11.1.12

Maria despre doamna Maria. E greu sa-ti iei ramas bun.

Lucrurile ca viata, moartea, iubirea ne sunt uneori imposibil de inteles. Cum azi poti sa ai totul si maine sa nu mai ai nimic. Cum poti azi sa traiesti si maine sa fii mort. Cum poti azi sa iubesti si maine sa plangi. Vine un timp cand realizezi ca trebuie sa te uiti in jur si sa-ti faci o idee de ceea ce ai, sa apreciezi fiecare gest, caci s-ar putea ca maine sa fie prea tarziu.
       E mereu greu sa-ti iei ramas bun. E mereu greu cand te gandesti ca n-ai apucat. N-o sa fie niciodata usor sa stii ca s-a terminat. Ideea este cum s-a terminat. Daca ultima data ati ras, inseamna ca, de-acolo de unde e, o sa rada amintindu-si de clipele frumoase. Daca ultima data ati plans, o sa plangi de fiecare data cand te gandesti ca mai erau atatea de facut...”
     Astept s-o vad din nou inflorind in usa casei cand asteptam la poarta de frica lui Gruia sau, in ultimul timp, a Caiei. Astept sa-i aud rasetul in telefon si sa ne spuna iar ca Google merita vase de mancare mai bune. Astept sa-i vad bucuria de pe fata cand ne vede la usa ei sau zambetul cand ne amintim de intamplarea cu geamul spart. Oricat mi-as repeta in cap, nu pot sa cred ca nu mai e langa noi. Nu vreau sa mi-o imaginez cu mainile pe piept intr-un sicriu rece. Nu vreau sa-i vad numele inscriptionat pe o cruce. Nu vreau si nu pot, mi-e imposibil. Vreau sa-i vad numele in josul unui articol sau la finalul unui video. Am iubit-o, o iubim si o vom iubi mereu pe doamna Maria si se va afla mereu in inimile noastre. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!
 
Maria
Related Posts with Thumbnails