secretarul de stat Istvan Haller de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii este omul-cheie al organizatiei homosexualilor, Accept

Iata si un document 'oficial' care arata importanta covarsitoare pe care Accept o are in functionarea CNCD.


http://www.ce-re.ro/proj/34


"In prezent Isvan Haller este unul dintre cei mai activi membri ai CNCD. Datorita eforturilor sale din interiorul organizatiei, CNCD s-a implicat si in activitatile Asociatiei ACCEPT, un exemplu semnificativ fiind participarea unor membri din Colegiul director al CNCD la Gay FEST 2007."


Istvan Haller este omul cheie al Accept in CNCD. Quod erat demonstrandum!

Sursa: http://www.urbaniulian.ro/2009/08/03/secretarul-de-stat-istvan-haller-de-la-cncd-este-omul-cheie-al-accept/
Related Posts with Thumbnails