7.8.09

Hidra cripto-comunistă contra Vetrei Monahale de la Râpa Robilor

Dintr-un interviu luat de R. Udrişte părintelui Papacioc (fost deţinut politic la închisoarea din Aiud) aflăm că Osuarul de la Aiud s-a făcut în pofida unor serioase opoziţii. "Cu foarte mare greutate" s-ar fi ridicat şi corpul de chilii al celor care şi-ar dori acolo o biserică adevărată pentru vatra Mânăstirii care să-i cinstească pe martirii închisorilor comuniste.

Nu numai pe cei de la Aiud, şi pe martirii nenumăratelor alte locuri de tortură după gratii în care devotaţii spionajului sovietic au omorât în chinuri cca. două sute de mii de români din cei aprox. două milioane de întemniţati pe diferite termene în două decenii (v. Harta gulagului comunist, Chene-Bourg, Elvetia). Cei care luptă pentru cinstirea Râpei Robilor drept "cel mai sfânt loc din România" (Păr. Justin Pârvu) consideră proiectul construirii unei Mânăstiri (modeste) în stil curat românesc de stringentă actualitate. Intr-o întregistrare video de la Aiud o maicuţă amintea timid de o amînare de şase ani a construcţiei bisericii. Ceea ce a fost imediat sancţionat prin reproşul că nu stă la mânăstire [şi vine la Aiud să încurce lucrătura oficială].

În cele ce urmează vom arăta câteva din tertipurile hidrei cripto-comuniste pentru împiedicarea şi deturnarea cinstirii celor 200000 (douăsutedemii) de martiri ai temniţelor comuniste printr-o vatră monahală la Râpa Robilor.

1. Fie se exagerează considerându-se improvizaţia dedesubtul Monumentului ce figurează o cruce orizontală (şi nu verticală!) drept biserică în toată regula, fie se pune în rând cu o biserică parohială viitoarea Biserică a Mânăstirii Sfinţilor Neamului, unică prin situarea ei pe "cel mai sfânt loc al României post-comuniste".
2. Se încearcă desfiinţarea vieţii monahale de la Râpa Robilor prin falsa "europenizare" a "obiectivului". Modesta (şi fireasca) iniţiativă de a se construi o biserică trece în planul al II-lea (al III-lea, al IV-lea etc). În prim plan este împins cu surle şi tobe proiectul impunător (costisitor si de dubioasă utilitate) al unui "Centru de martirologie".
3. Lăsând de-o parte falsa închipuire că martiriul sfinţilor ar putea vreodată fi studiat "ştiinţific", fapt neluat în considerare de feţele bisericeşti implicate în susţinerea acestei diversiuni, se pare că la ora actuală nu se lucrează decât spre edificarea unei asemenea "opere" cu multe şi nebănuite faţete posibil a fi folosite împotriva românilor, în stilul denumirii "experimentului Nikolski" cu numele "Experimentul Piteşti" (diabolică tortură psihică şi fizică de durată ce l-a avut printre martiri pe Costache Oprişan, mort la Jilava).
4. Dacă ar fi să ne luăm după şablonul cripto-comunist al combaterii "provincialismului", construirea unor obiective laice pe tema "torturii pe înţelesul tuturor" e sigur de preferat oricăror proiecte ancorate în realităţi exclusiv româneşti. De ca şi cum de ruga sfinţilor români ar beneficia doar românii…
5. Cei douăzeci de ani de post-comunism n-ar fi încă destui pentru trecerea în rândul sfinţilor a "sutelor şi miilor" (păr. Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor) de schingiuiţi pentru că erau "preoţi sau credincioşi". Cum vedem, numărul celor care "au murit în temniţele comunismului, care au fost prigoniţi, închişi, bătuţi, ţinuţi în frig şi foame" (păr. Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor) ar fi fost, vezi Doamne, de "sute şi mii". De mult se ştie că hidra cripto-comunistă iubeşte minciuna statistică. În ce priveşte numărul victimelor de după gratii, preferă numerele cât mai mici, mai micuţe. La Colocviul Noica de la Alexandria, Ana Blandiana vorbea pe 25 iunie 2009 de "fişele" celor 93000 de întemniţaţi care ar reprezenta cam o cincime din deţinuţii politici.
6. După opinia păr. Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, "canonizându-i pe martiri ar trebui să-i arătăm cu degetul pe călăii lor", iar biserica nu condamnă pe nimeni, căci de la toţi păcătoşii speră îndreptare.

7. Centrul de "martirologie" ar înlesni depăşirea opreliştei care a împiedicat să fie sanctificaţi sfinţii închisorilor, pentru că aici şi numai aici s-ar "dezvălui şi cine au fost călăii" (Claudiu Târziu). Acel secret care a încetat de mult să fie secret fiind ştiut de toată lumea, ar urma să fie etalat în vitrinele centrului european, care, uite, trece vara, şi încă n-a-nceput să fie construit (Claudiu Târziu). De construirea unei Biserici pentru Sfânta Mânăstire de la Aiud, fostul redactor la Radio Europa Liberă nu suflă o vorbă! În schimb ţine să noteze că "deja la Aiud există un schit iar ca biserică e folosit chiar Monumentul".

După încheierea succintei enumărări, cu inima strânsă, vom mai menţiona cea mai josnică minciună pe care a imaginat-o hidra cripto-comunistă, care nici pe vii şi nici pe morţii acestui neam nu-i lasă în pace. Ca să nu se considere Râpa Robilor drept "loc sfânt" s-a lansat zvonul că acolo nu s-ar găsi oase de martiri. Oasele ar avea o altă provenienţă. Făcută să circule "pe şoptite", lansată de "răspândaci" şi dusă din om în om, prin lipsa de discernămînt pe care se bazează manipularea, lucrarea diavolului a prins contur în neruşinata mincină că oasele din Osuarul de la Aiud n-ar fi de la martirii închisorii ci ele ar proveni…de la…Sanatoriul de tuberculoşi !!! Cum să nu transmită mai departe omul simplu asemenea zvon? Cum să-i treacă unui om cu frica lui Dumnezeu prin minte că bolnavii din Sanatoriu nu au fost marţieni ? Că cei morţi la Sanatoriu au fost luaţi de familiile lor (ceea ce nu era permis pentru cei decedaţi în închisoare). Un pic de discernământ ar fi oprit difuzarea minciunii sfruntate. Dar cum să-şi imagineze cineva că unul din capetele hidrei cripto-comuniste s-a repezit la moaştele făcătoare de minuni?

Spre deosebire de morţii de la Sanatoriu care au fost îngropaţi fiecare în locul său de baştină după anunţarea familiei, doar cei din închisoare, odată morţi, erau aruncaţi la grămadă. Decesul deţinuţilor politici nu era anunţat imediat familiilor, nici corpul răposatului dat spre creştinească îngropăciune. Să aibe unii cu ce să umple azi Osuarul de la Aiud.

Isabela Vasiliu Scraba

3 comentarii:

  1. V-ati gandit ca CENTRUL DE MARTIROLOGIE de la Rapa Robilor va prezenta Holocaustul ca in SUA unde pe seama romanilor e pus antisemitismul administratiei unguresti din Jumatatea de Ardeal oferita de Hitler maghiarilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin8/08/2009

    Romanii au ajuns sa fie invinovatiti pentru toate relele acestei lumi. Ba suntem antisemiti, ba se incearca socotirea romanilor ca responsabili de insturarea regimului comunist in tara noastra. Se uita ca regimul comunist a fost unul de ocupatie si se incearca transferarea vinovatiilor reale asupra poporului roman.
    In ce priveste intrebarea dumneavoastra, as raspunde tot cu o intrebare: cine ar fi evreii,in cazul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim8/09/2009

    1Şi-am văzut ridicându-se din mare (din gloate multe, din popor) o Fiară având zece coarne şi şapte capete ; şi pe coarnele ei, zece steme; şi pe capetele ei, nume blasfemiatoare .
    2Şi Fiara pe care-am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Şi Balaurul (diavolul) i-a dat Fiarei (comunismul, curva cea rosie care umbla beata de sangele mucenicilor) puterea lui şi tronul său şi stăpânire mare.
    3Şi unul din capetele Fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte a fost vindecată; şi tot pământul s'a minunat ţinându-se după Fiară .(comunismul a cazut dar nu de tot)
    4Şi i s'au închinat Balaurului, pentru că el i-a dat Fiarei stăpânirea; apoi i s'au închinat Fiarei, zicând: „Cine-i asemenea Fiarei şi cine poate să se războiască împotrivă-i?...“
    5Şi i s'a dat ei gură să grăiască vorbe mari şi blasfemii; şi putere i s'a dat să lucreze timp de patruzeci şi două de luni .
    6Şi gura şi-a deschis-o spre blasfemii împotriva lui Dumnezeu, să-I blasfemieze numele şi locuinţa, pe cei ce locuiesc în cer.
    7Şi i s'a dat să facă război asupra sfinţilor şi să-i biruie; şi i s'a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
    8Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt de la'ntemeierea lumii scrise'n cartea vieţii Mielului înjunghiat .
    9Dacă are cineva urechi, să audă!:(chiar asa, i-a uitati-va la Asia)
    10Cine duce'n robie, în robie e dus; cine ucide cu sabia, de sabie trebuie ucis. Aici e răbdarea şi credinţa sfinţilor .
    11Şi-am văzut o altă Fiară , ridicându-se din pământ(neocomunismul, care pleaca nu de la gloate, de la popor ,ci de la cei mai cu stare, fostii sefi, activistii, burghezia proletara); şi avea două coarne, asemenea unui miel, dar grăia ca un balaur.
    12Şi toată puterea primei Fiare o face în faţa acesteia. Şi face ca pământul şi locuitorii de pe el să se'nchine Fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
    13Şi face semne mari, pân'la a face ca foc să se coboare din cer pe pământ înaintea oamenilor;
    14şi prin semnele ce i s'a dat să facă'n faţa Fiarei îi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ, spunându-le celor ce locuiesc pe pământ să-i facă chip Fiarei care poartă rană de sabie şi a rămas în viaţă.(COMUNISMUL VA REANVIA SUB UN ALT CHIP.ACEST NOU CHIP VA FI ZIDIT DE NEOCOMUNISTI, DE BURGHEZIA PROLETARA, PE BAZE TEHNOLOGICE IMPRESIONANTE CARE VOR DETERMINA CREDEREA CA, IATA ,AVEM RAIUL PE PAMANT, ASADAR CE NE MAI TREBUIE DUMNEZEU?!)
    15Şi i s'a dat ei să-i dea chipului Fiarei un duh , (WWW ) pentru ca chipul Fiarei să şi grăiască(ceea ce a lipsit comunismului a fost taman acest „internet”, aceasta forta cu adevarat diabolica acest „duh”care si uneste dar si desparte dar care mai presus de toate da celor care-l au, putere.Daca internetul ar fi existat ceva mai devreme ca sa poata fi folosit ca arma de propaganda ar fi fost dezastru pe pamant!Uitati-va ce au facut cu radioul si mai ales cu televizorul.) şi să facă'n aşa fel ca toţi cei ce nu se vor închina chipului Fiarei să fie ucişi.(indepartati din viata lumeasca)
    16Şi pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei liberi şi pe robi (asadar nu va scapa nimeni decat doar sfintii care nici nu cumpara, nici nu vand)îi face(nu-i obliga, nu-i sileste, îi face, democratic) să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte,
    17încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde , fără numai cel ce are semnul: ( chipul globalizarii ) numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei.
    18Aici e'nţelepciunea! Cine are pricepere, să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase .(666 nu este decat un simbol al numelui fiarei dar numele acesta noi il stim deja:comunismul, adica raiul pe pamant, adica anularea operei mantuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails