22.1.10

Stranepoata lui Hermann Goering: "M-am sterilizat ca sa nu transmit mai departe sangele unui monstru". Necredinta duce la aceleasi metode.

Descendentii liderilor regimului nazist au vorbit pentru prima data in fata camerelor de filmat despre resentimentele pe care le au fata de stramosii lor in cadrul documentarului "Copiii lui Hitler", regizat de Chanoch Zeevi. Printre ei s-a numarat si Bettina Goering, stranepoata lui Goering, comandantul aviatiei militare a Germaniei naziste, care a marturisit ca a mers pana acolo incat s-a sterilizat pentru a nu "transmite mai departe sangele unui monstru". Regizorul documentarului a declarat ca a descoperit "similaritati fascinante" intre sentimentele celor inruditi cu initiatorii Holocaustului si victimele acestora, realteaza "Daily Mail" in editia electronica de joi. Bettina Georing, care traieste in prezent in Santa Fe, New Mexico, povesteste in documentar ca atat ea, cat si fratele ei, au renuntat in mod voluntar la posibilitatea de a face copii. "Mi-am legat trompele pe cand aveam 30 de ani pentru ca ma temeam ca as putea crea un alt monstru. Eu arat ca el - ochii, pometii, profilul. Seman mai mult cu el decat propria lui fiica", a spus ea. Bettina Goering a precizat ca tatal ei, care a murit in 1981, nu a vorbit niciodata despre Holocaust sau despre fostul comandant al Luftwaffe. "Dar bunica mea era mai putin evaziva - ea il adora", a adaugat ea. "Ca sefa a Crucii Rosii in Germania nazista, ea se invartea prin cercul celorlalti lideri de top si avea multe poze in care era infatisata alaturi de Hitler. Odata ne uitam la un documentar TV despre Holocaust si ea a inceput sa strige Toate astea sunt minciuni, nu s-a intamplat asa". Cea mai dificila parte este sa admit ca as fi putut sa-l plac. Am fost extrem de socata de asta. Acum ma accept mai mult pentru ceea ce sunt, indiferent ce cuprinde asta - partile bune, partile rele si urate", a incheiat Bettina Georing.

Alina OLTEANU

http://www.ziua.ro


Un comentariu:

  1. Mariana1/22/2010

    Aveti dreptate! Necredinta ne duce in iad. Care-i diferenta intre mentalitatea acestei doamne si conceptiile nazistilor, care recurgeau la sterilizare pentru "purificarea" rasei?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails