8.3.11

Mihai Buracu, patimitor al reeducarii de la Pitesti, a plecat la Domnul. Dumnezeu sa-l primeasca! La despartire, postam un text al fostului detinut politic despre Fiara Apocaliptica, care nu are nume, ci este un numar



Durerea fără cuvânt e o durere absolută, fără ecou şi fără umbră şi cel dintâi nimicit trebuie să fie El, Cuvântul. Căderea din Cuvânt precede căderea în lume, într-o lume a sunetelor, timbre sonore lipite pe buze pentru a fi culese apoi de îndrăgostiţi şi aranjate după culori şi semne în clasoarele inimii. Cuvântului i se opune înverşunarea numărului. Cuvântul înseamnă mântuire, numărul înseamnă irosire. Nerostirea este consecinţa neiertării, făcând greu de înţeles şi de acceptat „precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”. Fiara cea Mare, înfricoşătoarea Fiară Apocaliptică nu are nume. Are număr. Numărul ei este 666. Puterea răului, a numărului, a atins apogeul. În Vărsător va împărăţi 666, aşa cum în Peşti împărăţia a fost a lui 33, anul Învierii şi al Mântuirii.

- extras din cartea lui Mihai Buracu - “Tăbliţele de săpun de la ITŞET-IP”, Craiova, Editura M.J.M

Notă: „Buracu E. Mihai, născut pe 24 ianuarie 1930, elev , a fost arestat de securitatea Caransebeş şi Lugoj şi trimis la Tribunalul Militar Timişoara, care l-a condamnat la 2 ani prin sentinţa 1766/09.12.1949. A trecut pe la Târgşor şi Peninsula, de unde a fost trimis disciplinar la Piteşti, unde a stat 5 luni în Camera 4 Spital. După expirarea pedepsei, la 06.05.1951 prin decizia 379/30.08.1951 i s-au dat 24 luni pedeapsă administrativă, la expirarea cărora a mai primit alte 12 luni prin decizia 586/1953. A executat pedeapsa în lagărele Bicaz, Oneşti şi Borzeşti, eliberându-se după 5 ani de la condamnarea de 2 ani.” 

Cicerone Ioniţoiu, Cartea de Aur a rezistenţei româneşti împotriva comunismului, Ed. Hrisovul, vol.II, 1996, pag. 90

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails