13.8.11

Parintele Gheorghe Avram (staretul de la Valea Mare) s-a mutat la Domnul

In ziua de 12 august 2011, a fost prohodit ieromonahul Gheorghe Avram, staretul manastirii ”Sf, Ioan Botezatorul” – Valea Mare, jud Covasna. A intrat in obstea Manastirii Cocos, in 1984, iar din 1991 a fost numit staret al Manastirii Dervent, pe care a condus-o cu maiestrie,  restaurandu-o si reusind sa mareasca numarul monahilor.
 Apoi a ajuns staret si ctitor al manastirii  ”Sf, Ioan Botezatorul” – Valea Mare, jud Covasna, o bijuterie a ortodoxiei din Covasna.
Un om vesnic cu zambetul pe buze, primitor de oaspeti, increzator că Dumnezeu  , Maica Domnului si sfintii il vor ajuta sa-si implineasca misiunea. Atat pentru Dobrogea cat si pentru Covasna a fost un om providential, reusind sa puna pe picioare doua manastiri deosebite si importante in zonele in care au fost ridicate.
 Boala si operatia nu i-au diminuat energia si optimismul. A privit perspectiva mortii cu inseninarea pe care o aveau dacii cand se jertfeau pentru a duce rugaciunile poporului la Zamolxe. Intrebat despre cum se simte, dupa operatie, zambind cu larghete si bucurie, a ridicat mana aratand spre cer: ”Cand ma cheamă Dumnezeu, plec.”
A fost chemat la Domnul zilele trecute si n-a mai stat pe ganduri, la fel de hotarat ca in ziua cand a intrat in randul monahilor, la manastirea Cocos.
 A lasat in urma, in ochii celor care l-au cunoscut, multe lacrimi, un dor nestins, mangaiat doar de ctitoriile sale care vor aminti in veci despre trecerea lui jertfelnica prin aceasta viata.
 Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, in randul sfintilor!

Cititi despre Parintele Gheorghe Avram la urmatoarele adrese:
http://www.manastireasfioan.ro/

Sursa:
Pr. Constantin Stroilescu

Un comentariu:

  1. Anonim8/16/2011

    l.am cunoscut indeaproape. am fost si la inmormantare. o mare pierdere pt toti cei care s.au bucurat de marele suflet al parintelui . dumnezeu sa,i odihneasca truda.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails