9.2.10

Toni Tecuceanu, ucis de o bacterie contractată în spital


Dosarul medical al lui Toni Tecuceanu a ajuns într-un final în mâinile familiei. Paul, fratele lui Toni Tecuceanu, a reuşit să intre în posesia fişei medicale, aşa cum îşi dorea de la început.

În dosarul lui Toni se menţionează că acesta a contractat bacteria acinetobacter, un germen întalnit în aparatele de ventilaţie de la Terapie Intensivă. Paul Tecunceanu îşi doreşte ca cei din spital să plătească pentru fapta lor. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi şti dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu.

Dosarul medical a ajuns la familia Tecuceanu la 31 de zile după decesul acestuia, după ce cererea fratelui său a fost iniţial refuzată. Iniţial, medicii de acolo mi-au zis să fac o cerere şi mi se va da dosarul. Şi secretara de la Institut mi-a spus să fac o solicitare scrisă. Acum primesc un refuz. Nu înţeleg de ce", declara atunci îndurerat fratele lui Toni, Paul Tecuceanu.


Doctorul Adrian Streinu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a motivat atunci refuzul prin faptul că actele reprezintă documente medico-legale şi, în conformitate cu Legea privind drepturile pacientului, acestea nu pot fi eliberate decât la solicitarea expresă a organelor abilitate.

Toni Tecuceanu, cunoscut pentru rolurile sale de la „Cronica Cârcotaşilor", a decedat la 5 ianuarie, la Institulul de Boli Infecţioase „Matei Balş". Actorul s-a confruntat cu virusul A(H1N1), dar a suferit şi alte complicaţii pulmonare care i-au adus decesul.

Ce este bacteria acinetobacter?

Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecţiile intraspitalicești.
Acinetobacter este un germen care preferă mediile apoase şi este întâlnit frecvent în secţiile de terapie intensivă.

Un comentariu:

  1. Anonim2/09/2010

    Nu mi se par corecte cuvintele:"... bacterie care prefera mediile apoase si este frecvent intilnit in sectiile de terapie intensiva", suna ca un fel de scuza ("Cine se scuza, se acuza"). Tocmai in sectiile "Terapie Intensiva" unde omul este deja expus fiind ori in stare grava, ori dupa interventii chirurgicale mi s-a parea normal si obligatoriu sa fie totul steril, aseptic (fara microbi). Ginditi-va ca tot din cauza lor, a cadrelor medicale, sunt la ac. ora milioane de oameni infectati cu virusul hepatitei C, alte sute de mii cu HIV. Sunt 100% sigura ca si la ac. ora in cabinetele stomatologice trusele nu se sterilizeaza. As avea curiozitatea daca inainte de a aplica unui om acele aparate de ventilare mecanica, acel medic sau acea asistenta, ar fi de acord sa-si puna acele aparate sau daca un asistent sau un medic stomatolog ar fi de acord sa i se lucreze cu o trusa cu care ar trebui sa i se lucreze unui pacient oarecare, al lor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails