23.2.11

Ce se intampla la Manastirea Petru Voda?

Fratilor, am fost la Manastirea Petru Voda. E groasa rau de tot. N-am stiut, doar nu citisem ziarele si nici la televizor nu m-am uitat, ca aici, camuflat printre maicute si calugari, se ascunde Capitanul, care nu si-a examinat critic crezul sau din tinerete, dupa cum spune un oficial al statului roman, Neamtu parca il cheama, ditamai directorul la institutul condus de Tismaneanu. Nici macar nu i-am cerut opinia lui Katz, cel atat de preocupat de soarta ortodoxiei. Ca doar astia sunt oameni seriosi, ce mai! Numai ca n-am stiut de ei pana acum. Stand drept si judecand stramb, imi dau seama ca la Manastire gasesti simboluri legionare la tot pasul: tricolorul romanesc flutura la intrare, gardul cimitirului e vopsit in verde, brazii sunt, culmea, tot verzi – si cati sunt, cata frunza, cata iarba! -, in biserica este pictat si Sfantul Arhanghel Mihail (de altfel, sfantul asta, care sigur are o treaba cu legionarii, e pictat in toate bisericile ortodoxe din Romania!). De asemenea, am zarit niste maicute ingrijind batrani si copii. Trebuie sa fie o forma de Ajutor legionar. In rest, in buna traditie legionara: liturghii, parastase, privegheri. La Parintele Justin era, ca de obicei, puhoi de lume. O batrana avea un batic verde, iar o tanara purta un ditamai palton verde. Cred ca erau elemente de recunoastere specific legionare. SRI-ul trebuie sa stie! Procuroratura trebuie sa actioneze! Ca asa vor unii, monitorizatori cica se numesc, sa mai faca un ban, sa mai ascunda o furaciune. Ce mai atata democratie, drepturile omului si alte chestii de-astea, bune de aruncat in ochii prostilor! Cel mai bine ar fi sa-i puneti pe fundamentalistii astia sa mai faca un Canal! Sa-i bagati acolo pe toti cei care mai indraznesc sa cante, intr-o camera de spital sau intr-o chilie de calugar! Pai ce, canta fiecare unde vrea si ce vrea? Nu, dom’le! Si ar trebui extins controlul asta, ca parca si colindatorii astia au fost cam multi de Craciun! Iar unii au mers cu colindul lui Radu Gyr, ala pe care l-ati condamnat la moarte pentru poezia „Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!”. Intrebati-i pe inaintasii vostri, Komisari parca se numeau, ca doar sunt tovarasi cu experienta! Au avut ei de furca cu legionari mult mai fiorosi, in anii ’50. I-au lichidat pana si pe banditii din munti, iar voi va impiedicati de-un batran care se indeletniceste cu rugaciunea si de cateva maicute firave, sleite de posturi si priveghere?
Banditii astia (tot banditi au ramas!) trebuie arestati, judecati si condamnati! De cate ori e nevoie. Pana la urma, tot scapati de ei... Pana la Judecata de Apoi!

3 comentarii:

  1. Sergiu2/23/2011

    Sa intelegem ca M. Neamtu si-a examinat critic crezul legionar din adolescenta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim2/23/2011

    Confirm cele relatate, asa este! E groasa de tot: se vorbeste despre credinta in Dummezeu, despre moralitate, cinste, iubirea aproapelui, jertfelnicie, in vale este un spital cum n-am vazut in tara asta si multe alte elemente dusmanoase. Trebuie facut ceva, asa nu se mai poate! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/23/2011

    treziti-va! spalati-va pe fata...si soptiti-va reconfortant...a fost un cosmar!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails