9.8.09

Adevarul: Israelienii, solidari cu homosexualii

Capitala Tel-Aviv a fost scena unei adunări a peste 20.000 de persoane care-şi exprimau solidaritatea cu comunitatea homosexualilor, îndoliată săptămâna trecută de un atac soldat cu doi morţi.

Preşedintele Shimon Peres şi-a anunţat prezenţa pentru a rosti un discurs, în compania ministrului educaţiei, Gideon Saar.

"Noi continuăm cu mândrie adunarea de solidaritate, de toleranţă şi de amintire", era textul scris pe o pancartă amplasată pe o scenă instalată în faţa Pieţei Yitzhak Rabin, vizavi de municipalitatea Te-Aviv-ului.

În 1 august, un necunoscut mascat şi îmbrăcat în negru a deschis focul într-un centru de ajutor psihologic pentru tineri homosexuali din Tel-Aviv. Un tânăr, monitor în acest centru, şi o adolescentă au fost ucişi, iar alte 12 persoane - rănite, dintre trei sunt în stare gravă.

Poliţia a desfăşurat importante forţe pentru a proteja adunarea, ca urmare a unor ameninţări cu atentate transmise prin internet sau telefon. Un soldat ultraortodox, suspectat că ar fi autorul unora dintre aceste ameninţări, a fost arestat la Ierusalim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails