30.9.09

SENATORUL IULIAN URBAN: Cine ameninta libertatea presei in Romania? Victor Roncea dat afara de la Ziua pentru ca nu-l scuipa pe Basescu

Cine ameninta libertatea presei in Romania? Victor Roncea dat afara de la Ziua pentru ca nu scuipa si flegma suficient pe Basescu
29 Sep, 2009

Imi aduc si acum aminte de "Coalitia Opriti Codurile". Cat de mult luptau ei sa demonstreze ca Parlamentul doreste sa-l inrobeasca pe ziarist, sa-i ia dreptul la libera exprimare. Am reglat problema, am eliminat din Codul Civil prevederile care reglementau dreptul de exprimare.
La nici trei luni de zile, un ziarist, Victor Roncea, este pur si simplu executat de patronii ziarului Ziua, pentru ca are viziuni care nu implica strategia de flegmare, scuipare si injurare a lui Base.
Cine ameninta asadar libertatea de exprimare a ziaristului roman? Se pare ca mogulul, patronul de presa.
Intreaga poveste o puteti citi aici:

http://victor-roncea.blogspot.com/2009/09/saracii-moguli-ii-doare-adevarul.html


Ramane intrebarea si provocarea pentru ziaristii care inca lucreaza in redactia Ziua: vor avea curajul, decenta profesionala, verticalitatea morala sa se solidarizeze cu ziaristul si colegul lor Victor Roncea sau vor prefera sa isi vanda constiinta pe argintii in schimbul carora trebuie sa improaste in prezidentiabilul Base ? Ne vindem sau nu sufletul si convingerile jurnalistice? Astept reactia jurnalistilor care clamau lipsa de independenta a presei.
Dezbateri Publice -

http://www.urbaniulian.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails