15.3.10

Ultimii Români (povestea adevărată a românilor din Harghita şi Covasna). Nu vedeţi că Ţara se duce de râpă? Vreţi să ne-ngropăm unii pe alţii?

Lumea politică ştie ce înseamnă spaţiul românesc? Ştie generaţia de astăzi câte Mureşuri şi Olturi de sânge au brăzdat Carpaţii în aceste trecători de-aici, din munţi, ca această Românie să fie rotundă, întreagă? Nu se mai ştie…


IPS
Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei

Fiţi liniştiţi şi liniştiţi-vă, pentru că Ţara se duce de râpă! Nu vedeţi că ardem în jur? Nu vedeţi că ne ducem de râpă? Vreţi să-ngropăm noi, cu mâinile noastre, Ţara? Nu ne-au îngropat străinii destul? Vreţi să ne îngropăm noi unii pe alţii?


Ioan ALEXANDRU












Un comentariu:

  1. Valeriu4/07/2010

    Infiorator documentarul si revoltatoare situatie! Mi se zburlaste pielea de fiecare data cand il privesc si simt ca ma apuca lacrimi de furie si neputinta.
    Insa nu sunt de acord cu declansarea unei campanii de ura fata de concetatenii nostri maghiari - cred ca unii chiar asta urmaresc - ura intre cetatenii Romaniei, pentru a provoca ei insisi incidente si a cere repetarea istoriei Kosovo. Este bine sa fim inteligenti si sa evitam sa ne bage intr-un nou caz Targu Mures - martie 1990. Nu maghiarii sunt de vina, ci noi romanii, cu politicienii nostri sordizi si cu usurinta cu care le dam votul, fara a le cere sa faca ceva adevarat pentru neamul acesta hulit si tara asta, atat de greu incercata.
    Cel mai bun lucru cred ca ar fi sa ne strangem, noi, tinerii, noi, celor carora le pasa, si sa organizam evenimente culturale acolo - concerte de colinde si cantece traditionale romanesti, poate sa ridicam o troita, sau SA DAM O MANA DE AJUTOR LA REPARAREA SI INTRETINEREA BISERICII SI A SCOLILOR ROMANESTI DIN ACEA ZONA. Doar suntem tineri si am putea sa folosim mult mai cu folos banii si energia noastra decat pe bere, cluburi si calculator.

    Cine ar vrea? Cine poate fi serios de la lacrimi pana la sudoare?!

    Hristos a Inviat, frati crestini!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails