Natura îşi măsoară forţele cu unul dintre cele mai puternice popoare ale lumii. Spiritul samurailor şi al soldaţilor kamikaze, care îşi apărau ţara cu preţul vieţii, a rămas viu. Astăzi, ei se numesc "Fukushima 50". Sunt cei 50 de muncitori, care au mai rămas la centrala nucleară. Au o misiune aproape sinucigaşă. Să răcească reactoarele şi să le întârzie topirea. Chiar în mijlocul radiaţiilor care i-ar putea ucide.
De la prima alarmă dată în centrală, a început numărătoarea inversă până la dezastrul nuclear. Reactoarele au început să tremure. După trei explozii, două incendii şi mai multe scurgeri radioactive, autorităţile au ordonat evacuarea. Mai întâi, cei 300.000 de civili. Apoi, muncitorii.
Încă de marţi, peste 800 de angajaţi au fost evacuaţi. E semnul unui dezastru nuclear care poate veni oricând.
Totuşi, reactoarele n-au fost abandonate. Au mai rămas 50 de oameni. Prima linie în faţa unei apocalipse atomice.
Cei 50 au un singur obiectiv: să prevină catastrofa nucleară cu orice preţ. Chiar şi cu preţul vieţii. Prinşi în nucleul radiaţiilor, eroii de la Fukushima lucrează într-un sistem de ştafetă a morţii. Aleargă de la un reactor la altul, încercând să le răcească.
Scurgerile radioactive nu mai pot fi însă controlate. Cantitatea toxică depăşeşte uneori chiar şi de o mie de ori limita normală.
"Fukushima 50" sunt văzuţi de japonezi ca nişte samurai ai naţiunii, deşi misiunea lor, pare mai degrabă una kamikaze. Oricum ar fi, însă, siguranţa Japoniei şi a lumii întregi stă pe umerii acestor 50 de eroi.
Sursa: Antena 3
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu