Un parinte duhovnic spunea odata: Cine crede ca se trage din maimuta, se trage din maimuta, cine crede in Dumnezeu, e fiul lui Dumnezeu.
Avem o veste proasta pentru domnia sa. Fosila extrem de bine conservata a primatului cunoscut ca "Ida" nu este legatura lipsa dintre omenire si maimute, ci apropiata de lemuri, conform celor mai recente declaratii ale cercetatorilor.
Ministrul desemnat al Educatiei de catre Lucian Croitoru, Daniel Funeriu, afirma, intr-un interviu acordat miercuri HotNews.ro si realizat de Dan Tapalaga, ca darwinismul trebuie studiat in scoli, pentru ca este o teorie stiintifica validata. Cat priveste prezenta simbolurilor religioase, a declarat: "Eu, de exemplu, cand ma uit la o icoana, ma gandesc la traditie si abia apoi sunt penetrat de sentimentul religios cand ma uit la acea icoana". Funeriu este unul dintre expertii cooptati in Comisia prezidentiala si si-a adus aportul atat la pactul national pentru educatie, cat si la redactarea legilor din domeniu.
"Nu suntem in situatia sa alegem, ori darwinism, ori religie. Noi trebuie sa oferim copiilor Romaniei alternative si ei sa decida ce li se potriveste mai bine. Vreau sa spun clar, limpede, cu subiect si predicat: darwinismul este o teorie stiintifica validata care trebuie studiata in scoala explicit, nu doar implicit. In acelasi timp, Constitutia Romaniei garanteaza studiul religiei in scoala. Stiinta nu poata sa raspunda la toate intrebarile pe care si le pun oamenii, indivizii, tot asa cum religia, sentimentul religios, nu poate sa suplineasca progresele stiintifice si tehnice. Prin urmare, cred ca va trebui sa avem o discutie foarte relaxata, foarte responsabila, in care sa depasionalizam acest subiect".
Despre prezenta simbolurilor religioase in salile de clasa, el a declarat: "As vrea sa va dau un raspuns simplu, raspunsul din punctul meu de vedere nu este simplu. Simbolurile religioase au doua caracteristici: ele sunt intr-adevar simboluri religioase, dar au si o latura a traditiei, a culturii noastre nationale. Eu, de exemplu, cand ma uit la o icoana, ma gandesc la traditie si abia apoi sunt penetrat de sentimentul religios cand ma uit la acea icoana. Deci, eu cred ca trebuie sa avem o abordare in primul rand legala, mai apoi cred ca trebuie sa le gandim din prisma traditiilor".
Ziua Online
Sunt diriginte la clasa a V-a.
RăspundețiȘtergereElevii mai au fost invatati de parintii lor sa se roage.
Ei spun Tatal Nostru inainte sa inceapa orele si la sfarsit.
E adevarat ca uneori mai uita.
Dumnezeu sa ne binecuvanteze!
Pentru ca copiii sa aleaga trebuie sa ii ajutam sa capete discernamant. Ce alegerea este aceea intre lucruri pe care nu le cunosti temeinic. In ce spirit ii crestem pe copii, in cel ateist sau in spiritul parintilor nostri, care au fost crestini? Eminescu spunea ca Biserica Ortodoxa e maica poporului roman. Ar trebui sa luam exemplul copiilor de musulmani care deprind coranul in timp ce sug la tzatza. Pe aia nu-i intreaba nimeni daca vor sa creada altceva. Noi facem pe corectii. Pai corect e sa ne crestem copiii in traditiile inaintasilor nostrii, cu care avem tupeul sa ne mandrim, dar ale caror valori le nesocotim. Pe baiatu asta - ministru sau ce-o fi el - care se da exemplu de cum il penetreaza pe el sentimentul religios, pe vremea lui Stefan l-ar fi batut cu biciu pana-si scuipa ficatii, pentru tampeniile lui darwiniste.
RăspundețiȘtergere