28.11.10

Mii de pelerini la mormantul Parintelui Arsenie Boca

Mii de oameni au venit sa se roage la mormantul lui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, din judetul Hunedoara. Pelerinii au aprins, cu speranta, o lumanare, au spus o rugaciune si au lasat un buchet de flori pe locul de veci al martirului gulagului comunist.


Manastirea Prislop este loc de pelerinaj pentru mii de crednciosi din intreaga tara, care au tinut sa comemoreze, prin rugaciune, implinirea a 21 de ani de la trecerea la cele vesnice a celui care, prin harul sau, a adunat mii de oameni in jurul lui si a sarnit mania Securitatii acelor vremuri si pentru care a fost arestat in repetate randuri.

Pentru oameni, „sfantul de la Prislop” ramane mereu viu in sufletele lor, iar multi au convingerea ca, si trecut la cele sfinte, parintele Arsenie Boca ii poate ajuta. Cei pentru care, an de an, Manastirea Prislop devine loc de pelerinaj, sunt convinsi ca doar credinta ii ajuta pe romani sa mearga mai departe si sa treaca peste greutatile vietii. „Am venit astazi aici cu ganduri de pace, de iubire, de liniste si de speranta. Credinta este singura care mai ajuta poporul roman, iar bunul parinte sa se roage pentru binele acestui popor, care a avut atit de suferit si inca mai are”, spune cu lacrimi in ochi o femeie care a inaltat, la mormantul lui Arsenie Boca, o rugaciune catre Dumnezeu.

Alti pelerini au venit din Blaj – judetul Alba. Sunt pentru prima data aici, la Manastirea Prislop, dar, cu siguranta, nu si ultima oara. „Am venit sa luam un pic de har, din harul parintelui Arsenie Boca. Este prima oara cand venim aici, suntem de la Blaj. Doar credinta in Dumnezeu ne mai tine. Atat”, spune si un barbat aflat in pelerinaj la Prislop.

Credinciosii au stat la coada pentru a se ruga la mormantul preotului considerat in timpul vietii nu numai un bun propovaduitor al credintei, ci si un vizionar, si au imbracat in flori locul unde acesta se odihneste pentru totdeauna. Pelerinajul continua si duminica, atunci cand, de fapt, se implinesc 21 de ani de la invesnicirea Parintelui Arsenie Boca.

Carmen Cosman
Text si foto: citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails