28.8.10

Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite


Fostul preşedinte cubanez a acuzat administraţia Bush că l-a angajat pe Osama bin Laden să joace rolul unui "bau-bau", pentru ca poporul american să fie de acord cu politica dusă de George Bush.

"De fiecare dată când Bush a susţinut un mare discurs, stârnind teamă în jurul său, bin Laden apărea ameninţând oamenii cu o poveste despre ceea ce are de gând să facă. Bush nu a fost lipsit niciodată de sprijinul lui bin Laden. A fost un subordonat", a declarat Fidel Castro..

Mai mult, Castro susţine că documentele publicate de WikiLeaks (referitoate la războiul din Afganistan) "au dovedit în mod eficient că Osama bin Laden a fost un agent al CIA."

Comentariile lui Castro, publicate în cotidianul partidului comunist Granma, fac parte dintr-o serie de declaraţii provocatoare ale liderului revoluţionar de 84 de ani, care a revenit în atenţia publicului pentru a avertiza că planeta se află în pragul unui război nuclear.

El nu este nici prima nici singura persoană care aduce asemenea acuzaţii împotriva administraţiei Bush, scrie AOL News. Imediat după atacurile teroriste asupra turnurilor gemene, mai mulţi jurnalişti au sugerat că bin Laden a luptat alături de mujahedinii din Afganistan (n.r. - rebeli insurgenţi care s-au mobilizat împotriva sovieticilor în Afghanistan). În 1979, sovieticii au invadat Afganistan, iar SUA au susţinut şi antrenat în secret mujahedini, existând voci care susţin că bin Laden a fost antrenat de CIA.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails