18.6.09

Raspunsul unui "prost" catre un anonim iritat de orientatorul in zig-zag Razvan Codrescu

Draga Anonimule, cand am vazut ca nu te semnezi m-am gandit ca s-ar putea sa fii Razvan Codrescu. Mi-am revenit rapid citind comentariul. "Anonimul" Razvan Codrescu nu ar putea sa scrie asa ceva despre el insusi. Cei care-i cinstesc postarile "anonime" (meteahna veche a celui care raspundea unor scrisori imaginare la o revista pretins crestina) de pe blogul sau stiu cat e de narcisist.
Stiu, dle Codrescu, sunt conspirationist, deci prost. Pentru dumneavoastra este prost cel care crede ca Eminescu a murit, cel care crede ca Eminescu trebuia eliminat cu orice pret pentru nationalismul sau "epidemic" sau cel care prefera explicatia razbunarii iudeo-masonice impotriva lui Eminescu si a Neamului Romanesc. In aceste conditii, recunosc: sunt un prost. Pentru mine Eminescu trebuie cinstit ca un martir (asa cum ne spun doamna Aspazia Otel Petrescu si eminescologul Theodor Codreanu,chiar daca pentru dumneavoastra sunt incompetenti sau pretinsi eminescologi), Eminescu a fost, mai intai, omorat civil si apoi fizic (asa cum o demonstreaza stralucit, alaturi de altii, Profesorul N. Georgescu, dar stiu ca nu acceptati sa studiati opera celor care v-au administrat lectii usturatoare), iar despre razboiul dus impotriva poporului roman de structurile oculte au marturisit generatii si generatii de romani, dintre care cea interbelica in mod special. Prefer sa fiu prost alaturi de ei, decat destept alaturi de orientatorul in zig-zag Razvan Codrescu si Claudiu Prea-Tarziu. Dar poate ati folosit cuvantul "prost" gandindu-va la semnificatia lui crestina. Parintele Galeriu spunea ca "prost" inseamna simplu, iertat. De aceea se zice Pavel "cel prost". Adica cel iertat. Tot Parintele, caruia am vazut ca-i postati din cand in cand cate o predica, spunea ca de aici vine vorba "bogdaproste". Adica, Dumnezeu sa ierte. In acest sens, acceptam sa fim prosti.
Atunci cand esti plin de tine nu mai incape nimic in tine de la altul. Si cred ca, iertati-ma ca va spun, acesta este motivul pentru care trageti gloante in toata lumea. Indiferent ca sunt fosti detinuti politic, monahi, monahii, oameni de cultura remarcabili, golani din Piata Universitatii sau tineri invatacei.
Dumnezeu sa va ierte, domnule Razvan Codrescu!

Vezi si
Marturisitoarea Aspazia Otel Petrescu despre credinciosul frate Mihai Eminescu

3 comentarii:

  1. Anonim6/18/2009

    Mai bine prost decat tradator!

    RăspundețiȘtergere
  2. mirela6/22/2009

    Trebuie sa recunosc ca eu am cam fost smintita de Razvan Codrescu cu afirmatiile sale despre crestinismul lui Eminescu. Vreau sa multumesc revistei Veghea pentru lamuririle aduse prin corpusul de materiale avand ca tema acest subiect.
    Acum vad ca abordati o noua tema: martiriul lui Eminescu. Exista vreo marturie a unui parinte duhovnicesc?
    Dupa ce am citit cartile lui Theodor Codreanu si Nae Georgescu, inclin sa cred acest lucru. Ar fi pentru linistea sufletului meu o astfel de marturie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin6/22/2009

    "Dar cel care va sminti pe unul din acestia mici, mai de folos i-ar fi sa-si atarne o piatra de moara de gat si sa se inece in adancul marii" (Matei 17,6)
    "Sa facem tot posibilul pentru a nu fi un subiect de sminteala si de cadere aproapelui nostru. Oricat de curata si de sfanta ar fi viata noastra, daca ii smintim pe altii, totul este pierdut pentru noi." (Sf. Ioan Gura de Aur, Comentar la Evanghelia de la Ioan, omilia LVII, 2, P. 284)
    Acestea despre sminteala adusa aproapelui.
    In ce priveste intrebarea dumneavoastra, acelasi lucru l-am intrebat pe Parintele Justin. Sfintia Sa mi-a raspuns ca putem vorbi despre moartea martirica a lui Eminescu. Mai mult, Parintele a spus ca si-a pus aceasta problema inca de cand a citit opera lui Eminescu.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails