21.4.11

Afisele despre homosexualitate, date jos de pe panourile din Iasi

In mai multe zone din oras au fost montate afise care reprezentau un bebelus care avea legata de mina o eticheta "homosexual". Panourile respective au stirnit dezbateri aprinse si nemultumirea bisericii. In rindurile de mai jos cititi reactia Mitropoliei.

Afisele care promovau sexualitatea prin intermediul imaginii unui bebelus au fost retrase ieri de pe panourile publicitare din Iasi. Asta dupa ce la inceputul acestei saptamini in zona centrala a Iasului au fost montate afise care ilustrau un bebelus avind legata la mina eticheta "homosexual", alaturi de care era scris textul "orientarea sexuala  nu este o alegere, nu este boala". Acest afise, care au fost montate in cele mai mari orase din tara, au stirnit o serie de controverse la nivel national si nemultumirea Bisericii. Panourile au aparut in cadrul unei campanii de educare (?!), initiata de organizatia PSI Romania. 

Arhiepiscopia Iasului a emis ieri un comunicat prin care condamna aceasta campanie, mentionind ca este regretabil ca intr-un loc public sa fie expus un astfel de panou, intimplator sau nu, chiar in perioada in care crestinii ortodocsi din Iasi se pregatesc sa serbeze Sfintele Pasti. "Homosexualitatea, ca si alte devieri in comportamentul sexual nu reprezinta o orientare innascuta, cum sugereaza panoul respectiv, existind si studii ale unor specialisti care combat aceasta idee. Sfinta Scriptura, atit in Vechiul, cit si in Noul Testament, condamna in mod clar si fara echivoc orice fel de comportament sexual deviant. In cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui Israel «sa nu te culci cu barbat, ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune» (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfintul Apostol Pavel scrie intr-una din epistolele sale: «Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca rinduiala cu cea impotriva firii. Asemenea si barbatii lasind rinduiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savirsind rusinea si luind cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor» (Romani 1, 26-27). Este evident, asadar, ca pentru un crestin (dar si pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un pacat", se precizeaza in comunicatul emis de Episcopia Iasului. 

Autor: Victoria CANTIR
Sursa: Ziarul de Iasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails