28.3.11

Produsele de brutarie din supermarketuri, vandute ca proaspete, dar vechi de mai bine de un an. UE ne ofera o frectie la picior de lemn: vrea sa oblige retailerii sa-si informeze clientii privind produsele care au fost decongelate!


Cine nu se dă în vânt după mirosul de pâine caldă sau după cel de cornuleţe proaspăt scoase din cuptor? Atenţie, însă. Multe astfel de bunătăţi de brutărie "proaspete" care se găsesc pe rafturile supermarketurilor sunt, de fapt, produse congelate care au ieşit din cuptoare de mai bine de un an, informează The Daily Mail.

Potrivit publicaţiei The Daily Mail, produsele zac în depozitele magazinelor săptămâni întregi înainte de a fi scoase la vânzare. Ele sunt de cele mai multe ori parţial congelate, modificate chimc sau industrial, reîncălzite pentru a căpăta impresia de proapăt scoase din cuptor.

O investigaţie a publicaţiei britanice a arătat că până şi cele mai comune produse de brutărie trec prin cuptorul cu microunde înainte de a-şi ocupa locul pe rafturi.

Acestă practică larg răspândită de a vinde în supermarketuri şi în lanţurile de fast-food produse de brutarie care au trecut printr-un proces de congelare ar putea fi înlăturată de noile reguli impuse de Uniunea Europeană, care obligă retailerii să-şi informeze clienţii privind produsele care au fost decongelate înaintea punerii în vânzare.

Marile reţele de supermarketuri fac lobby împotriva unei astfel de reglementări, precizând că procesul de congelare şi decongelare nu afectează calitatea produselor.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails