11.3.09

Senatul a amânat pentru luni votul în cazul paşapoartelor biometrice

Plenul Senatului a hotărât, miercuri, să amâne pentru luni, 16 martie, votul final pentru OUG prin care se introduc paşapoartele electronice, raportul suplimentar al Comisiei juridice a Senatului neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.Cu ocazia dezbaterii raportului comisiei juridice, senatorul Urban Iulian, al carui amendament fusese respins in Comisia Juridica cu scor strans " 4 voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere" a cerut Plenului Senatului sa ia act de faptul ca isi mentine amendamentul ca da posibilitatea celor care din motive de constiinta sau religioase refuza pasapoartele cu date biometrice incluse, si care vor putea solicita eliberarea unor pasapoarte simple temporare.S-a trecut la vot, si amendamentul senatorului Urban Iulian a fost initial admis de catre Senat.Cand insa s-a trecut la votul asupra raportului de admitere a legii privind pasapoartele biometrice, acest raport a fost respins de plenul Senatului; in consecinta s-a trecut la votarea respingerii ordonantei 207 din 2008, insa surpriza a constat in faptul ca, s-a votat impotriva respingerii ordonantei astfel incat votul se va relua in sedinta de luni .

Un călugăr, Teodosie Bălan, de la mânăstirea Petru Vodă, a fost prezent, astăzi, în plenul Senatului unde a împărţit materiale împotriva introducerii paşapoartelor biometrice. Acesta susţine o variantă prin care paşapoartele electronice să fie emise la cerere, pentru cei care doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii, în caz contrar să rămână doar paşapoartele obişnuite. "Ne propunem să modifice OUG, astfel încât cine vrea act biometric să facă cerere scrisă, iar nouă celorlalţi, care socotim că suntem atinşi în conştiinţa noastră religioasă de această măsură venită din afară şi sterecurată pe şest, fără dezbateri, să ni se dea dreptul să folosim actele pe care le avem", a afirmat părintele, precizând că vorbeşte "în numele ortodoxiei bisericii din ultimii 2000 de ani".



amendamente-oug-207-2008-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-248-2005-privind-regimul-liberei-circulatii-a-cetatenilor-romani-in-strainatate

Stire preluata de pe site-ul senatorului Iulian Urban (urbaniulian.ro). Tot pe acest site găsiţi şi reacţiile românilor faţă de introducerea actelor biometrice. Haideţi să-i bombardăm în continuare cu mesajele noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails