11.1.11

HARRY POTTER - "SIMPATICUL" DIAVOL, HARRY POTTER - O CARTE PERICULOASA!

In urma elogiului lui Harry Potter in ziarul Patriarhiei "Lumina"
http://www.ziarullumina.ro/articole;1456;0;49013;0;Calatorie-in-lumea-imaginatiei.html
va trimit urmatorul studiu care aduce lamuriri in privinta consecintelor duhovnicesti dezastroase asupra copiilor ale acestei carti. Merita citit pentru a-i intelege şi a-i ajuta mai bine pe copiii ce au intrat sub influenta acestui fenomen. (Ovidiu)


HARRY POTTER SIMPATICUL DIAVOL
HARRY POTTER - O CARTE PERICULOASÃ!

Introducere
În ziua de astãzi nu mai este suficient sã ne pãzim copii de secte precum Noul Pãgînism, Astrologia etc. Sigur, e bine sã fim informati despre toate acestea, dar în primul rînd trebuie sã încercãm pe cît este cu putintã, sã trãim ca niste crestini adevãrati.
Vã voi da doar un singur exemplu. Odatã, o mamã îsi conducea fiul cu masina într-un loc oarecare. Deodatã, ceva se întîmplã si ea pierde controlul masinii. Din fericire nu s-a întîmplat nici un accident drept care mama îsi fãcu semnul crucii si spuse : multumesc lui Dumnezeu cã nu ni s-a întîmplat nimic. însã fiul ei exclamã: Ei mamã, Spiderman (Omul pãianjen) ne-a salvat vietile. De aici întelegem cã Spiderman îi era copilului mult mai apropiat decît Iisus Hristos...

Acum cîteva luni cinematografele grecesti erau pline de copii tineri care voiau sã urmãreascã noul film de la (studiourile)Warner: Harry Potter and the Sorcerers's Stone , film fãcut dupã prima carte a autoarei Joanne K. Rowling ce poartã acelasi titlu. Aceastã carte si celelalte trei din seria de patru au fost traduse în 47 de limbi iar pînã acum s-au vîndut peste 116 milioane de copii ! Cercetãtori din SUA afirmã cã mai mult din jumãtate din copiii de 6 pînã la 17 ani au citit cel putin o carte despre Harry Potter. Mai mult, Warner a semnat un contract exclusiv cu compania Coca-Cola prin care aceasta din urmã s-a angajat sã plãteascã 150 milioane de dolari, astfel încît Harry Potter sã aparã pe sticlele acesteia precum si în diferite jocuri, reclame etc.

Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a nãscut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura francezã. S-a cãsãtorit în 1992 iar un an mai tîrziu si-a pãrãsit sotul mutîndu-se în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început sã scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat cã este membrã a bisericii lui Satan din USA si cã doneazã jumãtate din venitul ei acestei biserici. Astãzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toatã lumea apartin bisericii lui Satan în principal datoritã propagandei Harry Potter.


Cine este Harry Potter?

Este un orfan istet si atrãgãtor care locuieste cu nesuferitele lui rude. Pe cînd era copil Voldemor, vrãjitorul cel rãu, i-a ucis pe pãrintii lui - vrãjitori si ei, încercîned sã-l ucidã si pe el. dar Harry Potter, avînd puteri supranaturale, a reusit sã scape. La vîrsta de 11 ani a primit o invitatie pentru a studia la scoala de vrãjitori a lui Hogwarts. Acolo descoperii, dupã o scurtã pregãtire, faptul cã si el de asemenea, este vrãjitor, chiar unul de calitate. Treptat -treptat este initiat în lumea vrãjitoriei care se prezintã cititorului ca una plinã de provocãri, fascinantã si misterioasã. Printre vrãjitori..., este întîmpinat cu dragoste, întelegere fiind acceptat în acest fel, în "societatea" vrãjitorilor, mai mult, se alege si cu ceva beneficii materiale de care era lipsit în anii cînd locuia cu rudele sale cele nesuferite.
Cele 4 cãrti, din care ultima - HP si Pocalul de Foc-best-seller-ul seriei, a bãtut recordul în vînzãri (întrecîndu-l si pe Shakespeare) - nu au nevoie de nici o prezentare. Interesant e motivul pentru care sunt atît de gustate de marele public. Iatã cîteva remarci a unor tineri   care  au  citit  cãrtile  despre  Harry  Potter:

Craig Nowell (10 ani): As vrea sã învãt blestemul Cruciatului (...) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor sã sufere, pentru cã mi-a dat note mici... . Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrîndu-si "Pocalul de Foc", de asemenea el si-a creat propriul sãu club numit "Potterienii", pentru distrugerea lui Iisus (...). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si facã semnul fulgerului pe frunte ( adicã: lumina ce lumineazã "strîmb"sinonimã cu influenta sau lãsarea în voia Satanei). El afirmã: "cînd mã voi face mare as vrea sã învãt despre necromantie putînd în acest fel sã invoc "marii"demoni de pe pãmînt."

Redãm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toatã seria de cãrti dedicatã lui Harry Potter:

1.     O fetitã de 12 ani scrie: "Am citit toate cãrtile de 3 ori. Cînd le citesc cãlãtoresc într-o lume magicã. As vrea sã devin si eu vrãjitoare"
2.     Un bãietel de 10 ani afirmã: "E posibil ca în apropierea casei sã existe un oras (...) întreg de vrãjitori. Doamna de peste drum e putin cam ciudatã, poate cã si ea e vrãjitoare"
3.      O fetitã de 9 ani zice: "Sunt o cititoare înfocatã a lui Harry Potter si as fi vrut ca în lumea noastrã  sã  existe  magie"

Consecintele povestilor lui Harry Potter
1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrãjitoria , ocultismul si demonologia.
2. Insuflarea fricii.
3. Transmiterea de mesaje anti-educationale/pedagogice.

Reactii
O multime de cetãteni, cluburi si institutii au protestat împotriva acestei situatii:
1. Asociatia profesorilor si învãtãtorilor din Anglia avertizeazã pãrintii în privinta pericolelor ascunse în spatele cãrtilor despre Harry Potter. Peter Smith, secretar general al Uniunii subliniazã: " Trebuie sã ne apãrãm copiii de influentele Ocultismului si sã-i informãm în mod responsabil despre pericolele cãlãtoriilor în necunoscut".
2. Gary Grant, unul din posesorii liniei de magazine "Entertainer", profilat pe comercializarea jucãriilor, a preferat sã rãmînã fãrã un profit de 500.000 de lire decãt  sã accepte  aceste  cãrti în magazinele  sale.
3. Biroul Asociatiei Americane a Bibliotecarilor pentru Libertate Intelectualã  a primit 1118 proteste scrise numai în decursul anilor 1999-2000.

CONCLUZIE
Harry Potter a fost creat tocmai pentru a apãrea ca un nou salvator (izbãvitor). El îsi înfrînge dusmanii si îsi salveazã prietenul într-un mod supranatural. Cãrtile sale, treptat si parcã programatic, învatã totul despre
vrãjitorie si despre modul folosirii ei pentru a-i influenta pe ceilalti si a te rãzbuna pe dusmani. Ele prezintã de asemenea lumea magiei ca fiind de douã tipuri: magia albã, consideratã ca bunã si magia neagrã, privitã ca Satanism. Totusi, în caz cã esti în pericol, pentru a te pãzi de niscai probleme, ti se permite sã folosesti si magia neagrã...
Conform învãtãturii Bisericii noastre, nu existã alti mîntuitori/salvatori decît Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu , Care a venit în lume pentru a împlini nevoia omului de totdeauna : mîntuirea sau scãparea omului din imperiul determinismelor de tot felul. Vrãjitoria nu este altceva decît un pãgînism în hainã modernã, adicã: un efort de spargere a limitelor naturii umane si a autoritãtii lui Dumnezeu pentru a înrobii vointa oamenilor si a-i conduce în cele din urmã pe acestia la venerarea lui Satan.

[Studiul de fatã a fost preluat de pe Internet, site-ul apartinînd Mitropoliei Attica (Grecia):
http://www.i-m-attikis.gr/html/en/mainpage/harrypotteren.html. Pe       site       mai       sunt       recomandate  urmãtoarele adrese:http://www.savcharry.com/thefullstory.html, http://www.exposingsatanism.org/signsymbols.htm, http://www.crossroad.to/images/Halloween/Halloween-symbols.htm, de unde se pot afla amãnunte legate de practicile magice în general].

HARRY VRÃJITORUL DIAVOLULUI
de preot Ioan Mihai
Pentru crestinii ortodocsi, seria de filme si cãrti sub numele de Harry Potter este o invitatie la vrãjitorie. Cele douã productii cinematografice - "HP si Piatra Filosofalã", precum si "HP si Camera Secretelor" -sunt adevãrate capodopere de initiere în magie. Nu mai avem nevoie de cãrti, descîntece si babe, ci de acum singuri putem lucra acasã nestingheriti "magia domesticã". Trebuie doar sã ai o baghetã, multã vointã si sã crezi... Zborul pe mãturã sau mutarea obiectelor sunt o chestiune de timp. Bineînteles, poti avea puterea lui Harry dacã te vei însemna cu un fulger pe frunte...

Tinta celor de la Warner Bros. Company sunt copii între 6 si 18 ani, saturati de platitudinea vietii, de neîntelegerea credintei ce o vãd învechitã, de oprimare si nedreptare. Orice copil are cel putin un motiv temeinic pentru a se regãsi în pielea lui Harry Potter. Iar de aici încep toate asalturile asupra sufletului si a constiintei.
În continuare vom încerca sã vã prezentãm cîteva din motivele ce    întãresc cele spuse mai sus:

Drãcusori simpatici
Majoritatea personajelor virtuale (ne-umane) au chip de draci. Chiar dacã aratã "bestial" filmele ni-i prezintã a nu fi precum sustine Biserica.

Nu, "micii demonasi" nu sunt chiar asa rãi, uneori simpatici si nãtîngi, - goblini, trolli, elfi, fantome cu si fãrã cap - dar este de ajuns pentru un copil sã creadã cã uneori si demonii pot fi "de treabã" dacã esti bun cu ei, si cã în general "spiritele" nu pot face nici un rãu celor care posedã forte magice.





Denumiri malefice
Cîteva din personajele principale poartã nume sau aluzii la cuvîntul drac, lucifer, sau sarpe. Acestea ar fi Draco si Lucius Malfoy, casa Viperinilor, Snape (snake), lord Voldemort, Salazar (nume de diavol), aleea Diagon (dragon). Auzirea si citirea numelor drãcesti este o invocare în gînd a fortelor rãului pe tot parcursul filmului, o permanentã incantare samanicã si nu în cele din urmã o familiarizare a tîncilor cu macabrul.

Recuzita vrãjitoreascã
Ceea ce vedem petrecîndu-se cu personajele sunt de fapt translarea în vizual a unor lucruri si fapte reale ce se petrec la întuneric. Profesoara McGonagall transformîndu-se în pisicã si invers, mãturi zburãtoare, licori cu putere asupra vietii si a mortii, levitatii de obiecte, incantatii paralizante. Toate sunt manifestatii demonice pe viu, la care se adaugã un fundal serpesc terifiant si putin sînge negru pentru ca scena sã fie desãvîrsitã si captivantã, pentru a stîrni pasiunea pentru mister, curajul pentru salt în întunecime..
Sfîntul Ciprian, fost vrãjitor, spunea despre trecutul sãu întunecat cã demonii asa mare putere i-au încredintat, încît putea împlini în chip real orice din cele de mai sus; si tot sfîntul mãrturiseste cã doar cu harul lui Dumnezeu a reusit sã se izbãveascã de o asa mare înselare.

Harry Potter
Prin tot ceea ce face stîrneste admiratie. Lupta lui pentru bine este usa de intrare în sufletul admiratorilor sãi a întregului arsenal magico-demonic. De unde are HP aceste puteri supranaturale si cum le poate stãpîni? Filmul ne rãspunde cã de fapt toti avem în noi aceste "afinitãti magice" si "predispozitii sufletesti", doar cã încã nu stim a ni le trezi si le pune la treabã. Prin acestea suntem îndemnati a apuca pe aceeasi cale nirvanicã a "fratilor" hindusi, care au ajuns sã se-nchine creatiei si nu         Creatorului.
Pentru cine stie sã discearnã, HP este un însemnat: semnul fulgerului de pe fruntea sa este un semn satanist, este chiar semnul fiarei.
În film mai e o parsivenie. Toate scenele în care HP si prietenii sãi ajung la situatii limitã (întîlnirea cu vrãjitorul-vampir, cu paianjenii etc.) apare ca din senin, neprogramatã si neasteptatã, solutia salvatoare. Datã bineînteles cu mãrinimie de "Atot-puternicul Supranatural", de cel care se lasã în umbrã subînteles a exista si a conduce totul, de cel care se multiplicã în multe  si nebãnuite chipuri si forme în imaginatia privitorului. Dar nu vã lãsati amãgiti, cãci despre Satana e vorba, nu de Dumnezeu-Hristos, cãci doar Iisus Hristos lucreazã toate la luminã si toate ale Lui îi poartã întipãrite numele, crucea, chipul si asemãnarea.

Filosofia antihristicã
În primul rînd în nici un film HP nu se rosteste numele lui Hristos si nici nu se pomeneste de Dumnezeu. Totul este magie, vrajã, mister, initiere, putere. Cîstigã cine e mai iscusit în folosirea baghetei si rostirea formulelor. Ce e Crucea pentru crestin este bagheta pentru cei din "lumea cealaltã". Însã micutul Harry are o harismã specialã: este un ALES, un invincibil, un protejat celest, care dupã ce trece de toate obstacolele îsi aratã adevãrata putere: IUBIREA de pãrinti si de cei din jurul sãu. Iubirea este cea care-l ajutã sã-l învingã pe Vrãjitorul cel Rãu cu mîinile goale, iubirea este pricina pentru care-si pune viata în pericol pentru aproapele. Magia l-a fãcut sã înteleagã si sã aleagã iubirea, nu Dumnezeu. Magia este calea cãtre iubire, magia este iubire, magia este pricina a tot binele ce vine din iubire. Restul e o "problemã de alegere" ce nu are nici o legãturã cu Hristos si dragostea Lui rãstignitã.

Prin orice privitor la aceste seriale, se împlineste o profetie rostitã la început de Vrãjitorul cel Bun numit Albus Dumbledore (ce seamãnã perfid de bine cu Bãtrînii Ortodoxiei): "Acest bãiat va fi faimos: nu va fi un copil în toatã lumea care sã nu-i stie numele." Orice privitor sau cititor este transformat într-un personaj activ alãturi de eroul principal, chiar dupã terminarea filmului sau a cãrtii, prin împroprierea numelui si pomenirea lui HP. Asa cum rostirea numelui Voldemort provoacã teribilã fricã în lumea vrãjitoreascã, asa si proorocitul nume Harry trebuie sã fie ca o incantare bineplãcutã copiilor din lumea realã.

Imaginativa lume din inima castelului Hogwards este ispititoare. Acolo totul este magie. Cerul este o vrajã, fantomele bîntuie ca la ele acasã, ti se poate întîmpla orice oricînd. Hrana se dã prin vrajã, usile se deschid prin vrajã, blestemele se dezleagã prin vrajã, micile neîmpliniri tot prin vrajã se rezolvã. Omul - Vrãjitor si alchimist este creatorul si stãpînul acestui univers.

Filmele reînviazã o paradigmã esuatã: magia este de douã feluri: albã sau bunã, neagrã sau rea. Aici Ortodoxia este tãioasã si spune cã toatã magia este de o singurã culoare: demonicã, si tot referitor la acestea, Însusi Hristos spune cã "fãrã Mine nu veti putea face nimic" bun.

Este o referintã înjositoare la adresa Romaniei, cînd se afirmã cã un anumit Charlie se aflã la specializare în Romania pentru cã acolo s-ar naste si ar trãi dragonii. Iarãsi nu se scapã nici un prilej pentru ca o tarã ortodoxã sã fie asemuitã cu un tãrîm bîntuit de draci si vîrcolaci, iar domnitorii crestini sã fie asisderea cu vampirii.

Pentru noi, partea cea mai interesantã a filmului este dupã terminare, cînd se deruleazã listele cu cei ce au trudit la aparitia acestuia. O statisticã simplã ne aratã cã 41% din întregul colectiv (856 oameni) poartã nume evreiesti (sîc) iar compania ce se ocupã cu efectele speciale se numeste Lucas Digital Ltd.

Amuzament sau batjocurã?
Discutînd cu multi potteristi, nu am fost surprinsi sã aflãm cã reeducarea ce li s-a fãcut este foarte perfidã si greu de îndreptat. Pentru multi puterea magicã e ca o credintã pe care o doresc pentru a face binele. Si mai multi s-ar lãsa de scoalã si ar urma initierile de la Hogwarts. Dar toti s-au lãsat vrãjiti de filme si s-au amuzat copios de întîmplãrile scornite. Dar de toti acestia, la urmã, s-a mai amuzat cineva. Este cel care nu rabdã lumea aceasta creatã armonios de Dumnezeu si inventeazã universuri în care mintea sã nu mai poatã avea oprelisti în Lege sau Cruce, o altã lume în care cuvîntul Evangheliei nu are nici o putere. E cel ce plãsmuieste spatii "libere" în care oamenii pot trãi mai bine fãrã Hristos, în care oamenii se fac pe sine hristosi fãrã Hristos. E acelasi Satan care-i batjocorea acum 2000 ani pe cei ce se amuzau de Chipul Împãratului Răstignit.
Pentru cei mari filmul este destul de "neserios" pentru a ridica sus-numitele probleme crestin-educationale. Este "doar" o relaxare de cîteva ore a întregii familii. Ceea ce pe cei mari îi îndulceste, pe cei mici îi împãtimeste. Tutorii fãcînd astfel de pogorãminte si privind astfel lucrurile, nu vor mai putea vedea alunecarea spre demonism a copiilor, afinitãtile acestora spre ocult, vor privi mai "îngãduitori" micile lor "nãstrusnicii magice". Nu vor mai vedea nici un conflict între învãtãtura Bisericii si "aplicatiile" de la Hogwarts. Avînd o astfel de mentalitate neortodoxã, nu vor mai putea urmãri nici controla micutilor dezvoltarea noului "univers paralel" în care libertatea totalã, fãrã legi, interdictii, dogme sau canoane, este dumnezeul cãruia pe nesimtite ajung sã i se închine.

Ori cã trãiesti si vorbesti ca si cum Hristos nu ar exista, ori hulesti în chip vãdit pe Hristos, pãcatul este acelasi. Ori cã privesti la un film erotic, ori la o ecranizare potterianã, pãcatul este identic: satisfacerea poftelor    lãuntrice    si    batjocorirea    chipului lui Dumnezeu din om.

Iatã de ce atragem atentia fiilor Bisericii Ortodoxe de a se feri de aceste manifestãri nemîntuitoare de suflet si pierzãtoare de Hristos Dumnezeu.

ELEMENTE DE ALCHIMIE IN HARRY POTTER
Rowling foloseste in Harry Potter aceeasi imagistica la fel ca si in cartea de alchimie "Nunta chimica a lui Christian Rosendreutz", scrisa in 1459. Folosindu-se de aceasta carte obscura, cunoscuta numai initiatilor in ocultism, Rowling dovedeste inca o data intentiile sale diabolice. Am mentionat in dese randuri ca autoarea cartilor cu Harry Potter practica satanismul, combinand scenele de magie cu ritualurile reale. Cartea "Nunta chimica a lui Christian Rosendreutz" scrisa in 1459, a stat la baza Societatii Secrete Rosicruciene. Sa vedem ce parere au membrii organizatiei despre aceasta carte: "&laquoNunta chimica a lui Christian Rosendreutz» este unul din simbolurile arhetipale ale transformarii alchimiste. Acest subiect a suscitat interesul multor autori si mistici. Manly P. Hall i-a dedicat un intreg capitol in cartea sa &laquoInvataturi secrete ale tuturor timpurilor&raquo.. &laquoNunta chimica» reprezinta baza ritualurilor in initierea rosicruciana, simbolizand unirea dintre persoana, spirit si societate". Philosophical Research Society, Publications Department.

Dar pentru a continua discutia, trebuie sa precizam ce este alchimia si ce legatura are cu satanismul. Conform "New-Age Dictionary", alchimia reprezinta "cautarea secretelor vietii prin transformarea metalelor de baza in aur, in Vest, iar in Est prin descoperirea "Elixirului Vietii". In cartea intitulata "The Secret Doctrine of the Rosicrucians" scrisa in 1949 sub pseudonim, autorul dezvaluie scopul alchimiei, care este unul spiritual si nu transformarea metalelor in aur. Pentru a reliefa acest scop ascuns, autorul foloseste termeni ca "alchimia mentala", "alchimie spirituala". The Secret Doctrine of The Rosicrucians, p 20 Autorul mai mentioneaza ca referintele la sulf, mercur si alte elemente chimice, din alchimie, "pot conduce o persoana spre gasirea &laquoPietrei Filosofale»" [p 16] cunoscuta si sub numele de "Piatra Vrajitorului". Aceasta descoperire este importanta deoarece a doua carte a lui Rowling este intitulata "Harry Potter si Piatra Filosofala". In acest volum se porneste in cautarea "Pietrei Vrajitorului" din care se poate obtine "Elixirul Vietii". In capitolul XIII al celui de-al doilea volum suntem informati ca profesorul Dumbledore - sef de catedra la scoala de vrajitorie Hogwart- a avut o relatie de prietenie pe termen lung cu un alt vrajitor, Nicolas Flamel, care a reusit sa perfectioneze Elixirul Vietii prin alchimie Sorcerer's Stone, p 220. Apoi mai aflam ca Flamel avea 666 ani cand a baut prima data Elixirul. [Ibid.] Deci Rowling leaga numele Antihristului de alchimie si de viata eterna. Dar sa urmarim cateva asemanari dintre scrierile lui Rowling si cartea alchimistilor:
1 - Imaginile de pe pereti se misca de parca ar fi vii.
In toate cartile cu Harry Potter, imaginile din tablourile atarnate pe pereti se misca de parca ar fi vii. "Era prea somnoros sa mai fie mirat ca oamenii din tablourile de pe coridor sopteau si faceau semne in urma lor..."The Sorcery Stone, p 128. "In castel era liniste... treceau pe langa portrete susositoare si armuri care scartaiau..." The Chamber of Secrets, p 83. Mai mult, fiecare casa a fraternitatii nu avea decat o usa, pazita de doua tablouri vorbitoare, iar cel care intra, rostea parola celor din imagini. The Sorcerer's Stone, p 161 "...in cele din urma au ajuns la un pasaj unde intrarea spre Griffindor Tower era ascunsa in spatele unei picturi in ulei a unei femei grase, intr-o rochie de matase. &laquoParola» spuse ea, in timp ce ei se apropiau. &laquoHmm...» spuse Harry". Scena continua cu venirea lui Hermione care, rostind parola, a facut ca "tabloul sa se deschida larg" Chambers of Secrets, p 83-84. Cine si-ar fi putut inchipui ca aceaste scene ale fantasticului, amuzante si inofensive la prima vedere, isi au radacinile infipte adanc in satanism?
In cartea "Nunta chimica...", personajul principal, Christian Rosendreutz se afla in castelul regelui "Sferei Celeste", castel numit "Casa Soarelui".
Dar Christian nu stie adevaratul motiv pentru care se afla aici, acela de a asista la reincarnarea a 6 regi impreuna cu sotiile lor, prin procedeul alchimic. Si in timp ce Christian se plimba in interiorul castelului, observa ceva ciudat: "... pe pereti erau niste tablouri minunate care se miscau de parca ar fi avut viata..." [p 29]. Iata de unde a preluat Rowling ideea aceasta: dintr-o carte veche de 500 de ani, citita numai de initiatii societatilor oculte, ascunsa celorlalti.
2  -  Bestia  fabuloasa  din  volumul  "Prizonier  in Azkaban"
In cel de-al treilea volum, Harry Potter, Ron si Hermione sunt prezentati unei clase numita: "The Care of Magical Creatures". Dirigintele era un urias pe nume Hagrid. Chiar daca aceste creaturi erau puternice, periculoase si imprevizibile, Hagrid le indragea si ii indemna si pe ceilalti sa faca la fel. Una din aceste creaturi era o combinatie ciudata intre mai multe animale: "avea picioare de caprioara, coada de cal, iar picioarele din fata, aripile si capul erau de vultur. Ciocul era mare si salbatic, iar ochii portocalii, stralucitori. Ghearele picioarelor din fata erau lungi de jumatate de metru si aratau inspaimantator" The prisoners of Azkaban, p 114. Aceasta creatura poarta numele de "Hipogrif". Iata cum il decsrie Hagrid: "primul lucru pe care trebuie sa-l stiti despre hipogrifi este ca sunt mandri si se simt usor jigniti. Nu insultati niciodata un asemenea animal caci s-ar putea sa fie ultimul lucru pe care-l faceti. Politicos este sa asteptati ca hipograful sa faca prima miscare. Mergeti spre el si faceti o plecaciune, apoi asteptati. Daca vi se-nchina si el, aveti voie sa-l atingeti. Daca nu, fugiti cat va tin picioarele, caci ghearele lui pot lasa urme adanci". Prisoner of Azkaban, p 114-115. In finalul cartii, Harry si prietenii lui sunt salvati de mania lordului Voldemort de un hipogrif.
In Christian asista la o batalie deosebita ce are loc in castel, intre doua creaturi: "un leu si un grifon erau asezati in pozitie de lupta, leul castigand in urma unei lupte frumoase". [p 31] Conform dictionarului, grifonul este un animal jumatate leu, jumatate vultur. Observati asemanrea ?
3 - Fantoma care bantuie incinta, facand glume.
Rowling a inventat o fantoma, Peeves -strigoiul, care bantuie prin salile de clasa si prin dormitoarele scolii Hogwart, facand farse pe care le considera nostime. p 126, p 159. Acelasi duh rau bantuie si prin castelul "Casa Soarelui" din cartea rosicruciana p 33.
4 - Creaturi mitice comune celor doua carti
In "Harry Potter si Piatra Filosofala", Rowling creeaza niste unicorni albi, in Padurea Interzisa. In capitolele urmatoare, Harry, Ron, Hermione, Hagrid si Malfoy pornesc in elucidarea unui mister: cine omoara unicornii din Padure p 225-226.
In cealalta carte Christian observa un unicorn cu un lant auriu la gat, intr-o gradina a palatului. In "Camera Secretelor", Harry este salvat de phoenixul lui Dumbledore, Fawkes. Acest phoenix a atacat sarpele, scotandu-i ochii si permitandu-i lui Harry sa fuga. [318-320]. Apoi Harry a incalecat pe phoenix si au zburat spre un loc sigur [324 - 325]. In cartea alchimista, un phoenix, pui, ataca de asemenea un sarpe, mare, alb. [44-45]
5 - Ambele edificii erau inconjurate de lacuri mari ce puteau suporta corabii grele. [p 244-247, respectiv 34].
Exemplele pot continua. Cert este ca mesajul lor este unul ocult, chiar satanic, iar copiilor le place.

ELEMENTE SATANICE IN HARRY POTTER
1 - HARRY POTTER SI PIATRA FILOSOFALA
A - Harry si prietenii lui invata cum sa faca droguri si cinstea si placerea conferita de ele. Profesorul Snape explica: "Nu cred ca intelegeti pe deplin frumusetea ceaunului ce fierbe usor, cu aburii sai, puterea delicata a lichidelor care se scurg prin vena, vrajind mintea, ademenind simturile; pot sa va invat cum sa stapaniti faima, sa stoarceti glorie, chiar si cum sa opriti moartea... Potter!... Ce pot obtine daca adaug esenta de asfodela (nn narcisa galbena) la o infuzie de pelin ?" Piatra Filosofala, p 137. Pelinul contine o substanta din care se poate prepara absintul-un lichior halucinogenic, substanta interzisa de FDA inca din 1915. Deci drogul la care face referire Rowling este real si periculos.
B - O alta glorificare a drogurilor este prezentata
in finalul cartii cand Harry si Hermione sunt nevoiti sa bea mai multe potiuni, intr-o anumita ordine.
C - "Blestemul lui Voldemort, in loc sa-l omoare
(pe Harry, nn) s-a reintors impotriva lui (Voldemort nn). De-abia mai rasufland, Voldemort pleca..." p 12, 57. In vrajitorie, daca acela ce face vraja este mai slab decat cel caruia ii este destinata, vraja se poate intoarce asupra primului. Asta se intampla si daca ritualul nu este indeplinit cum trebuie.
D -Oglinzile sunt considerate portaluri spre alte dimensiuni, inclusiv cea temporala. Harry intalneste o asemena oglinda "magnifica... inalta pana in tavan, cu o rama ornata auriu, fiind sprijinita pe doua picioare... Harry pasi in fata ei. A trebuit sa-si astupe gura cu palmele sa sa nu tipe... vazu nu numai imaginea lui in oglinda ci o multime de oameni stand in spatele lui... &laquoMama?» sopti el. &laquoTata?&raquo. Ei l-au privit zambind... Harry isi vazu familia pentru prima data in viata lui" [208-209].
E -Piatra Filosofala, dupa cum am mai spus este ultimul si cel mai inalt nivel pentru a dobandi viata vesnica. In cartea sa, Rowling explica: "Alchimia este preocupata sa prepare din Piatra Vrajitorului o substanta legendara cu puteri astronomice. Piatra va transforma orice metal in aur curat. De asemena, produce si Elixirul Vietii ce-l face nemuritor, pe cel ce bea. De-a lungul secolelor au existat numeroase rapoarte despre aceasta piatra, dar singura existenta acum se afla in posesia lui Nicolas Falmmel, cunoscutul alchimist si iubitor de opera. Domnul Flammel, care cu un an in urma a implinit 666 ani, se bucura de o viata linistita in Devon alaturi de sotia sa Perenelle (658 ani)." Piatra Filosofala, p.220. Mesajul acestui pasaj nu este decat unul singur: unica metoda de a trai vesnic este supunerea fata de Antihrist si marcarea cu pecetea Satanei. Iata cum sunt indemnati copii.
F -Unicornii. Ocultistii cred ca unicornul este simbolul Noului Christ, care va conduce lumea spre o epoca de pace si prosperitate. Rowling evoca unicornul ca fiind o creatura mitica din Padurea Interzisa. Hagrid, Harry, Hermione, Ron si Malfoy intreprind o expeditie pentru a depista cine omoara unicornii." &laquoPriveste acolo» spuse Hagrid, &laquoVedeti chestia aceea stralucitoare de pe pamant? Chestia argintie? Iata sange de uncorn... persoana aceea cu mantie s-a apropiat de unicorn, si-a aplecat capul spre rana animalului si a inceput sa-i suga sangele»". Aceasta scena seamana mult cu cea descrisa in Apocalipsa 31:3, cand intreaga lume cauta Bestia, fiind uimiti de insanatosirea ranii ce i-ar fi putut fi fatala.
G -Centaurii salveaza viata lui Harry Potter,
cand descopera ca o persoana foarte rea a omorat unicornul pentru a-i bea sangele. Intai de toate sa mentionam ca Dumnezeu interzice oameneilor sa bea sange Gen 9:4-5, Lev 17:11-14. Pedeapsa este moartea. Apoi, unicornul este simbolul Antihristului. Cand un vrajitor este descris band sange de unicorn, aceasta simbolizeaza ca se hraneste din esenta Antihristului.

2 - HARRY POTTER SI CAMERA SECRETELOR
A - Proiectia Astrala. Definitie: "Parasirea corpului fizic si calatoria spre o alta locatie sau realitate" New Age Dictionary. "&laquoN-au nevoie de masina!» spuse Ron, nerabdator. &laquoStiu sa se proiecteze. Stii ce vreau sa spun: sa dispara de aici si sa apara acasa!»" [p 69].
B - Blesteme ce se pot intoarce asupra celor ce
le trimit. [113]. Lucru real in vrajitorie.
C - Folosirea de amulete pentru noroc si aparare.
[142]
D - Vorbirea cu serpii, "pecetea vrajitorilor
diabolici" [p 195-199]
E - Mantia invizibila [259]. Satanistii cred ca pot
vraji o haina care sa-i faca invizibili.
F - Monstrul din Camera Secretelor este
prezentata ca fiind cea mai diabolica, puternica si de temut creatura de pe intreg pamantul. Acesta este Regele Serpilor sau Sarpele Dragon, cum il descrie Rowling.
G - Mitul pasarii phoenix este asociat de satanisti cu Lucifer. Astfel ei cred ca precum pasarea mitica reinvie din cenusa, tot asa si Lucifer va prinde viata din focurile iadului.
H - Absorbtia sufletului si a energiilor din trup.
Diabolicul lord Voldemort a capturat sufletul lui Gimmy Weasley si il scurgea de toata energia pentru a se fortifica, redobandindu-si puterea pe care o avea cand a esuat sa-l omoare pe Harry.
I - nbsp;          Demonizari. Lordul Voldemort poseda
sufletul lui Gimmy Weasley cu acordul aceastuia [p 323]. Dupa cum am mai amintit, demonizarea este necesara in cadrul anumitor vraji.

3   -   HARRY   POTTER   SI   PRIZONIERUL   DIN AZKABAN
A -  Rowling cunoaste puterea simbolurilor
broastelor si bufnitelor, folosindu-le frecvent in cartile sale. Venereaza brostele datorita ochilor bulbucati reprezentand firea atotvazatoare a lui Lucifer, iar bufnitele, tot datorita ochilor, simbolizand intelepciunea si omniprezenta.
B -         Profesoara de ghicit ii spune lui Hermione ca
este  inconjurat  de  "o aura  prea  mica"  [p 107]. Satanistii cred ca fiecare persoana este inconjurata de o aura, definita ca "o lumina subtila" New Age Dictionary, p 14.
C - nbsp;           Transfigurarea poarta in Harry Potter
numele de "animagi", adica vrajitori ce se pot transforma in animale [108, 345]. Aceasta presupune posedare demonica.

4 - HARRY POTTER SI POCALUL DE FOC
A - In capitolul II, intitulat "Cicatrice", aflam ca
semnul din frunte a lui Harry, acel fulger cu care Voldemort a vrut sa-l omoare, dar care nu a avut decat puterea sa-i fac o cicatrice, se numeste o "cicatrice a blestemului" [21]. Ceea ce ne ingrijoreaza, fapt sustinut si de realitate, este ca aceasta insusire a lui Harry ar putea fi copiata si de cei mici cum s-a intamplat inaintea lansarii celui de-al patrulea volum. Intr-o zi , nu prea indepartata, un super om spiritual va rasari, si in locul acestui fulger desenat pe frunte, va putea aparea numarul Fiarei.
B - Vizionare la comanda. Un vrajitor sau o
vrajitoare poate viziona un eveniment desfasurat la mare distanta, daca stie cum sa invoce corect spiritele. [p 16-19, 576]
C - Evocarea de serpi cu mare putere de intelegere si cu intelepciune deosebita. Pe toata desfasurarea cartii, lordul Voldemort se sfatuia cu un sarpe mare, de aproape 12 metri (Nagini) cum sa-l omoare pe Harry. [p 12-15]. Satanistii venereaza sarpele considerandu-l deschizator de drumuri, un adevarat binefacator ce a deschis calea spre cunoastere, trimitere directa la scena biblica, in care Eva este ispitita.
D - Dragoni. Sangele de dragon se crede ca ar contine proprietati magice, pielea este folosita pentru manusi, iar ficatul pentru vraji. Dar cei ce cunosc Biblia, cunosc si ce simbolizeaza Dragonul, anume pe satana. Fac. 12:9
E - Scarabeul [p 515] era venerat de egipteni si simboliza   sufletul   Tormont   Webster's   Illustrated Dictinary
F -Spiritele libere. Diabolicul lord Voldemort
este un spirit in cautarea unui trup. [p 601]. Si demonii sunt duhuri fara trup. Si fiindca sufletul cand paraseste trupul provoaca moartea persoanei respective, rezulta ca Voldemort este de fapt un demon.

Manifestari vrajitoresti
"Daca aveti un copil cu varsta intre 7 si 13 ani, sunt mari sanse ca un baiat pe nume Harry Potter sa se fi mutat cu voi. Si odata cu el si vrajitoare si dragoni. Copiii par sa nu se mai sature de Harry Potter... Totusi, unii parinti se intreaba daca Harry si prietenii lui pot reprezenta tovarasi de joaca pentru copii lor. Cartile cu Harry Potter sunt deosebit de inventive si contin un umor ce atrage chiar si pe parinti. Dar daca esti parintele vreunui fan Harry Potter ai putea fi ingrijorat de elemntele de magie din aceste carti." nn. acest pasaj apartine lui Charles Colton, cunoscut mai ales in America. Pana acum, nimic mai adevarat si te-ai astepta ca autorul sa-si continue ideea condamnand scenele de magie si vrajitorie. Dar tocmai cand ajunge la punctul culminant, se intoarce la 180 de grade, asigurand parintii ca nu-i nimic malefic in legatura cu Harry Potter. Astfel, el continua: "V-ati simti usurati sa stiti ca, desi Harry Potter si prietenii sai fac vraji, citesc viitorul in globuri de cristal sau se transforma in animale, totusi ei nu intra in contact cu lumea spiritelor."
De fapt, tocmai acesta este motivul pentru care Dumnezeu a interzis magia. Nu poti efectua vraji sau prevede viitorul fara sa invoci demoni si spirite. Dar sa le analizam pe rand:
1 - Efectuarea de vraji: Dumnezeu interzice efectuarea de vraji si le pedepseste cu moartea. Isaia 8:19. Toate cazurile de vrajitorie din Biblie se soldeaza cu moartea vrajitorului si cu daramarea idolilor sau capistelor idolesti. Iata un caz aparte si des intalnit in satanism si vrajitorie: vrajitorul deseneaza un cerc mare, iar in interiorul cercului deseneaza fie o hexagrama, fie o pentagrama. Astfel pregatit cercul, toti cei prezenti intra in interiorul lui si asteapta ca demonul ce va implini vraja sa-si faca aparitia. Fostul vrajitor, Doc Marquis, marturiseste ca acest ritual se foloseste pentru protectia persoanelor de fata, deoarece demonii urasc toti oamenii, chiar si pe cei prin care lucreaza, pentru ca fiecare om a fost creat dupa "chipul si asemanarea lui Dumnezeu". Odata, isi aminteste Doc Marquis, unul dintre membrii aflati la o astfel de intalnire, speriindu-se de hidosenia demonului s-a dat un pas inapoi, calcand cu un picior linia cercului. De-ndata, demonul s-a repezit spre respectivul om, omorandu-l. Pana si Anton LaVey (nn fondatorul Bisericii lui Satan) admite o asemnea posibilitate: "demonii au puterea sa distruga fizic..." Biblia Satanica, p 116-117
2 - Cititul in globuri de cristal este, de asemenea, folosit in practici oculte, tot pentru chemarea demonilor, dupa cum reiese din "Crystal Gazing: A Study in The History, Distribution, Theory and Practice   of   Scrying.",   by   Theodore   Besterman, reprinted by Kessinger's Freemason and Occult Bookstore. Aceasta practica era des folosita mai ales de druizi.
3 - Astrologia este clar interzisa in Deuteronom 18:10-12.
4 - Scrisul automat sau contactul cu spiritele calauzitoare se face prin predarea controlului propriei fiinte, demonului invocat.
5 - Schimbarea infatisarii din om in animal, apoi iar in om se fac dupa ce vrajitorul a inaintat mult in tainele vrajitoriei. Astfel, puterea sa este garantata de mai multi demoni, intalniti si in Biblie sub numele de "legiune".
De mentionat faptul ca domnul Colson a acceptat in 1993 un premiu de 1 000 000 $ de la organizatia masonica Templeton - ce promoveaza Noua Ordine Mondiala si Noua Religie Mondiala. Nu este greu sa ne dam seama pentru ce fel de contributie "spirituala" acest individ, ca si multi altii, este premiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails