19.2.10

Parlamentul European ne îndeamnă la promiscuitate prin promovarea unor rapoarte pro-avort şi pro-homosexualitate. Recomandări ale Alianţei Familiilor.

Relatam citeva stiri recente si mai relevante din Parlamentul European privind valorile.

Raportul Tarabella
Pe 10 februarie PE a adoptat, cu un vot de 412 la 212, Raportul Tarabella privind “Egalitatea Intre Barbati si Femei in Uniunea Europeana.” Raportul prezinta citeva probleme pentru familie si valori. In primul rind, in Paragraful X din Preambul, afirma ca “recunoasterea unei autonomii fizice si sexuale depline a femeilor este o conditie necesara unei politici de sanatate sexuala si reproductiva.” (“… recognition of the full physical and sexual autonomy of women is a precondition for any successful sexual and reproductive health rights policy”). In al doilea rind, Paragraful 38 afirma ca “femeile trebuie sa aibe control asupra drepturilor lor sexuale si reproductive, in special prin acces facilitat la avort si masuri contraceptive” (“women must have control over their sexual and reproductive rights, notably through easy access to contraception and abortion”). In al treilea rind, se afirma ca femeile trebuie sa aibe acces in mod gratuit la consultatii privind avortul, iar barbatii trebuie sa fie sensitivizati in privinta responsabilitatilor proprii care le revin in domeniul reproductiv si sexual. Textul Raportului il aflati aici http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2010-0004&language=EN
Dupa cum e evident, Raportul promoveaza avortul si notiuni radicale, nefiresti si necrestine privind sexualitatea umana. Autonomia sexuala a fiintei umane e definita ca un drept. Este o notiune nu numai extrema si radicala dar mai ales una nefireasca, o norma de conduita anormala si periculoasa. Transforma sexualitatea umana intr-o comoditate. Denota prostitutie, ceva impotriva firii si a cugetului, ceva irational si imoral, infidelitate in casatorie, permisivitate, promiscuitate si iresponsabilitate. Care parinte ar promova “autonomia sexuala” ca principiu de viata si conduita pentru copiii lui?
Constiinta si bunul simt ne indeamna la responsabilitate si cumpatate, iar Parlamentul European la promiscuitate. La o politica negindita si lipsita de intelepciune. Autonomia sexuala este o contravaloare evidenta. O aberatie de la normele naturii si firii. O aberatie de la modul in care Dumnezeu ne-a conceput ca fiinte umane dependente unele fata de altele, mai ales in cel mai intim aspect al vietii noastre, adica sexualitatea. Acest aspect, mai mult ca oricare altul, ne defineste identitatea, si ne asigura o viata intima sanatoasa. Generatiile trecute ne-au invatat, iar noi la rindul nostru invatam pe copiii nostri ca ceia ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta. Autonomia sexuala desparte aceasta uniune pe care Dumnzeu a numit-o desavirsita. Sotul si sotia formeaza un singur trup, pe cind autonomia sexuala submineaza aceasta solidaritatea in familie si casnicie, transformindu-le in relatii de convenienta intre parti asa zise autonome.
Raportul insa denota si un iz totalitar. Nu e de competenta Parlamentului European sa ne reglementeze viata sexuala si intima, mai ales in directii care sunt impotriva firii. Nici sa ne indoctrineze in notiuni corecte din punct de vedere politic, la moda in metropolele depravate ale Europei, concepute si promovate de academicieni si intelectuali carora le lipseste sensul moralitatii, dar care contravin invatarura si practica crestina. Raportul Trarabella reflecta tocmai aceasta cotituta radicala in gindirea intelectuala europeana privind sexualitatea. De aceia trebuia respins.

Remarcam deasemenea ca din punct de vedere al structurilor europene, Raportul violeaza, in privinta avortului si a sexualitatii, principiul subsidiaritatii enuntat in Tratatul de la Lisabona (“the principle of the subsidiary.”) Avortul este o competenta interna a statelor membre, nu una unionala. (Asupra acestui subiect va recomandam comentariul alaturat www.c-fam.org/blog/id.102/blog_detail.asp)
Cum au votat europarlamentarii Romaniei?
Raportul Tarabella a fost votat favorabil de europarlamentarii PNL, PSD, iar din partea PDL doar de Monica Macovei. Majoritatea europarlamentarilor PDL au votat impotriva, printre ei si Elena Basescu. PRM a dat doar un vot, prin d-l Tanasescu, votul lui fiind favorabil Raportului.
Rezolutia Asupra Croatiei
Tot pe 10 februarie PE a adoptat o Rezolutie privind progresul Croatiei in integrarea europeana. Rezolutia include si Articolul 19a care condamna Croatia pentru ca nu face eforturi suficiente sa previna atacurile “homofobe” impotriva homosexualilor prilejuite de paradele homosexuale. Textul Rezolutiei il aflati aici http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2010-0067+0+DOC+XML+V0//EN Rezolutia a fost adoptata cu un vot de 321 la 250. Europarlamentarii romani au votat Rezolutia in mare masura dupa cum au votat si Raportul Tarabella.

Raportul Asupra Macedoniei

Tot pe 10 februarie PE a adoptat o Rezolutie privind Macedonia. Paragraful 14 condamna Macedonia pentru ca a omis sa includa, intr-un proiect de lege antidiscriminare initiat recent, orientarea sexuala. In plus, cere Macedoniei sa includa orientarea sexuala in categoria nediscriminarii la locul de munca, prestarea de servicii, educatie, institutii publice si viata privata. Nu dispunem de lista voturilor, dar ne imaginam ca europarlamentarii romani au votat tot cum au votat rezolutia de condamnare a Croatiei si Raportul Tarabella. Textul Rezolutiei Macedonia il aflati aici http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2010-0024+0+DOC+XML+V0//EN&language=EN (NOTA: remarcam ca statul american Virginia tocmai a abrogat legea antidiscriminarii pe baza de orientare sexuala www.newser.com/.../va-governor-removes-gays-from-discrimination-policy)
Efectul Rapoartelor si Rezolutiilor
Rapoartele si rezolutiile adoptate de Parlamentul European nu sunt obligatorii pentru statele membre. Sunt totusi un barometru al orientarilor ideologice ale europarlamenterilor si sunt folosite ca evidenta a “valorilor europene” despre care auzim si citim zilnic in media.
Concluzia Noastra
Concluzia noastra ramine neschimbata de cind am inceput sa monitorizam voturile europarlamentarilor romani acum 3 ani. Europarlamentarii PSD si PNL voteaza, in mod consistent, impotriva valorilor, si in favoarea avortului, a homosexualitatii, si a contravalorilor in general. Intre europarlamentarii PNL remarcam in mod special voturile consistent antivalori ale lui Renate Weber, iar de partea PDL voturile consistent provalori ale lui Elena Basescu. Voturile PRM sunt surprinzatoare, insa in sens negativ. Majoritatea voturilor PRM defavorizeaza valorile. Pina in prezent d-l Gigi Becali nu a votat nici o rezolutie sau raport care implica valorile, d-l Vadim Tudor voteaza rar dar consistent impotriva valorilor, iar d-l Tanasescu voteaza des, dar de obicei impotriva valorilor. AFR monitorizeaza si va continua sa monitorizeze aceste voturi si in conjunctura potrivita va mobiliza alegatorii sa voteze impotriva europarlamentarilor antivalori, lenesi, sau indiferenti fata de valorile noastre crestine si traditionale.
Recomandarea Noastra
Cum unii dintre voi deja ati facut-o cu alte ocazii, va rugam din nou sa adresati note de dezaprobare europarlamentarilor romani. In linkul alaturat aflati numele si adresele lor electronice. http://www.europarl.europa.eu/members/expert/searchForm.do?language=EN In plus insa, si cel mai important, va indemnam sa va rugati pentru ei. Au nevoie de schimbarea launtrica si de innoirea mintii pe care doar Dumnezeu le poate da.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails