23.8.11

Război pentru petrol în Libia, proteste la nemți, război lângă Israel. "Profetul" Noii Ordini Mondiale, Roubini: Revoluția mondială se va extinde

Liga Arabă, cu sediul la Cairo, a cerut duminică regimului Muammar Gaddafi să predea puterea poporului libian şi să înceteze violenţele, în contextul ofensivei lansate de insurecţie asupra Tripoli, informează EFE.
Într-un comunicat difuzat la încheierea unei reuniuni urgente a Comitetului pentru politică externă şi de securitate naţională, instanţa legislativă a Ligii Arabe a cerut din nou încetarea 'intervenţiei străine' a NATO în Libia, pe care a apreciat-o drept un amestec străin în afacerile interne ale unei ţări.

Documentul insistă pentru elaborarea unei noi Constituţii, care să apere 'unitatea poporului libian şi integritatea teritorială' a ţării.

Reuniunea organizaţiei panarabe a fost convocată pentru examinarea ultimelor evoluţii în Siria, Yemen şi Libia. 

Totodată, Liga Arabă a condamnat raidurile aeriene israeliene în Fâşia Gaza şi a cerut comunităţii internaţionale să exercite presiuni în acest sens asupra Israelului.

Israelul a atribuit organizaţiei Comitetele pentru rezistenţă populară, care operează în Fâşia Gaza, responsabilitatea triplului atac lansat joia trecută în sudul statului evreu, soldat cu moartea a opt persoane, din care şase civili israelieni, şi a lansat mai multe raiduri aeriene asupra enclavei palestiniene, provocând opt morţi şi mai mulţi răniţi. 
Violenţe la Hamburg
În incidentele care au opus forţele de poliţie unor tineri protestatari, în cursul noţii de sâmbătă spre duminică, la sfârşitul unui festival local la Hamburg, au fost arestate 30 de persoane şi doi poliţişti sunt uşor răniţi, au anunţat surse ale poliţiei locale, citate de AFP.

După 'Schanzenfest', un festival anual care se organizează într-un cartier al oraşului din nordul Germaniei, considerat un bastion al militanţilor de extremă-dreapta pe cale 'îmburghezire', mai multe grupuri de tineri au dat foc la pubele şi au atacat o filială bancară, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale Karina Sadowski.

Protestatarii i-au atacat pe poliţişti cu sticle şi pietre, iar aceştia au replicat făcând uz de tunuri cu apă. Patru autovehicule militare au fost avariate şi unul incendiat.

În jur de 2.100 de poliţişti au fost mobilizaţi, deoarece în mod obişnuit serbarea de stradă, care atrage anual aproximativ 10.000 de participanţi, se încheie cu manifestări violente.

Pe de altă parte, poliţia berlineză a anunţat că un autovehicul, un scuter şi utilaje de şantier au fost incendiate în cursul aceleiaşi nopţi, după ce mai multe automobile au fost distruse de flăcări, în săptămâna care se încheie.

Roubini: Capitalismul se află într-un punct de criză


Capitalismul se află într-un punct de criză, spune Nouriel Roubini, profetul crizei care a început să facă aprecieri dincolo de estimările macroeconomice cu care ne-a obișnuit.
Demonstrațiile populare recente, de la Orientul Mijlociu și Israel până la Marea Britaenie și furia populară crescândă din China si, în curând în alte economii avansate și țări emergente, toate sunt conduse de aceleași motive și tensiuni: inegalitatea care crește, șomajul și lipsa de speranță.

Sursa: revista Capital

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails