20.4.10

Adevărul: MISA caută "satisfacţia" la Casa Armatei din Timişoara cu Dan Puric şi Ioan Gyuri Pascu.


Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA) caută orgasmul multiplu la Casa Armatei, cu Dan Puric şi Ioan Gyuri Pascu. „Iubeşte viaţa“, un eveniment destinat adepţilor MISA, a reuşit să stârnească rumoare după ce s-a aflat că în culise este controversata organizaţie.

Casa Armatei, Sala Lira a Casei Municipale de Cultură şi Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara sunt, timp de şapte zile, gazda unor evenimente care promovează erotismul şi virilitatea.

Vezi şi:

Vernisaj erotic la Festivalul Iubirii organizat de Asociaţia Dacica,filială locală a MISA

În spatele organizării acestor acţiuni se află o filială a MISA. Reprezentanţii Asociaţiei Dacica, cei care au pus la cale toate acţiunile, au declarat că încearcă „atingerea unei stări de virilitate legendară nesfârşită printr-o revoluţie amoroasă a continenţei sexuale".

Revoluţia amoroasă se petrece în mai multe locuri din oraş, printre care Reprezentanţii Camerei de Comerţ Timişoara au fost şi ei la un pas de „virilitatea legendară", când li s-a cerut închirierea unei săli de conferinţe. Au fost singurii care au cerut detalii despre manifestare şi când au aflat că e vorba despre o „revoluţie sexuală" au refuzat închirierea.

Iubirea, paravan

Informaţia privind locul de desfăşurare al evenimentelor provine chiar de pe pagina de internet a organizatorilor. Aparent, responsabilă pentru festivalul sexual este o organizaţie nonguvernamentală numită „Asociaţia Dacica", în conducerea căreia sunt doi medici. Asociaţia Dacica este filiala locală a sectei Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), al cărei mentor spiritual este profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Chiar pe site-ul MISA apare scris că Asociaţia Dacica e una dintre filialele din Banat unde se pot învăţa tehnici de yoga.

Cele două organizaţii îşi laudă reciproc activitatea. Aparent, „Iubeşte viaţa" nu vrea să facă altceva decât să îi apropie pe pământeni şi să îi ajute să îşi descopere sexualitatea. După cum stă scris pe pagina electronică oficială a Asociaţiei Dacica, festivalul este adresat „românilor inteligenţi şi curioşi". Seria manifestărilor a început sâmbătă, la Sala Lira, o sală de teatru aflată în proprietatea Primăriei Timişoara.

Le cântă Gyuri Pascu

În aceeaşi sală, la finalul săptămânii, va evolua şi Ioan Gyuri Pascu într-un spectacol de teatru care face parte din „revoluţia" MISA. „Noi am semnat un contract pentru un seminar pe teme de cuplu şi îl vom găzdui pe Ioan Gyuri Pascu, nu MISA sau yoghini. Eu nu am timp să verific cine e proprietarul asociaţiei. Totul a fost legal. În plus, Asociaţia Dacica a ţinut în fiecare an la noi evenimente. Fiecare cu treaba lui. Ei trebuie să plătească 150 de lei pe fiecare oră în care sala e închiriată", a spus Ioan Dehelean, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, care este în subordinea Primăriei.

Mai mult, artistul Ioan Gyuri Pascu se arată conciliant. „Dacă merg avioanele, eu vineri o să fiu la Timişoara pentru un recital de 40 de minute. Ştiu că am fost invitat de MISA, ba chiar e a doua oară când le accept invitaţia. Oamenii ăia nu mi-au făcut rău şi nu am de ce să fug de ei", a spus Ioan Gyuri Pascu.

1. Maiorul Nicolae Drăgan şi psihologul Simona Popescu, actriţă într-un film erotic
2. Printre lucrările studenţilor timişoreni s-a aflat şi un falus din ghips

„Sper să fie o glumă"

O altă instituţie asociată cu festivalul sexual al MISA este chiar Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Brigăzii 18 Infanterie Timişoara. Galeria ProArmia, una dintre sălile de ceremonii ale Casei Armatei din oraşul de pe Bega, a fost folosită, ieri-seară, pentru un vernisaj de supraerotism, urmat de o lecţie de transfigurare sexuală. Lucrările tinerilor de la Facultatea de Arte din Timişoara făceau referire la tinere dezbrăcate, falusuri şi metode moderne de sex. „Eu am fost în concediu. Cred că cel care a semnat nu a avut suficiente elemente pentru a analiza actele. Nu ştiam că e vorba de MISA şi încă sper să fie vorba de o glumă", a spus comandantul Gheorghe Simina.

În schimb, Nicolae Drăgan, responsabilul de evenimentele care au loc la Galeria ProArmia, se arată un susţinător al acestui tip de acţiuni: „Subiectele cu şi despre erotism sunt destul de sensibile, dar e îmbucurător că e abordat. Nu avem de ce să ne ruşinăm. E o bucurie să fim parteneri cu Asociaţia Dacica."

Nu le-a mers cu Camera de Comerţ

Singura instituţie care şi-a dat seama că în spatele „Festivalului Iubirii" este MISA a fost Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Timişoarei (CCIAT). „Asociaţia Dacica a adresat o solicitare CCIAT de găzduire a unui seminar. S-a semnat un precontract, cu rugămintea adresată Asociaţiei Dacica de a informa CCIAT asupra temei şi conţinutului seminarului, lucru care nu s-a întâmplat. Având în vedere tematica evenimentului, contractul a fost reziliat", a declarat Rodica Olinic, purtătoarea de cuvânt a CCIAT.

Un alt spaţiu care a găzduit sâmbăta trecută o manifestare yoghină este Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. „Legea spune clar că oricine poate închiria spaţiul atât timp cât în acel loc nu se fumează şi nu se provoacă distrugeri ori pagube. Eu i-am verificat pe motorul de căutare Google pe cei de la Asociaţia Dacica, dar nu mi-a apărut nimic ciudat", a declarat Anca Corescu, coordonatoarea instituţiei. Un sexolog timişorean condamnă atitudinile promovate de MISA. „Ceea ce vor ei să facă e o nebunie. Continenţa sexuală e periculoasă şi dăunează grav sănătăţii. E o prostie. Nu duce la iluminare spirituală, ci la impotenţă", susţine medicul sexolog Dan Todor.

Participare liberă

Punctul culminant al festivalului îl reprezintă două seminarii care vor avea loc la sediul Asociaţiei Dacica, fiind exclusive pentru o categorie sau alta a sexelor. Astfel, femeile vor fi învăţate teoretic şi practic să devină partenere de sex „multiorgasmatice", în timp ce reprezentanţii sexului masculin pot învăţa cum să îşi folosească la maximum energia sexuală. Participarea este liberă.

„Passe Partout", trupa de teatru a lui Dan Puric, a acceptat invitaţia celor de la Asociaţia Dacica fără să încerce să afle la ce eveniment vor participa (Vai, ce minciună gogonată! Trupa lui Dan Puric a fost invitată încă din 2006 la festivalul sexual al Asociaţiei Dacica, vezi siteul Asociaţiei, si inca de atunci a fost un scandal mediatic legat de alaturarea lui Puric cu MISA - Nota blogului). La trei zile de la reprezentaţia spectacolului „Rencontres", actorii sunt în depresie şi ar vrea să dea timpul înapoi. „Sunt oripilată de greşeala pe care am făcut-o. Ne-am băgat într-un rahat imens şi regret că i-am făcut rău lui Dan Puric. Am vrut să facem şi noi un ban cinstit (of, banii astia, tot pentru ei ati fost inchiriati de Mircea Geoană - Nota blogului), iar acum suntem asociaţi cu MISA. Sunt în depresie şi nu mai vreau să aud de cei de la Asociaţia Dacica sau Misa", a spus Violeta Tofir, una dintre membrele trupei lui Dan Puric.

„Nu mă dezic de Bivolaru"

Dan Spătaru, preşedintele Asociaţiei Dacica, este trup şi suflet alături de „gurul" Bivolaru. „Eu nu mă dezic de Gregorian Bivolaru sau de MISA. Nu facem nimic ilegal aici. E un festival despre amor", a spus Dan Spătaru. Colega sa, Simona Popescu, refuză să mai facă declaraţii presei după scandalul iscat de apariţia sa într-un film pornografic.

„Guru" Bivolaru, imposibil de citat în Suedia

„Guru“ Gregorian Bivolaru

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru (58 de ani), este dat în urmărire internaţională încă din 2004, iar un an mai târziu a obţinut azil politic în Suedia. Ministerul Justiţiei a încercat în zadar extrădarea sa, deşi pe numele lui există şi două mandate de arestare în lipsă. Curtea supremă din Suedia a respins extrădarea liderului MISA, motivând că în România nu ar avea parte de un proces echitabil.

În 2004, Bivolaru a fost reţinut în România, dar, odată eliberat, a dispărut fără urmă. Ulterior, în baza unui mandat internaţional de arestare, a fost reţinut, în martie 2005, la Malmo (Suedia), însă a fost eliberat întrucât avea statut de azilant politic.

Poreclit „Grig", Bivolaru este cercetat şi judecat în România în nu mai puţin de opt dosare penale pentru infracţiuni deosebit de grave, printre care act sexual cu o minoră, trafic de persoane, evaziune fiscală şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Trimis în judecată pentru trafic de persoane şi sprijinirea unui grup de crimă organizată în 2005, „Guru" Bivolaru este judecat în lipsă de Tribunalul Sibiu, procesul său fiind strămutat din Bucureşti în urmă cu cinci ani.

Domiciliu instabil

Procesul trenează întrucât citarea lui Bivolaru în Suedia este anevoioasă, având în vedere că liderul MISA îşi schimbă în permanenţă domiciliul, conform avocaţilor săi. Următorul termen al procesului lui Grig urmează să aibă loc vineri, 23 aprilie, la Tribunalul Sibiu.

MISA a mai avut probleme în Timişoara

Municipalitatea din Timişoara a mai trecut printr-un scandal monstru, tot din cauza MISA, în urmă cu şapte ani. Sala Lira a găzduit un work-shop pe tema „Misterul Iubirii, Misterul Exaltării Amoroase, Misterul Fericirii" susţinut de Simona Popescu, medic specializat în psihologia cuplului, şi de Dan Spătariu, medic cardiolog. Cei doi se află şi în conducerea Asociaţiei Dacica şi laudă tehnicile lui Gregorian Bivolaru.

În 2005, Consiliul Local Timişoara a retras o sponsorizare de 5.000 de lei acordată Festivalului „Iubeşte Viaţa", pe motiv că s-a aflat că Asociaţia Dacica are legături cu MISA. Cei de la Dacica au dat în judecată municipalitatea, dar au pierdut procesul.

În iunie 2007, primăria nu a aprobat împărţirea unor pliante pentru mediatizarea evenimentului „Iubeşte Viaţa", invocând caracterul „obscen" al acestora.

În 2008, Inspectoratul Şcolar Timiş a interzis Asociaţiei Dacica să ţină ore de educaţie sexuală în şcoli.

În tot acest timp, o româncă, fost instructor MISA, stabilită acum în Germania, luptă pentru avertizarea celor care ar putea fi racolaţi de yoghinii lui Gregorian Bivolaru. Cecilia Tiz vrea să deschidă ochii autorităţilor şi cere ca secta MISA să fie interzisă.

„Eu am aflat de existenţa MISA la puţină vreme după ce mă stabilisem în Germania, prin 1990, de la un fost coleg de facultate al fostului meu soţ. Am primit anual cursurile scrise, devenind cursantă, prin corespondenţă. Iniţierile tantrice erau sinonimul montelor, de striptease şi videochat, lucruri care n-ar trebui să existe într-o şcoală ce se vrea a fi spirituală", spune Cecilia Tiz.

Un comentariu:

  1. Anonim4/20/2010

    Mda, din pacate termeni de origine orientala (yoga, tantra etc.) au ajuns ambalajul viu colorat si misterios pentru o pleiada de practici biblice rau famate. Mare pacat dar de inteles -- ca doar chinezii faceau praf de pusca pentru artificii iar occidentalii l-au pus in pusca si tun -- iaca cum se face istoria.

    Denaturarea voita a intelesurilor unor texte sacre (in tara de provenienta) si pe deplin lipsite de orice conotatie sexuala (urino terapia devine scatofagie si scatofilie bivolariana practicata de malaci) duce la o denigrare pe termen lung a unor valori culturale milenare.

    Cultura Indiei va avea miros de urina si gust de rahat dupa ce te atinge fenomenul MISA.

    Pacat de Puric, Gyuri -- frate te-am vazut -- oricum a luat-o pe ulei de mai multa vreme (fapt pentru care si nevasta il paraseste). Puric incepuse sa aiba priza la tanara generatie printr-un discurs nationalist supra ortodox (ma intreb ce zice de relatiile lui Puric cu Misa preabunul parinte Iustin Parvu de la Petru Voda??? -- nu cred ca-l mai impartaseste pana la moarte!!!) -- recunosc ca are un mare talent si o memorie buna apta sa redea mai mult sau mai putin mecanic citate si vorbe de duh (sa fie din smerenie?).

    Revenind la fenomenul de fata: money talks! indiferent daca e vorba de armata etc.

    Pana nu se face lumina cu privire la MISA si Grig, spiritualitatea prin orgie si desfrau, coprofilie si coprofagie va prinde la multi si multe lipsite de orice discernamant moral (n.b. nu doar crestin ortodox), fiinte care traiesc preponderent la nivel instinctual animalic, unde satisfacerea unei necesitati instinctuale primeaza, vor fi mereu atrase si folosite ca materie prima pentru pornografie cu iz mistic oriental.

    Pentru bivolarieni: va doresc multa urina dospita!

    Pentru ceilalti: Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails